Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΤΙΚΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ...


Από σχολιαστή του ιστολογίου “Ιδιωτική οδός” μαθαίνουμε μια πολύ συγκινητική πληροφορία: Οτι οκτώ - τουλάχιστον - ιεράρχες δεν αγγίζουν καθόλου το μισθό που παίρνουν. Τον δίνουν ακέραιο για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Αυτά όμως δεν τα ξέρει ο κόσμος. Αυτά που ξέρει και αυτά που μαθαίνει είναι τα σκάνδαλα και τους αρχιερείς που είναι “κύμβαλα αλαλάζοντα” που γκρεμίζουν συνειδήσεις.



Δόξα σοι ο Θεός που υπάρχουν τόσοι ιεράρχες - και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι που δεν γνωρίζει ο ανώνυμος σχολιαστής - που ζουν ασκητικά και για τον Χριστό και για την Εκκλησία. Και όχι από την Εκκλησία!



Για τον Αγιο Μεσογαίας και τον Αγιο Αλεξανδρουπόλεως είχα υπόψη μου ότι διέθεταν το μισθό του εξαιτίας των δηλώσεων τους ότι - με αφορμή την οικονομική κρίση - αποποιούνται τις αποδοχές τους.



Αυτό που μου προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά από την ανάγνωση του σχολίου ήταν η πληροφορία ότι και ο Μητροπολίτης Πατρών είναι τόσο ασκητικός και φιλάνθρωπος. Μια πληροφορία που έρχεται να επισφραγίσει τις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκομίσαμε από την πρόσφατη πολύ εύστοχη παρέμβαση του Σεβασμιότατου για πολλά θέματα που ταλανίζουν την Εκκλησία και την πατρίδα μας.



Μας χαροποιεί βαθύτατα όταν ακούμε τόσο ωραίες ειδήσεις και μάλιστα όταν προέρχονται από τρίτους. Φιλούμε με μεγάλο σεβασμό το χέρι όσων ιεραρχών είναι τόσο ασκητικοί και φιλάνθρωποι. Σε μας μεν οι πλείστοι από αυτούς είναι άγνωστοι αλλά είναι γνωστοί στον Δίκαιο Θεό που θα τους ανταμείψει εν ημέρα Κρίσεως. Ταπεινά ευχόμαστε ο Χριστός να τους φωτίζει στη διακονία τους.



Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχόλιο που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΙΤΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ 8 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ



========


Ο/Η Ανώνυμος είπε...



Τυπικά τον λαμβάνει (εννοεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας το μισθό του) αλλά δεν φτάνει ποτέ σε αυτόν.Τον διαθέτει σε ένα νοσοκομείο με παιδιά με καρκίνο.


Οπως δεν τον παίρνει και ο Πατρών πρέπει να πούμε.Τον διαθέτει σε φτωχές οικογένειες.



Να το πούμε και αυτό. Οπως είναι και άλλοι ιεράρχες που δεν το έχουν ανακοινώσει ότι τα λεφτά τους τα δίνουν.



Ξέρω από πρώτο χέρι 8 Ιεράρχες.




ΠΗΓΗ:

Ιδιωτική οδός



Απο το ιστολόγιο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ