Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ! ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟΝ Π. ΑΡΤΕΜΙΟ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ-ΠΑΠΙΚΩΝ...

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΤΩΣΗ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΛΟΚΑΜΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


Ο Επίσκοπος Αρτέμιος (Radosavljevic), Επίσκοπος αν και είχε προσκληθεί, να συμμετάσχει στη Ρωσία, σε μια διεθνή διάσκεψη για τη γενοκτονία εναντίον των Σέρβων, δεν πηγαίνει γιατί δεν το επέτρεψε ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος (Γκαβρίλοβιτς).



Το συνέδριο που έχει θεολογικό και ιστορικό χαρακτήρα, έχει προγραμματιστεί για τις 28 Οκτωβρίου στην Αγία Πετρούπολη και διοργανωτές είναι το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο- Τμήμα Ιστορίας και το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Αγία Πετρούπολη.



- Ο Επίσκοπος Αρτέμιος θα μιλούσε για τις σχέσεις Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών μετά το στρατόπεδο συγκέντρωσης Jasenovac. Προσπαθεί όπως αναφέρει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση των διοργανωτών, αλλά, δυστυχώς, ο Πατριάρχης Ειρηναίος δεν δίνει την άδεια του.


Από τη σερβική πλευρά θα συμμετέχουν μόνο Simo Brdar επιμελήτρια του Μουσείου της Γενοκτονίας του Gradina και ο ακαδημαϊκός Srboljub Zivanovic από τη Μεγάλη Βρετανία ως εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής για την αλήθεια σχετικά με το Jasenovac.



Το συνέδριο διοργανώνεται με την ευκαιρία της μετάφρασης στα ρωσικά του βιβλίου «Ο Αρχιεπίσκοπος της Γενοκτονίας» που μιλάει για τον Αρχιεπίσκοπο Aloysius Στέπινατς που ήταν ένας εγκληματίας.

ΑΚΤΙΝΕΣ