Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΣΗΣ

Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στην Ελλάδα μας:


ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΣΗΣ (Α.Π.Ε.Λ)



ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΣΕΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΚΧΟΣ


Σήμερα αυτήν τη Λαμπρή ημέρα η Εκκλησία μας τιμάει τους ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΕΡΓΙΟ ΚΑΙ ΒΑΚΧΟ.καθώς και τον Άγιο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ






Ας δούμε μια σύντομη περιγραφή της ζωής των ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΕΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΚΧΟΥ









Υπηρετούσαν στις στρατιωτικές τάξεις του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Τους διέκρινε μεγάλη ανδρεία στα πεδία των μαχών, αλλά και σωφροσύνη στην καθημερινή τους ζωή. Γι’ αυτό και ο αυτοκράτορας τους απένειμε τα αξιώματα του πριμικηρίου και του σεκουνδουκηρίου, αντίστοιχα. Όταν όμως έμαθε ότι οι δύο επίλεκτοι στρατιώτες του ήταν χριστιανοί, δεν ήθελε με κανέναν τρόπο να το πιστέψει. Για να πεισθεί λοιπόν, οργάνωσε τελετές με θυσίες σε ειδωλολατρικό ναό και κάλεσε να παραστούν σ’ αυτές οι Σέργιος και Βάκχος.




Οι δύο χριστιανοί στρατιώτες αρνήθηκαν και ομολόγησαν το Χριστό με θαρραλέο φρόνημα. Εξοργισμένος τότε ο αυτοκράτορας, διέταξε και τους αφαίρεσαν τα διάσημα των αξιωμάτων τους. Έπειτα, αφού τους ενέπαιξαν και τους διαπόμπευσαν με διάφορους τρόπους, τους έστειλαν σ’ ένα σκληρό δούκα της Ανατολής, τον Αντίοχο. Αυτός με πρωτοφανή ωμότητα μαστίγωσε μέχρι θανάτου το Βάκχο. Στο δε Σέργιο, επειδή κάποτε τον είχε ευεργετήσει, πρότεινε, αφού αρνηθεί τον Χριστό, να του χαρίσει τη ζωή. Η απάντηση του Σεργίου ήταν «το να πεθάνω είναι κέρδος, διότι έτσι θα ενωθώ πλήρως με τον Χριστό». Τότε ο Αντίοχος αμέσως έδωσε διαταγή και τον αποκεφάλισαν.




Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη τους την 7η Οκτωβρίου.




Απολυτίκιον






Τριάδος της Αγίας οπλίται τροπαιούχοι, η λαμπρά δυάς των Μαρτύρων, ωράθητε εν άθλοις, Σέργιος ο θείος αριστεύς, και Βάκχος ο γενναίος αθλητής. διά τούτο δοξασθέντες περιφανώς, προΐστασθε των βοώντων. δόξα τω ενισχύσαντι υμάς, δόξα τω στεφανώσαντι, δόξα τω ενεργούντι δι’ υμών, πάσιν ιάματα.






ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣ.Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2001.


ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ


Πώς να διαδωσετε τον Εθνικισμό:


http:ellaniadrash.blogspot.com