Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., επισκέφτηκε την Πύλο, όπου και εκπροσώπησε τον ΛΑ.Ο.Σ. στον εορτασμό της 181ης επετείου από την ιστορική ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης έφτασε στην Πύλο το απόγευμα της Κυριακής 19 Οκτωβρίου. Σε ανοιχτή συνάντηση, ενημέρωσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σχετικά με το κοινοβουλευτικό έργο του ΛΑ.Ο.Σ. και συζήτησε μαζί τους θέματα που απασχολούν το δήμο, αλλά και θέματα που αφορούν την οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος στην περιοχή.
Το βράδυ, στα πλαίσια των διήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, παραβρέθηκε σε δεξίωση που διοργάνωσε ο Αρχηγός του Στόλου σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου παρακολούθησε την δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και την στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια μετέβη στο Ρωσικό στρατιωτικό νεκροταφείο, στην νήσο Σφακτηρία όπου ήταν και ο μοναδικός βουλευτής που παρέστη στο καθιερωμένο μνημόσυνο του Ρωσικού ναυτικού. Το μεσημέρι παραβρέθηκε σε γεύμα που διοργάνωσε ο δήμαρχος προς τιμή των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Αγγλίας, Γαλλίας και της Ρωσίας.

Η ναυμαχία του Ναβαρίνου αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός μιας και η έκβαση της αποτέλεσε την δικαίωση του ελληνικού επαναστατικού αγώνα και έδειξε τις δυνατότητες της ευρωπαϊκής συνεργασίας όταν αυτή υπερασπίζεται την εθνική ελευθερία και την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: