Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.


Ντροπή! Το κάναμε, που το κάναμε χάλια το καρναβάλι μας τώρα θα αρχίσουμε και τις ύβρεις έναντι ενός μοναχού, και συγκεκριμένα του ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ!


Ενώ, το Τριώδιο θα έπρεπε να είναι μία ακόμη ευκαιρία για κατάνυξη του πιστού Χριστιανού, για μια σωστή ταπείνωση και προσευχή, θα αρχίσουμε πάλι τις γνωστές κραιπάλες μας, με ποτό και πολυφαγία, βρίζοντας και λέγοντος τα χειρότερα λόγια και ανέκδοτα εναντίον του μοναχού Εφραίμ, που υπερασπίστηκε τη Μονή στην οποία ανήκει, και της οποίας είναι ηγούμενος!!! Που υπερασπίστηκε το σπίτι του δηλαδή!


Για αυτό λοιπόν το λόγο οι καρναβαλόφιλοι κατασκεύασαν ένα ''ομοίωμα'' του γέροντος με την κανονική μοναχική περιβολή του, με το ράσο του δηλαδή. Και όσοι δε ξέρουν, ας τους ενημερώσουμε ότι τα άμφια του μοναχού ονομάζονται αγγελικό σχήμα δηλαδή είναι άμφια ενός επι γης αγγέλου. Καλό αντικείμενο για χιούμορ! Μπράβο σας...


Ζητούμε να φύγει αυτό το έκτρωμα που εικονίζει σαρκαστικά και γελοία την ασκητική μορφή του γέροντος Εφραίμ και να αντικατασταθεί με ένα αντίστοιχο της Πετρούλας Κωστίδου, ή των αδελφών Μαγγίρα, εάν δεν υπάρχουν ήδη. Δηλαδή, σας έχουμε και προτάσεις απο πάνω. Γελοιοποιημένοι ας είναι αυτοί που είναι άξιοι για να γελοιοποιούνται και όχι αυτοί που υπερασπίζονται αυτά που έχουν χρέος να υπερασπιστούν.


Ας ανοίξουν αυτοί που έξω-΄εξω το παίζουν Χριστιανοί το θρήσκευμα ενώ στη δουλειά τους κάνουν τα πάντα για να γελοιοποιήσουν τον π. Εφραίμ τον π. Παΐσιο και ἂς διαβάσουν εκεί που λέει ότι δεν πρέπει να κακολογούμε κανέναν κληρικό. Και ας ανοίξουν να διαβάσουν επίσης τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, τον πρώτο άνθρωπο που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς, να λέει: ''Καλύτερα να κακολογήσεις τον κόσμον όλο, παρά΄ένα κληρικό''. Πολύ θα πούν, τα είπε αυτά γιατί ήταν και ο ίδιος κληρικός. Εμείς τους απαντούμε ότι αυτόν το λόγο ο Άγιος τον είπε για να στηρίξει ένα εχθρο του, ο οποίος ήταν κληρικός και συνεχώς τον επιβουλευόταν και τον κατηγορούσε για τα πάντα!!!!


Οπότε η κατα φαντασίαν Χριστιανοί ας αφήσουν τα καρναβάλια που κοροϊδεύουν το αγγελικό σχήμα το ίδιο και ας πάνε να βρούν τη αληθινή κατάνυξη μέσα στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ