Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το περιοδικό «Ενδοχώρα» και οι εκδόσεις «Πελασγός» σας προσκαλούν την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο Imperial Palace (Aντιγονιδών 11, Θεσσαλονίκη) στην παρουσίαση του βιβλίου του οικονομολόγου και πολιτευτή του ΛA.O.Σ. Xρήστου Xαρίτου με τίτλο «Ριζοσπαστική Δεξιά». Για το βιβλίο θα ομιλήσουν μεταξύ άλλων ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα» Γιάννης Kουριαννίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Kαψάλας.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Ετήσιο μνημόσυνο Γρίβα Διγενή
Δελτίο Τύπου της Πρώτης Γραμμής

Ούτε ο άστατος καιρός , ούτε οι προκλήσεις του κράτους και του παρακράτους μπόρεσαν να σταματήσουν την αγωνιστική πορεία του Πατριωτικού Κινήματος της «Πρώτης Γραμμής». Τα μέλη της παράταξης τίμησαν την μνήμη του Στρατηγού και Αρχηγού της Ε.Ο.Κ.Α. Γρίβα Διγενή με μία μεγαλειώδη πορεία από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου μέχρι τον χώρο του κρησφύγετου.

Η οδός που φέρει το θρυλικό όνομά του σείστηκε από τα συνθήματα της «Πρώτης Γραμμής», όπως τα «ΕΟΚΑ και Γρίβας ήταν η αρχή, Εθνική Αντίσταση στην Πρώτη την Γραμμή», «Ο λαός της Κύπρου στην Πρώτη την Γραμμή, Δόξα και Τιμή στον Γρίβα Διγενή», «ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά», «Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί, η Κύπρος είναι ελληνική». Συγκινημένος ο κόσμος που παρακολουθούσε την πορεία χειροκροτούσε αφού πλέον τα συνθήματα αυτά ξυπνούν συνειδήσεις ειδικά στην εποχή μας όπου στην Κύπρο κυβερνούν οι ανθέλληνες του ΑΚΕΛ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο πυρήνας νεολαίας της «Πρώτης Γραμμής». Οι νέες και οι νέοι οι οποίοι ήταν παρατεταγμένοι σε τριάδες και φορούσαν τις εντυπωσιακές μπλούζες του Κινήματος με τον Λεωνίδα και το έμβλημα της «Πρώτης Γραμμής», αποτελούν την καλύτερη απόδειξη της συνέχειας της Ελληνικής Φυλής από τον Λεωνίδα στον Γρίβα Διγενή και από εκεί στην σημερινή νεολαία. Δίκαια ο αγωνιστής κ. Σπανός στην υπέροχη ομιλία του, τους αποκάλεσε σύγχρονους σκυταλοδρόμους των αγώνων του Έθνους μας.

Τυχεροί αισθάνονταν οι εναπομείναντες συναγωνιστές του Γρίβα Διγενή που εκεί στον χώρο του κρησφύγετου έβλεπαν ότι οι θυσίες τους δεν πήγαν χαμένες και ότι την ώρα που οι κρατούντες τα ηνία της κυπριακής κυβέρνησης τους λοιδορούν και τους πολεμούν με κάθε μέσο, μία σημαντική μερίδα της Ελληνικής νεολαίας της Κύπρου, τους αποθεώνει και τους τιμά. Από εκεί μέσα θα ξεπηδήσουν οι νέοι αγωνιστές που θα φέρουν την μοναδική λύση που αρμόζει στο πρόβλημα της Κύπρου που δεν είναι άλλη παρά η Απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελληνικών εδαφών μας.

Η «Πρώτη Γραμμή» εντυπωσίασε. Δεν ήταν τυχαίο που όλες οι κάμερες των ΜΜΕ αποθανάτιζαν την πορεία αλλά και την είσοδο του Πυρήνα Νεολαίας στο χώρο της εκδήλωσης. Ο αγώνας τώρα άρχισε.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ