Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

ΣΗΜΕΡΟΝ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ.Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.


Ο Προφήτης Ηλίας είναι ο ένδοξος,ο Μέγας προφήτης της Χριστιανοσύνης.ο Άγιος Προφήτης.

Η ζωή του:

Ο ηλίας ο Προφήτης πρέπει να γεννήθηκε και να έδρασε τον 9ο με 10ο αιώνα π.Χ.Καταγόταν απο μία πόλη τη Θίσβη της περιοχής Γαλαάδ και ήταν γιός του Σωβάκ.Έδρασε στα χρόνια που ο βασιλιάς του Ισραήλ ήταν ο Αχαάβ.

Τα θαυμάτα του:

Ο Προφήτης ηλίας υπήρξε σε εξαιρετικό βαθμό θαυματουργός αφού έλαβε τη Θεία Χάρη του Κυρίου:

Η μεγάλη ξηρασία του Ισραήλ.

Απο τα πολλά ανομήματα του λαού του Ισραήλ της εποχής εκείνης ο θεός είχε στείλει ξηρασία.Τότε ο Ηλίας παρουσιαζόμενος στο βασιλιά Αχαάβ είπε οτι δεν θα πέσει βροχή στη γή έως ότου ο ίδιος ο βασιλιάς το ζητήσει.Έτσι:<< ζή Κύριος ο Θεός των Δυνάμεων, ο Θεός Ισραήλ ω παρέστην ενώπιον αυτού εί έσται τα έτη ταυτα δρόσος και υετός οτι εί μή δια στόματος λόγου μου>>.

Ύστερα ο Θεός διέταξε τον Ηλία να αναχωρήσει και να πάει στο χείμαρρο Χορράθ δυτικά του Ιορδάνου οπου εβαπτίσθει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ώστε να πίνει το νερό του χειμάρρου και να τον τρεφουν οι κόρακες και να αποφύγη το μένος του Αχαάβ.

Η ανάσταση του γιού της χήρας

Καί έτσι εγινε!Τα κοράκια τον έτρεφαν και ο χείμαρρος του ΄΄εδινε νέρο εως οτου ξεράθηκε.τότε πήγε στα Σαρεπτά της Σιδωνίας.Συνάντησε μια χήρα ντόπια η οποία και εδέχθη να τον φιλοξενήση.Ο γίος ομως αυτης της γυναίκας αρρώστησε και πέθανε.Ο Προφήτης Ηλίας όμως φύσηξε τρείς φορές στο παιδί και το παιδί αναστήθηκε!.

Το μεγάλο θαύμα στο όρος Χωρήβ.

Ο Αχαάβ επισκέφθηκε τον Προφήτη Ηλία και είπε οτι αυτός φταίει για τη μεγάλη ξηρασία του Ισραήλ ενω ο Ηλίας του απάντησε οτι αυτός είναι η αιτία αφού λάτρευσε τους ειδωλολατρικούς θεούς.ο προφήτης Ηλίας όμως πρότεινε στο βασιλιά να φέρουν δύο βόδια να τα θυσιάσουν και να προσευχηθούν και οι δύο στο δικό τους Θεό για να ρίξει φωτιά ώστε να γίνει η θυσία.

Τότε οι ιερείς του Βαάλ έθεσαν τους χοίρους και προσεύχονταν χωρίς ομώς να ανάβει το σφαχτό!Τότε ο Ηλίας τους ειρωνεύτηκε και τους είπε μήπως ο θεός τους κοιμόνταν ή πήγε για καμμιά ανάγκη.Αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση(εξ ού και η γνωστή φράση)!

Τότε όμως ο Ηλίας έφτιαξε ένα θυσιαστήριο έβαλε μέσα το σφαχτό και διέταξε να ρίξουν πάνω νερό!!!και τότε παρακάλεσε το Θεό να του στείλει φωτία απο τον ουρανό και η θυσία ήταν έτοιμη!έτσι απεδείχθει η ανώτερότητα του Θεού έναντι των ψευτο-ειδώλων...

Βέβαια υπήρχαν και άλλα θαύματα που έκανε ο Προφήτης Ηλίας αλλα δε χωρούν σε ένα απλό ιστολόγιο.

Να χαίρονται το όνομα τους οι Ηλίες και οι Ηλιάνες!