Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ, Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ





Στη γνωστή αθηναϊκή εφημερίδα 'Το Βήμα' της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2009 υπάρχει και το άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη 'Τα μάθατε τα νέα;'. Σε αυτό το άρθρο γίνεται και αναφορά στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονικης κ.κ. Άνθιμο, και στις δηλώσεις του για τη Γάζα:




Συγγεκριμένα το άρθρο αναφέρει: '' Στον αντίποδα αυτής της ορθολογικής προσέγγισης στο θέμα βρίσκεται σκοταδισμός του μεταφυσικού αντισημιτισμού. Για να βρείτε την πληρέστερη έκφρασή του δεν χρειάζεται να ΄ψαξετε στην ιδρυτική διακύρηξη της Χαμάς ή στους λόγους του Ιρανού προέδρου Μαχμούτ Αχμαντινετζάτ. Πηγαίνετε μια βόλτα ως τη Θεσσαλονίκη και ακούστε το κυριακάτικο κήρυγμα του τοπικού Μητροπολίτη κ. Άνθιμου.




Δεν έχουν περάσει δέκα ημέρες αφότου, στις 4 του μηνός, ο Σεβασμιώτατος την ανέπτυξε με τη συνήθη ευφράδεια και μειλιχιότητά του. Πρώτα εξέφρασε τη φρίκη του για τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν στη Γάζα. Έπειτα, μας κάλεσε να θυμηθούμε ότι οι εβραίοι ήταν εκείνοι που προτίμησαν να σταυρωθεί ο Ιησούς παρά ο Βαραββάς, αποδεχόμενοι το αίμα του επί των κεφαλών τους και των γενεών που θα ακολοθούσαν. Κατέληξε μάλιστα διαπιστώνοντας την εκπλήρωση της κατάρας σε όσα συμβαίνουν στη Γάζα. Άρα, για όλα φταίνε οι εβραίοι, επειδή σταύρωσαν το Χριστούλη μας! Εδώ βρίσκεται η ρίζα του ευρωπαϊκού αντισημιτισμού απο την εποχή του μεσαίωνα και, όπως βλέπετε, ο μεσαίωνας, δεν είναι και τόσο μακρινός όσο νομίζουμε.


Απάντηση:


Μήπως δεν έχουν κ. Κασιμάτη έτσι τα πράγματα; Μήπως οι εβραίοι δεν αποφάσισαν να θανατώσουν τον αθώο Ιησού Χριστό και να αθωόσουν τον ένοχο βαραββά;; Ποιός ο λαός του Θεού, που τα χίλια καλά είδε απο τον Ύψιστο, και που τελικά όταν ήρθε και έγινε άνθρωπος, Το σταύρωσαν κιόλας.


Μάλιστα, θα πρέπει να ξέρετε, ότι την κατάρα δεν τους έδωσε ο Θεός, αλλά αυτοί οι ίδιοι στους εαυτούς τους. Δηλαδή αυτοκαταράστηκαν τον ίδιο τους τον εαυτό. Λέει το Ευαγγέλιο επακριβώς: '' το αίμα Αυτού εφ'ημάς και επι τα τέκνα ημών'' Ματθαίος κζ'26. Οπότε οι ίδιοι οι εβραίοι δεν καταράστηκαν μόνο τον εαυτό τους αλλά και τα ίδια τους τα παιδιά, και τους απογόνους τους. Άρα μη λέτε, ότι πρόκειται, περί αντισημιτισμού γιατί θα πρέπει να δεχτείτε κιόλας, ότι οι πρώτοι αντισημίτες του κόσμου ήσαν οι ίδιοι Εβραίοι, αφού στοίχειωσαν με αυτην την κατάρα τους κατοίκους του ισραήλ, που δε θα πίστευαν στον Ιησού Χριστό.


Όμως λόγω αυτής της κατάρας, γίνεται η αιματοχυσία στη Γάζα; Για την ακρίβεια η αιματοχυσία είναι των Παλαιστινίων και όχι των εβραίων. Όμως αν λάβουμε και τα πάθη που τράβηξαν οι εβραίοι κατά το μακρινό, αλλά και κατά το κοντινό παρελθόν, τα τράβηξαν όχι επειδή απο ζήλο τους καταράστηκε ο Θεός, αλλά διότι απο ζήλο ήθελαν να βγάλουν απο τη μέση το Μεσσία Του. Ο Χριστός απο του Σταυρού μίλησε στον Πατέρα Του ξεκάθαρα: '' Πάτερ, άφες αυτοίς, ού γαρ οίδασι, τί ποιούσι''. Όμως ασφαλώς έγινε το θέλημά τους...


Και γιατί αυτά τα βάσανα που τράβηξαν; Διότι απομακρύνθηκε απο αυτούς η Χάρις Του Θεού και τους άφησε, σεβόμενος βέβαια ο Θεός, την ελεύθερη βούλησή μας. Και απο ότι μπορεί να δεί ο κ. Κασιμάτης, το πλήρωσαν ακριβά, αυτήν την κατάρα δηλαδή που οι προγόνοι τους έδωσαν. Άρα δίκιο έχει ο κ.κ Άνθιμος, διότι ακόμη και ο ευρωπαϊκός μεσαίωνας ήταν αποτέλεσμα των δικών τους ενεργειών και αφελειών.











Μπορείτε να δείτε και εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=cT2Ao5LXYLA





Απορία: Σε αυτήν την δύσμοιρη τη χώρα, πότε θα σταματήσουμε να ομιλούμε περι συνεχούς αντισημιτισμού των ανθρώπων και όχι περί συνεχώς απανθρωπισμού των εβραίων;





Άλλωστε η Εκκλησία μας έχει κατηγορηθεί, ούκ ολίγες φορές, απο τους διανοούμενους της Αριστεράς για σκοταδισμό και το έχει συνηθίσει. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε και εμείς ότι ο σκοταδισμός δεν είναι εκεί που μας δείχνουν κάποιοι ότι τάχα είναι, αλλά να ξέρουμε να εξετάζουμε ποιοί είναι αυτοί που μας δείχνουν τους άλλους, ενώ οι ίδιοι με το άλλο τους το δαχτυλάκι δείχνουν την ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Σημ. Το άλλο δαχτυλάκι τους τό έχουν για να κρύβονται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες» σας προσκαλεί στην ομιλία που διοργανώνει με τον συγγραφέα Γεώργιο Αϋφαντή με θέμα «Παγκόσμια τάξη και τα αίτια της οικονομικής κρίσης». Θα γίνει επίσης παρουσίαση του βιβλίου του «Ο Βωμός της Ελπίδος» και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου (Ιδομενέως 2, πλατεία Δέγλερη, Άγιος Ιερόθεος, Περιστέρι, τηλ. 210-5713290).

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ