Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ" ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ...

Όλα δείχνουν πως πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες οδηγούν στο να παραμένει ανοιχτή η υπόθεση Βατοπαιδίου σαν «σκάνδαλο». Δυσφημίζουν την Ορθοδοξία, το Άγιον Όρος και εν τέλει την ίδια την Ελλάδα για προσωπικά τους οφέλη.

Για πολλούς παραμένουν εύλογα τα ερωτήματα:


Πού είναι οι δωροδοκίες; Πού είναι οι «off shore» εταιρείες της Μονής; Που είναι το πολιτικό χρήμα;


Κακούργημα!!! Συνήθως πρώτα βρίσκουμε ποιό και πού είναι το κακούργημα και μετά βρίσκουμε τους κακούργους. Παραδόξως εδώ έχει γίνει το αντίθετο. Βρήκαμε τους «κακούργους» και τώρα ψάχνουν να βρουν αν υπάρχει κακούργημα!!!


Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από όταν ξεκίνησε η υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, είχαμε και πέντε πορίσματα μυθιστορηματικού τύπου για το Βατοπαίδι, ενώ δωροδοκίες και μαύρο χρήμα ανύπαρκτα. Το έχουμε γυρίσει στις λιμνοθάλασσες και στις μεγάλες λίμνες. Νομίζουν ότι μας ταΐζουν κουτόχορτο, ίσως να αναφύεται στις όχθες των λιμνοθαλασσών και των μεγάλων λιμνών, και «ο νοών νοείτω».


Τι έχουν πει μέχρι τώρα οι ειδικοί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και γιατί όσα έχουν πει τα κουκουλώνουν;


Προκύπτουν δωροδοκίες;


Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο κ. Παναγιώτης Μαντούβαλος, μέλος της Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα και προϊστάμενος της 5ης υποδιευθύνσεως της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, σε ερώτηση για το αν από την έρευνα προέκυψε πιθανότητα αδικήματος ενεργητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, απάντησε ότι «δεν προκύπτει».


Off shore εταιρείες της Μονής…


Αλήθεια πού είναι οι off shore εταιρείες της Μονής; Σχετικά με τις πολυσυζητούμενες υποτιθέμενες off shore εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η Μονή ο κ. Μαντούβαλος διευκρίνισε ότι οι εταιρείες που συμμετείχε η Μονή «δεν είναι εξωχώριες, είναι κυπριακές εταιρείες. Δεν είναι off shore». Επίσης να πληροφορήσουμε ότι η Μονή δεν συμμετείχε σε αυτές.


Ακολούθως ο κ. Μαντούβαλος αποφάνθηκε ότι είναι γνωστή και καθαρή η διακίνηση των χρημάτων που διαχειρίστηκε η Μονή: «Εγώ μελετώντας αυτή την έκθεση, διαπιστώνω ότι είναι γνωστή η πηγή προέλευσης αυτών των χρημάτων».


Και αν «μετακυλούν σε εταιρείες συμφερόντων ιδιωτών, στις οποίες έμμεσα είναι και η Μονή δια των εταιρειών αυτών, όμως, γι’ αυτό δεν υπάρχει απαγορευτική διάταξη».


Ούτε λοιπόν off shore εταιρείες, ούτε μαύρο χρήμα σε μία Αγιορείτικη Μονή η οποία ελέγχεται σε οποιαδήποτε περίπτωση από όλες τις Μονές του Αγίου Όρους και για την οποία πριν αρχίσει να δημιουργείται ο θόρυβος, όλοι οι πιστοί και όλη η Εκκλησία γνώριζαν ότι πρόκειται για μία Αδελφότητα με ιστορία και πνευματική παράδοση, όπως και παραμένει. Απλά φαίνεται ότι βιώνει έναν διωγμό ο οποίος όμως δεν είναι άγνωστος στην Παράδοση των Πατέρων της Εκκλησίας.


Να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με την Εξεταστική Επιτροπή ούτε ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ αλλά ούτε και ο μοναχός Αρσένιος δεν έχουν κανένα προσωπικό λογαριασμό.


Μη ξεχνάμε ότι δημοσίως ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου είχε δηλώσει στην εκπομπή «Φάκελοι» του κ. Παπαχελά «εάν βρείτε 1 ευρώ στην τσέπη μου και σε λογαριασμό μου να μπω εγώ μόνος μου φυλακή, εφ’ όρου ζωής».


Ενώ ο μοναχός Αρσένιος στην Εξεταστική είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Αν βρείτε ένα ευρώ σε προσωπικό μου λογαριασμό, ειλικρινά να πάω στη φυλακή αύριο το πρωί εγώ μόνος μου, ένα λογαριασμό από όταν έγινα μοναχός στο Άγιο Όρος».


Πολιτικό χρήμα!


Αυτό που συνεχίζουν ακόμα ορισμένα από τα πολιτικά κόμματα να κουκουλώνουν είναι το υποτιθέμενο και ανύπαρκτο στην υπόθεση αυτή πολιτικό χρήμα!!! Ενώ και οι ίδιοι ξέρουν την αλήθεια και στα «πολιτικά πηγαδάκια» συζητιέται, απλά το διατηρούν.


Μα είναι δυνατόν αυτά που κάνουν μεταξύ τους με διάφορες εταιρείες να νομίζουν ότι μπορούν να γίνονται σε Αγιορείτικες Μονές; Το περίεργο είναι ότι αρκετοί από αυτούς έχουν επισκεφθεί την Μονή Βατοπαιδίου και το Άγιον Όρος, γνωρίζουν τη σοβαρότητα των Πατέρων και προφανώς αντιλαμβάνονται τα απίθανα σενάρια που έχουν φτιαχθεί γύρω από την υπόθεση Βατοπαιδίου που ξεπερνούν κάθε φαντασία.


Κάποιος από τους επερωτώντες βουλευτές στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ρώτησε: «το κρίσιμο είναι ο τελικός αποδέκτης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το να καταλήξουμε σε πιθανή εμπλοκή πολιτικού προσώπου». Ιδού οι απιθανότητες!


Ο βουλευτής ρωτά να μάθει αν μία Αγιορείτικη Μονή ασχολείται με πολιτικό χρήμα. Τον βάζει όμως στη θέση του ο κ. Μαντούβαλος απαντώντας: «Τον έχουμε τον τελικό αποδέκτη.


Αυτή είναι η διαφορά. Εάν αυτά τα χρήματα ήταν παράνομα, «μαύρα», προέρχονταν από παράνομη δραστηριότητα της Μονής και όχι από ένα δάνειο, τότε όπου κι αν βρίσκονταν, θα τα δεσμεύαμε.


Η προέλευση των χρημάτων είναι γνωστή. Προέρχεται από δάνεια… Παράνομη δραστηριότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει διακριβωθεί».


Οι ειδικοί ξεκάθαρισαν ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, τίποτε παράνομο, καμία δωροδοκία καμία off shore της Μονής, δηλαδή «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».


Τέλος μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, επειδή θέλουν να διατηρούν την υπόθεση στην επικαιρότητα για δικούς τους λόγους, σκαρφίζονται άπειρα σενάρια πλάθοντας μύθους για μία υπόθεση φούσκα…!

ΡΟΜΦΑΙΑ