Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ







'' Στις 30-3-2001, ο Ηλίας και η Θεοφανώ Τσιραμπίδη, απο το Δροσάτο του Κιλκισίου, πήγαν το παιδί τους, τον Μιχαλάκη, ηλικίας τεσσεράμισυ ετών, επειγόντως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με ανυπόφορο κοιλόπονο. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, χειρουργήθηκε επί τρεισήμισυ ώρες και του αφαιρέθηκε μισό μέτρο σάπιο έντερο. Οι γιατροί τους είπαν ότι το παιδί πέρασε πολύ μεγάλη δυσκολία, αλλά ακόμη δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο. Το βράδυ της Δευτέρας ώς το επόμενο πρωϊ είχε σαράντα+ πυρετό. Την Τρίτη μεταφέρθηκε επειγόντως στην μονάδα εντατικής θεραπείας με σηψαιμία και οξύ αναπνευστικό πρόβλημα. Οι ελπίδες να ζήσει ήταν ελάχιστες.






Στο μεταξύ, χωρίς να γνωρίζει τίποτα, μία γειτόνισσα, βλέπει σε όνειρο τον Άγιο Ραφαήλ τον νεοφανέντα και της λέει: '' Αντωνία, εγώ θα φύγω, εσύ δε με χρειάζεσαι άλλο. Θα πάω στον Ηλία, εκείνος με έχει ανάγκη τώρα!''. Η γυναίκα έμαθε αργότερα για το παιδί. Μία γνωστή οικογένεια απο τη Γουμένισσαπήγε στον Άγιο Ραφαήλ στην γρίβα της Γουμένισσας και, γονατιστή με τον ιερέα, διάβασαν παράκληση για τη σωτηρία του παιδιού. Ο αδελφός τους Αβραάμ το απόγευμ εκείνο πήγε στο άδειο σπίτι τους να κάνει Παράκληση στον άγιο Γεώργιο για την υγεία του Μιχάλη. Κάποια στιγμή, έλαμψε το δωμάτιο τόσο, που τρόμαξε.






Μετά απ'αυτά, η κατάσταση του παιδιού άρχισε συνέχεια να βελτιώνεται, μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου που άνοιξε τα ματάκια του. Την Μεγάλη Δευτέρα ήταν εντελώς καλά και βγήκε απο τη Μονάδα εντατικής Θεραπείας. Μετά απο είκοσι τρείς μέρες νοσηλείας, έφυγαν απο το νοσοκομείο.






Όταν το παιδί συνήλθε, άρχισε να λεέι διάφορα: '' Εγώ πήγα στο χριστούλη και στην Παναγίτσα, ψηλά στον ουρανό, όπου έχει πολλά σύνεφα, με το άσπρο άλογο του Αγίου Γεωργίου. Είδα τον θείο Φάνη και τη Δεσπούλα, ήταν πολλοί άγνωτοι άνθρωποι, εκεί και φορούσαν χρυσά αγγελουδίστικα ρούχα και όλοι τραγουδούσαν... Ο Χριστούλης και η Παναγίτσα με ρώτησαν άν έχω αδέρφια, πώς τα λένε και μου είπαν να μη φοβάμαι, γιατί θα παω πάλι στη μαμά και τα αδέλφια μου. Τότε εγώ είπα πώς δε ξέρω πως να πάω εκεί. '' Με το άλογό μου'', είπε ο Άγιος Γεώργιος. ''Μη φοβάσαι θα το οδηγήσω εγώ''. Ο Μιχάλης είναι πιά γερό παιδί, όπως και πρίν.






Απο το εκπληκτικό βιβλίο: '' Ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΡΟΦΘΑΝΩΝ ΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑΝ'' απο τις Εκδόσεις της Ιεράς Καλύβης '' ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ'', Νέα Σκήτη, Άγιον Όρος.