Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ(ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!)

ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΥ <<ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ>>
ΑΠΟ ΤΟ

Ευρωπαίοι πολίτες
Διαβατήρια και για τα άλογα και τα γαϊδούρια ζητά η Κομισιόν


Eurokinissi
Είσαι ο και λέγεσαι...
Βρυξέλλες




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη Δευτέρα κανονισμό βάσει του οποίου όλα τα ιπποειδή (άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια) στην ΕΕ θα έχουν διαβατήριο και θα φέρουν υποδερμικό μικροτσίπ (αναγνώριση μέσω ραδιοσυχνοτήτων, RFID), όπως οι κατοικίδιοι σκύλοι.

Το νέο σύστημα αφορά όχι μόνο την υγεία των ζώων, αλλά και τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι αποκλείει από την τροφική αλυσίδα κρέας ιπποειδών στα οποία είχαν χορηγηθεί επικίνδυνα κτηνιατρικά φάρμακα.

«Το τρέχον σύστημα αναγνώρισης των ίππων είναι παρωχημένο» δήλωσε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Aνδρούλα Βασιλείου. «Ο κανονισμός που εξέδωσε η Επιτροπή ρυθμίζει το θέμα. Δημιουργεί καλύτερο σύστημα αναγνώρισης το οποίο, σε τελική ανάλυση, θα μας βοηθήσει στην καταπολέμηση των ζωονόσων».

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, σε κάθε ζώο θα αντιστοιχεί ένας μοναδικός αριθμός ο οποίος θα εκδίδεται κατά τη γέννησή του και θα αποθηκεύεται τόσο σε μια κεντρική βάση δεδομένων όσο και σε τσιπ RFID που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα.

Το τεκμήριο αναγνώρισης-διαβατήριο απαιτείται, κατά την Επιτροπή, όχι μόνον για λόγους υγείας των ζώων, αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας, επειδή τα ιπποειδή μπορεί να διατεθούν για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Ο κανονισμός προβλέπει ένα τυποποιημένο έντυπο για τον αποκλεισμό των ιπποειδών από την τροφική αλυσίδα εάν τους έχει χορηγηθεί ειδική ιατρική αγωγή.

Το νέο σύστημα αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2009.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ IN.GR http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=908466&lngDtrID=245

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!



ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ <<ΣΤΟΧΟΣ>> ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ(ΑΛΒΑΝΙΑ,ΣΚΟΠΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΤΟΥΡΚΙΑ) ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΗΚΑΜΕ!.ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΖΛΟΝΤΟΥΙ(!) ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΟΣ!ΜΑΘΑΜΕ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ(!!!) ΘΕΛΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΥΦΟ ΚΑΡΚΙΝΟ!ΕΛΑΤΕ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ!Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΝΤΕ (ΝΑΙ ΠΕΝΤΕ) ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.!
ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΠΟΥ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑ ΚΑΚΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.