Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ"


Υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας τάχθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συζήτησης που πραγματοποιεί με νέους.

Ο ρόλος και των δύο πλευρών θα είναι πιο σωστός, θα υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία και θα πετύχουμε και οι δύο πλευρές πιο αποτελεσματική επαφή με τον πολίτη, σημείωσε. «Έτσι θα εξυγιάνουμε τους ρόλους μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Όλοι πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης» προσέθεσε ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στο ζήτημα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Η εκκλησία πλέον φορολογείται με τις ρυθμίσεις που προωθήσαμε», δήλωσε, «και ο Αρχιεπίσκοπος έχει θέσει θέμα συνεργασίας των δύο πλευρών για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

Με τον αντισημιτισμό της δεκαετίας του ’30 παραλλήλισε την ισλαμοφοβία ο επικεφαλής του ΟΙΔ -«Η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει την πραγματικότητα του Ισλάμ σήμερα. Η πραγματικότητα είναι ότι το Ισλάμ, δεν είναι μια ξένη θρησκεία στην Ευρώπη. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ευρωπαϊκή και η Ευρώπη οφείλει να το αποδεχτεί»

capital.gr/News.asp?id=1080986

ΠΗΓΗ: ΑΚΤΙΝΕΣ