Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΥΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΒΙΝΤΕΟ.ΒΥΖΑΝΤΙΟ-Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΒΥΖΑΝΤΙΟ-Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ-Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Παρακάτω παραθέτω ένα απόσπασμα απο το βιβλίο του Γεώργιου Γεωργαλά ''Κοσμοεξουσιαστές''.Ένα απόσπασμα που περιγράφει επακριβώς τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα:


''Η επιχείρησις παρακμή δεν είναι τυχαία.Τα ΜΜΕ είναι μαζικής (ψυχικής-πνευματικής-ηθικής)εξαθλιώσεως,συνειδητής και σκοπούμενης.Σκοπός είναι η μετατροπή των ανθρώπων σε ομοίους εν αποβλακώσει δια της ισοπεδώσεως στο κατώτατο δυντό επίπεδο νοήσεως,ηθικής και αισθητικής.Ως όργανο των εξουσιαστών τα Μ.Μ.Ε καλλιεργούν τον σύγχρονο αναλφαβητισμό και τη βαρβαροποίηση.


 • Το περιθωριακό εκδιώκει το ουσιώδες:υποπροβλήματα αντί για προβλήματα,ατομικές υποθέσεις αντί για γενικές.


 • Το ανώμαλο εκτοπίζει το ομαλό:Οι ομοφυλόφιλοι τους φυσιολογικούς,οι τοξικομανείς τους υγιείς,τα παράσιτα τους εργαζομένους,οι μηδενιστές τους πιστεύοντες σε αξίες,οι αντιπατριώτες τους πατριώτες.


 • Η βλακεία αντικαθιστά την ευφυΐα:Ηλίθια ''ψυχαγωγικά''θέματα,''παιχνίδια'' για αμαθείς και ανοήτους.


 • Το κουτσομπολιό υποκαθιστά τη συζήτηση:Περιπτώσεις ανωμάλων παρουσιάζονται με μεθόδους θεάματος με κεντρικά πρόσωπα αστοιχείωτους παρουσιαστές που παριστάνουν τους καθοδηγητές της κοινωνίας.


 • Οι αρνητικές ειδήσεις έχουν προτεραιότητα έναντι των θετικών:Βασικώσ προβάλλονται θέματα αστυνομικού δελτίου και κοσμικής σκανδαλοθηριας(δολοφονίες,βιασμοί,μοιχείς,διαζύγια,απαγωγές)


 • Τα αμαρτήματα πρωτιμώνται απο τις αρετές:(...)παρακολοθούμε παρέλασι ανωμάλων.


 • Διαστρεβλώνονται οι έννοιες:


 • ''Προοδευτικοί'' ανακυρήσσονται οι έκφυλοι,οι αρνησιπάτριδες,οι υπερασπιστές κάθε αντεθνικού,αιρετικού,ανωμάλου στοιχείου.


 • ''Αντιδραστικοί'',οι εμμένοντες σε αξίες


 • ''Φασίστες'',οι πατριώτες


 • ''Ρατσιστές'',οι εμμένοντες ελληνικώς.


 • Η δημιουργία αγνοείται:Επιστημονικά,καλλιτεχνικά επιτεύγματα αποσιωπόνται.Το ίδιο τα καλά βιβλία,τα ανθρωπολογικά ή αρχαιολογικά ευρήματα,οι σωστές Ταινίες,η Ιστορία.Αντ'αυτών προβ΄λλονται οι θορυβοποιοί,οι ''στάρ'',τα μηδενικά που παράγουν ήχους ισχυρούς όπως οι κενοί τενεκέδες(''βιβλία'' της πρώην Βοσκόπουλου,του δολοφόνου Κοεμτζή,της μιμής,του Ανδρουλάκη κ.λ.π).Ο ίδιος ο Πρόεδρος της δημοκρατίας (τότε Κωστής Στεφανόπουλος) δέχθηκε τη ''μις υφήλιο'' αλλά όχι τον Άρη Πουλιανό που έφερε στο φώς κνήμη ανθρώπου 11 εκατομμυρίων ετών στην Τριγλία της Χαλκιδικής(ούτε βεβαίως τις χηρες των τριών πεσόντων στα ίμια ή τους συγγνείς των δολοφονηθέντων Κυπρίων)Προσκύνησε το μνημείο των Εβραίων,αλλά όχι τους τάφους των υπερασπιστών της Κόνιτσας και της Καστορίας.(...)


 • Οι σωστοί άνθρωποι διασύρονται(...)
 • Η χυδαιότης κυριαρχεί:(...)''


Γεώργιος Γεωργαλάς:Κοσμοεξουσιαστές

ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ.....

Όταν όλοι μιλάνε για πραγματική κατάντια στο κανάλι του Κοντομηνά,τον Άλφα έχουν και κάποιο δίκιο.Αυτό που ακολουθεί είναι...εκ των ούκ άνευ...


Αναδημοσίευση απο το:ΤΡΟΚΤΙΚΟ

''Παιδιά το δελτίο του ALPHA έχει βαρέσει...μπιέλα!
Ο Γιώργος Βλάχος είπε το εξής απίστευτο. Ούτε ο γνωστός Ρέλλος που μπουγέλωσε τον Βενιζέλο δεν τα λέει:Είπε να ισχύσει ο αντιτρομοκρατικός νόμος στο Βατοπαίδι και να μπει η ομάδα της αντιτρομοκτρατικής και να ψάξει για τα χρήματα που υπάρχουν!!! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ.Όπως ο Σρόιτερ έλεγε για το Βατοπαίδι. Αλλά δεν μας λέει ακόμα ο δημοσιογράφος του "Πρώτου Θέματος", τι ήθελε ο ηγούμενος Ευφραίμ στο σπίτι του Τάσου Καραμήτσου; Διαπίστωσε κάτι μεμπτό; Του ζήτησε κάτι; Ο Καραμήτσος τι του είπε; Με αυτά πάντως πάλι καλά που κάνει και 8% ο ALPHA. Όσο για τον Κοντομηνά, ε,πια έχει εμμονή ο άνθρωπος μετά τις διώξεις που του ασκήθηκαν για κακουργήματα. Έχει μπει εισαγγελέας και όλοι ασχολούνται ακόμα ....με το μοναστήρι. Με μοναδικό στόχο να ρίξουν τον Ρουσόπουλο.Δεν έχει προηγούμενο. Δίνει συνέντευξη ο ηγούμενος και λένε ότι τον συμβούλευσε ο Ρουσόπουλος. Βγαίνει ο Βερύκιος και λέει να ανοίξουν οι λογαριασμοί για να αποδειχθεί ποιοι πήραν από τους μοναχούς χρήματα. Αν λέμε αν αποδειχθεί ότι οι μοναχοί δεν λάδωσαν κανέναν τι θα κάνεις ρε Βερύκιε; Που θα κρυφτείς; Θα αλλάξεις χώρα; Κάνουμε αυτή την συμφωνία; Ήδη ο αδερφός του ηγούμενου σας εξέθεσε που λέγατε για αδερφό και το κόμμα του που δεν πήραν δραχμή. Αλλά δεν υπάρχει εισαγγελέας να τους μαζέψει όλους. Ο Γ.Σανιδάς ασχολείται με το πως παραπλανήθηκαν οι πολιτικοί μας. Μαζέψτε τους όλους τους πανελίστες του ALPHA. Δεν ξέρουν τι λένε.''

ΕΝΑ ΝΕΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

http://kofikampagnie.blogspot.com

Ένα νέο ιστολόγιο για τη φροντίδα των Ηλικιωμένων που έκαναν τα πάντα για να περνάμε εμείς καλά.ΚΑΜΠΑΝΙΑ : " KΡATIKA KENΤΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ "
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΒΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΛΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Σε όσους πιστεύουν οτι η ομοφυλοφιλία στην Αρχαία ελλάδα ήταν μια θεσμοθετημένη πρακτική εδώ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥΣ.
Προτείνω σε όλους τους πραγματικά ελεύθερα σκεπτόμενους το εξαίρετο βιβλίο του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Αδώνιδος Γεωργιάδη ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ.Εδώ μπαίνει φίμωτρο στα στόματα αυτών που με κάθε τρόπο και με κάθε κόπο προσπαθούν να διαφθείρουν σε οποιοδήποτε τομέα τον ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Παρακαλώ στους αναγνώστες να επισκεφθούν τις κάτωθι ιστοσελίδες προς διευκόλυνση της έρευνας των:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!


Ο μεγάλος Έλληνας αθλητής των Παραολυμπαικών αγώνων Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κατάφερε να κάνει την Ελλάδα και τους Έλληνες περήφανους με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ύπτιο ανδρών.

Η εφημερίδα Ναυτεμπορική μας ενημερώνει:

''Άλλο ένα μετάλλιο κρέμασε στη συλλογή του ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό στα 100μ. ύπτιο ανδρών S13, αφού τερμάτισε πρώτος με χρόνο 59.85, που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα έγινε ο πρώτος -και μοναδικός- που «ρίχνει» την απόσταση κάτω από το ένα λεπτό, αφού το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (που κατείχε ο ίδιος) ήταν 1:00.91. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ουκρανός Αλεξέι Φεντίνα με 1:02.93 και το χάλκινο ο συμπατριώτης του Ντμίτρι Αλεξέγιεφ με 1:03.40.''


Συγχαρητήρια σε όλους τους Αθλητές μας των Παραολυμπιακών Αγώνων που συνεχώς καταβάλουν τα μέγιστα για να κάνουν περήφανη την Πατρίδα τους.Εύγε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:contra.gr

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ανήμερα του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1814, στην Οδησσό και με τον πόθο για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού να πυρώνει τις καρδιές τους και τις καρδιές ολόκληρου του Γένους, συναντιούνται και ιδρύουν την Φιλική Εταιρία, ο 35χρονος Νικόλαος Σκουφάς από το Κομπότι της Άρτας, ο 42χρονος Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο και ο 26χρονος Αθανάσιος Τσακάλωφ από τα Γιάννενα... Στόχος της ήταν η προετοιμασία του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και ο τρόπος δράσης και εξάπλωσης της συνωμοτικός. Η Φιλική Εταιρεία οργανώθηκε με μεγάλη μυστικότητα. Οι Φιλικοί μυούνταν στην Εταιρεία με μυστικό όρκο και επικοινωνούσαν με κώδικες, ψευδώνυμα και συνθηματικές λέξεις. Σκοπός της η γενική επανάσταση των Ελλήνων για την «ανέγερσιν και απελευθέρωσιν του Ελληνικού Έθνους και της Πατρίδoς μας», όπως λέει ο Ξάνθος στα «Aπομνημονεύματά» του «Δια να ενεργήσωσι μόνοι των ό,τι ματαίως από πολλού χρόνου ήλπιζον από την φιλανθρωπίαν των χριστιανών βασιλέων...»Μετά τα πρώτα χρόνια και εως το 1821, η ανάπτυξη της Φιλικής Εταιρίας είναι αντυπωσιακή και μέλη της ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους μυημένους οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Αναγνωσταράς, ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας), οι Φαναριώτες Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος και Νέγρης, οι μεγαλοκαραβοκύρηδες Κουντουριώτηδες, οι μεγαλοκoτζαμπάσηδες Ζαΐμης, Λόντος, Νοταράς, ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός κ.ά.Με πυραμιδοειδή διάρθροση και στην κορυφή την "Αόρατο Αρχή" οι εντολές της εκτελούνταν ασυζητητί από τα μέλη της που είχαν ορκιστεί για τον μεγάλο σκοπό... «Ορκίζομαι εις το όνομα της αληθείας και της δικαιοσύνης, ενώπιον του Υπερτάτου Όντος, να φυλάξω, θυσιάζων και την ιδίαν μου ζωήν, υποφέρων και τα πλέον σκληρά βάσανα το μυστήριον, το οποίον θα μου εξηγηθεί και ότι θα αποκριθώ την αλήθειαν εις ό,τι ερωτηθώ».To 1818 ή έδρα της Φιλικής Εταιρίας μταφέρερεται στην Κωνσταντινούπολη και την ίδια χρονιά σε ηλικία 39 χρονών ο Νικόλαος Σκουφάς πεθαίνει αφήνωντας δυσαναπλήρωτο κενό. Αλλά το 1820 χρονιά καταλύτης για την Εταιρία και τον Αγώνα, την αρχηγία της αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Δυό χρόνια πριν ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε αρνηθεί την είσοδο του στην Φ.Ε. πιστεύοντας μάλιστα πως οι Φιλικοί θα έφεραν την ευθύνη για τον όλεθρο που προμηνυόταν στην Ελλάδα...Σχεδόν 200 χρόνια μετά, στην σημερινή και εως τώρα απελευθερωμένη Ελλάδα, οι σκοποί και η δράση της Φιλικής Εταιρίας συνεχίζουν να εμπνέουν και να δείχνουν τον δρόμο για την Εθνική ολοκλήρωση και την λύτρωση ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Πατρίδας, που παραμένει κάτω από τον ζυγό, αλλά και την αποτίναξη της εσωτερικής σκλαβιάς...


ΑΠΟ:WWW.STOXOS.GR

ΑΝΑΓΚΗ-SOS

"Θα ήθελα την βοήθειά σας για την ζωή ενός φίλου μου. Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας 'Ο αρνητικό'. Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες. Μπορεί κάποιος/α από εσάς να έχει αίμα 'Ο αρνητικό' και να του σώσει τη ζωή. Για οποιαδήποτε πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου,
Σας Ευχαριστώ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΤΗΛ-ΦΑΞ :26210-35638

ΚΙΝ: 6944 434 559"

Αναδημοσίευση απο:ΤΡΟΚΤΙΚΟ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΩΣΤΑ!

Χρόνια πολλά Κωστάκη!!!
Τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα είπαν:
Ν.Δ=Χρόνια Πολλά Πρόεδρε.Σκάνδαλα Πολλά Πρόεδρε.Κρυφά όμως...
ΠΑ.ΣΟ.Κ=Ώς κίνημα του λαού ευχόμαστε χρόνια πολλά στον τελειωμένο κ. Καραμανλή.Ελπίζουμε πως απο'δώ και πέρα θα συμπεριλαμβάνει και εμάς στα φαγοπότια του.
Κ.Κ.Ε=Το Κ.Κ.Ε εύχεται στον ιμπεριαλιστή και καπιταλιστή κ. Καραμανλή χρόνια πολλά και ας μή γίνεται συνεχώς μέλος της σκιώδους μπουρζουαζίας του άκρατου δικομματισμού εφαρμόζοντας άνετα μέτρα για τους προλετάριους και για τα υποπρολαταριάτα υπονομεύοντας το αντιλαϊκό κίνημα.(ούφ!)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α=Ευχόμαστε στον κ.Καραμανλή χρόνια πολλά με υγεία και με πολλούς αλλοδαπούς στα ψηφοδέλτια του επενδύοντας έτσι στην πολυπολιτισμική κοινωνία του αύριο μιας νέας Αριστεράς.
ΛΑ.Ο.Σ=Χρόνια πολλά στον κ.Καραμανλή και...καλό μυαλό αν και δεν το βλέπουμε!

Α, ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΠΑΡΜΠΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣΕ!


Αυτό που μου άρεσε περισσότερο απο όλα όσα αφορούν στη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στη Δ.Ε.Θ ήταν που την ώρα που μιλούσε ο πρόεδρος, το ALTER έδειχνε τη Μπάρμπι στη Λίμνη των Κύκνων!Αυτό ήταν ωραίο!

Μα βρε Γιώργο ακόμη και η Μπάρμπι σε ξεπέρασε...Πρίν λίγο καιρό σε ξεπερνούσε με διαφορά ο...ΚΑΝΕΝΑΣ στην ερώτημα για τον ''Καταλληλότερο Πρωθυπουργό'' και τώρα έσπασες καινούριο ρεκόρ!

Αλλα....αισιοδοξία ξέρω.


...Φανταστήτε ε,τη Μπάρμπι αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!!!Έ, ρε γλέντια που θα έλεγε και ο σοφός Καραγκιόζης

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ


Σήμερα λοιπόν ήρθε και η σειρά του Γιωργάκη, του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, να ανεβεί στο βήμα της Δ.Ε.Θ....Μαζί με κάποια άλλα ''καλά παιδιά'' όπως το Ραγκούση,ή το Σκανδαλίδη έβγαλε λόγο και μετά διατέθηκε στο να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκατοντάδων δημοσιογράφων.
Στην αρχή μας είπε οτι σκοπός του είναι να περιορίσει την Εκκλησιαστική περιουσία χωρίς όμως να μας πεί πώς θα περιορίσει τη σκοτεινή Πολιτική περιουσία....
Μας μίλησε μάλιστα και περί για αυριανής κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Μα πάει καλά;;;.Μάλλον πρέπει να φωνάξουμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την τεράστια αισιοδοξία που το διακατέχει αυτό το παιδί!Δε βλέπει τα χάλια στο κόμμα του που ακόμα μόλις δεί το Βενιζέλο αλλάζει δρόμο μας θέλει και κυβέρνηση!!!Δε γίνονται αυτά...Πολύ οπτιμισμός μπράβο.Απο που εμπνέεται τώρα μή μας ρωτάτε.Μόνο αυτός ξέρει!!
Μας ενημέρωσε επίσης οτι η κυβερνητική πολιτική έχει τελειώσει.Μωρέ,αυτή δεν έχει τελειώσει καθόλου....Μπορεί η Ν.Δ να είναι...ξέφραγο αμπελάκι της εν Ελλάδι πολιτικής αλλα μάλλον αυτή θα βγαίνει συνέχεια κυβέρνηση.Με το Γιωργάκη αρχηγό οι αριστεροί του ΠΑΣΟΚ δε θα δούν καλό.Μή νομίζετε,το έχουν ήδη καταλάβει.....
Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της ΠΑΣΟΚικής αισιοδοξίας δέν έλειψε και η κουβέντα περί...αυτοδυναμίας.Ακόμα δηλαδή δε τον είδαμε Γιάννη τον εβαφτίσαμε!Δηλαδή τί να πώ γι αυτόν τον άνθρωπο.Έπρεπε όλη η Δ.Ε.Θ να σηκωθεί όρθια και να το χειροκροτήσει.Πρέπει να είναι ο πιό αισιόδοξος πολιτικός της Αριστεράς(ελπίζουμε ο Τσίπρας να είναι πιο ρεαλιστής).Και πάλι μπράβο Γιώργο....
Μίλησε και για διαφάνεια στην Πολιτική.Και απορώ δηλαδή τί διαφάνεια εννοεί;Α4;
Και ο λόγος του...πολύ ζωντανός.Τί να πεί κανείς.Κοντέψαμε να κοιμηθούμε.Το Lexotanil της Ελληνικής Πολιτικής ο Γιώργος...
Ά,ρε Γιώργο.Καλή η αισιοδοξία αλλα...αυτός που κοιτάει όλο ψηλά χάνει τα επίγεια...Και η πολιτική είναι πολύ επίγεια...έτσι που την έχουν κάνει μερικοί,μερικοί μάλλον μπορεί να είναι και υποχθόνια....

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΙΟ.....


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΥΓΕΣ,ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ,ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ...ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!!

7 χρόνια χωρίς τον Στέλιο
ΕΙΜΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΚΑΝΕΝΟΣ


Γεννήθηκε Αύγουστο του '31 στη Νέα Ιωνία.


Προσφυγική συνοικία, ταιριαστή στην καταγωγή του. Η κυρα-Γεσθημανή η μάνα του ήταν, πράγματι, προσφυγοπούλα. Από εκείνη κι από τη γιαγιά του πρωτάκουσε ο Στέλιος λαϊκά τραγούδια, όπως εκείνες τα κουβάλησαν από τις χαμένες πατρίδες.Από εκείνες πρωτάκουσε πώς ο στίχος γίνεται ξαφνικά κλάμα και νοσταλγία. «Νομίζω ότι από τη μάνα μου πήρα τις τεχνικές, τις αναπνοές, το κλάμα στη φωνή», έλεγε ο ίδιος. Η φωνή που έσπαγε από τον κρυφό λυγμό έμελλε να «καθρεφτίσει» πολλούς καημούς: από το βάσανο όσων πάλευαν για το μεροκάματο μέχρι το νόστο των μεταναστών. Το ιδιαίτερο ηχόχρωμα του Καζαντζίδη ταυτίστηκε με μια ολόκληρη εποχή, με τα ραδιοφωνάκια, τα οικογενειακά γλέντια, τα ντέρτια των ερωτευμένων και τον ήχο, τις μυρωδιές και την όψη μιας Ελλάδας που αναστέναζε ξανά και ξανά.Παιδικά χρόνια με την έννοια της ανεμελιάς δεν έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης. Στις κατά καιρούς συνεντεύξεις του είχε διηγηθεί πως από τότε που θυμόταν τον εαυτό του δούλευε.


Τα κατοχικά χρόνια η οικογένεια τα πέρασε, φιλοξενούμενη συγγενών της, στο χωριό Ροδόνατου νομού Κιλκίς..Στην Αθήνα πια, όταν εκείνος είναι μόλις 14 ετών και ο αδελφός του ο Στάθης νεογέννητος, ο πατέρας του πεθαίνει.


Τα οικογενειακά βάρη.................πέφτουν εξ ολοκλήρου στους ήδη σκληραγωγημένους ώμους του Στέλιου που κάνει όποια δουλειά βρίσκει: κουβαλάει βαλίτσες στο σταθμό, πουλάει νερό με στάμνα ή κάστανα στους εργάτες. Κι επειδή δεν προλαβαίνει να επιστρέψει στο σπίτι του, κοιμάται τα περισσότερα βράδια σε μια γωνιά, κάτω από τις σκάλες της Ομόνοιας.Λίγο μεγαλύτερος πια, βρίσκει δουλειά σε ένα εργοστάσιο της Νέας Ιωνίας. «Καθώς σχολούσαμε και πηγαίναμε στα ντους να πλυθούμε, εγώ τραγουδούσα και γύρω γύρω μαζεύονταν οι άλλοι για να με ακούσουν». Ετσι, ο διευθυντής του του χαρίζει μια κιθάρα κι αυτή είναι η αρχή των πάντων. Διότι έτσι θα βρει δουλειά σε μια ταβέρνα όπου τραγουδά όλα τα είδη (από σερενάτες μέχρι λαϊκά) και πληρώνεται σε είδος (με φαγητό).

Ξεκίνημα με τον Καλδάρα.

Κάπως έτσι τον ανακαλύπτουν και βρίσκεται στην «Κολούμπια».

Η πρώτη συνεργασία του είναι με τον Απόστολο Καλδάρα. Μαζί του ηχογραφεί το «Καλέ κοπέλα/καλέ κοπέλα/για μπάνιο πάω/κι αν θέλεις έλα». Το τραγούδι κυκλοφορεί καλοκαίρι του '53, χωρίς όμως να έχει μεγάλη απήχηση. Ακολουθεί η συνεργασία του με τον Παπαϊωάννου («Δε θέλω το κακό σου») που κι αυτή δεν έχει την αναμενόμενη ανταπόκριση. Κι ύστερα έρχεται η σειρά του Στέλιου Χρυσίνη, που διαβλέπει ότι η φωνή του Καζαντζίδη δεν κάνει για ρεμπέτικα. «Εσύ», του λέει, «γεννήθηκες για πονεμένο τραγούδι». Ο Καζαντζίδης ακολουθεί τη συμβουλή. Γρήγορα αρχίζουν κι άλλοι συνθέτες να γράφουν τέτοια τραγούδια για εκείνον: «Πρώτος και καλύτερος ο Δερβενιώτης. Μετά ο Μπάμπης ο Μπακάλης, ο Γιώργος ο Μητσάκης, ο Ζαμπέτας, ο Βαρτάνης ο βιολίστας... Ολοι κοίταζαν να μου γράψουν για ξενιτιές, για μάνες. Τραγούδια που 'χουν μέσα τους πόνο.Οταν ο Καζαντζίδης αποκτά αυτοπεποίθηση, αρχίζει να προσαρμόζει και τα τραγούδια στα μέτρα του. «Πρόσθετα», έλεγε κάποτε, «λαρυγγισμούς, αυτοσχεδίαζα. Εβαζα την ψυχή μου, δικά μου πράγματα...».
Οι ερωτικές κατακτήσεις
Παράλληλα με τις δισκογραφικές επιτυχίες και την κατάκτηση του κοινού, έρχονται βέβαια και οι ερωτικές κατακτήσεις. Πρώτος μεγάλος έρωτας διαρκείας, που λήγει άδοξα όμως, είναι αυτός με την Καίτη Γκρέυ. Κι αμέσως μετά μπαίνει στη ζωή του η Μαρινέλλα: «Είμαι στη Θεσσαλονίκη, σε ένα κέντρο που το λένε "Πανόραμα" και βλέπω για πρώτη φορά τη Μαρινέλλα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Δεν τραγουδούσε απλώς. Εκανε και κάτι χορευτικά. Ηταν κάτι άλλο από τις τραγουδίστριες που είχα δει μέχρι τότε. Το ίδιο πρωί που γνωριστήκαμε, χωρίς ύπνο, πήγαμε για ψάρεμα. Και μέσα στη θάλασσα άρχισε ο έρωτάς μας...». Ο έρωτας φέρνει και τη συνεργασία. «Ηταν η "βδέλλα", που κόλλησε πάνω στη φωνή μου τόσο τέλεια όσο καμιά άλλη φωνή». «Η πρώτη αγάπη σου είμαι εγώ» και «Νίτσα Ελενίτσα» του Μητσάκη, ήταν τα πρώτα τραγούδια που είπαν ως ντουέτο.

Μαζί θα συνεργαστούν και με τον Μίκη Θεοδωράκη: το προξενιό της συνεργασίας έκανε ο θρυλικός διευθυντής της «Κολούμπια» Τάκης Λαμπρόπουλος. Ακολουθούν ακόμα πολλές επιτυχίες του ζεύγους που κάποια στιγμή παντρεύεται. «Παντρευτήκαμε, χωρίσαμε. Πάντα ήμασταν φίλοι και φιλικά χωρίσαμε. Δεν είχαμε διαφορές. Απλά, εγώ κάπου ήθελα να σταματήσω από τη δουλειά, η Μαρινέλλα ήθελε να συνεχίσει, κι αυτός ήταν κι ο λόγος που χωρίσαμε...».Ο Καζαντζίδης συνεχίζει μόνος του τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες, μέχρις ότου στην ζωή του μπαίνει μία άλλη σημαντική «γυναίκα», η «Μπαντουμπάλα», ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς στην καριέρα του, δανείστηκε το όνομά της από το όνομα της ηρωίδας σε μία ταινία που πρωταγωνιστούσε η περίφημη Ινδή ηθοποιός Ναργκίς. Ο ίδιος ο Καζαντζίδης είχε διηγηθεί: «Είχα φτιάξει το ρεφρέν που λέει "Με μάτια κλαμένα στους δρόμους γυρνώ" και, κατόπιν επιθυμίας της μητέρας μου θυμάμαι τότε, το πήγα για να γράψει στίχο η Ευτυχία η Παπαγιαννοπούλου(...)

Τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια ήτανε μελωδίες ινδικές που τις είχαμε κάπως αλλοιώσει και τις βάζαμε στο όνομά μας. Πώς το λένε; "Η πενία τέχνας κατεργάζεται".Πολύ βρώμικη η δουλειά μαςΜε ηχογραφήσεις και βραδινές εμφανίσεις κυλάει η ζωή του τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα αρχίζουν και οι εκτός Ελλάδος περιοδείες. Ο Καζαντζίδης αποθεώνεται. Παρ' όλα αυτά, τον κυνηγά το αίσθημα του ανικανοποίητου. Κοντά σ' αυτά έρχεται και η διαφωνία του για οικονομικούς λόγους με τον Μίνω Μάτσα, στο καλλιτεχνικό δυναμικό της εταιρείας του οποίου είχε εν τω μεταξύ ενταχθεί και ο Καζαντζίδης.Το 1964, ο Στέλιος Καζαντζίδης, μόλις στα 33 του χρόνια, δηλώνει ότι αποσύρεται από τα νυχτερινά κέντρα. Την απόφαση αυτή τήρησε μέχρι τέλους: αποσυρμένος στον Αγιο Κωνσταντίνο επικοινωνεί με το κοινό μόνο με τους δίσκους του. Μεγαλύτερη επιτυχία γνωρίζει το '69 με το περίφημο «Νυχτερίδες και Αράχνες». Αλλά κι αυτή η επικοινωνία διακόπτεται το 1975 και για 12 χρόνια, τα οποία ο Καζαντζίδης τα περνά μακριά από τα φώτα με τους φίλους και τη σύντροφό του.Η κυρα-Γεσθημανή και η ΒάσωΗ κυρα-Γεσθημανή ήταν η πρώτη γυναίκα της ζωής του. Η «κυρα-Βάσω» έμελλε να είναι η τελευταία. «Είναι θησαυρός», έλεγε ο ίδιος για τη σύντροφό του, που του συμπαραστάθηκε μέχρι τέλους. Μαζί μοίρασαν τη ζωή τους, μεταξύ του σπιτιού τους στη Νίκαια και αυτού στον Αγιο Κωνσταντίνο.

Η επιστροφή του Καζαντζίδη με νέους δίσκους θα γίνει, όταν η μακρά διαφωνία του με τον Μάτσα λήξει κι αφού ο τελευταίος δεχτεί να τον αποδεσμεύσει από το συμβόλαιό του, με όρο έναν τελευταίο δίσκο. Ο δίσκος βγαίνει, αλλά δεν έχει την αναμενόμενη επιτυχία.Ακολουθεί, από την «Πόλιγκραμ» πια, ο δίσκος με το συμβολικό όνομα «Ελεύθερος», με 12 τραγούδια των Σούκα και Πολυκανδριώτη αλλά και το βασικό θέμα που είχε γράψει ο Σπανουδάκης για την ταινία του Βούλγαρη «Πέτρινα Χρόνια».Τελευταίος δίσκος το «Βραδιάζει», των Τάκη Σούκα και Θανάση Πολυκανδριώτη πάλι. Για την πραγματοποίηση του δίσκου, όμως, «ξανασμίξαμε μετά από 16 χρόνια με τον Χρήστο τον Νικολόπουλο». Η «επανένωσή» τους δεν θα 'ναι για πολύ: οι δύο συνεργάτες οδηγούνται στα δικαστήρια διεκδικώντας την πατρότητα ορισμένων τραγουδιών. Τη δικαστική μάχη κερδίζει τελικώς ο Νικολόπουλος. Μια άλλη θυελλώδης περίοδος θα έρθει στη ζωή του τραγουδιστή, όταν θα κυκλοφορήσει το βιβλίο «Υπάρχω» του Βασίλη Βασιλικού με τις αυτοβιογραφικές αφηγήσεις του Καζαντζίδη. Θα δοθούν όμως εξηγήσεις και θα ανταλλαγούν «συγγνώμες». Η αμέσως επόμενη φορά που ο Στέλιος Καζαντζίδης θα στρέψει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας είναι όταν γίνει γνωστή η ασθένειά του...