Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΑΘΕΪΣΜΟΥ, ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΟΥ...



"Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί είναι μηχανισμοί επιβιώσεως, οι οποίες βλέπουν τους ομοίους τους σαν εμπόδια, που πρέπει να υπερνικήσουν, ή σαν πηγές εκμεταλλεύσεως."

Richard Dawkins, The Selfish Gene (Το εγωιστικό γονίδιο), Oxford University Press,1975.



Αυτά δήλωσε ο... Πατριάρχης του σύγχρονου αθεϊσμού, ο Ντώκινς, στο εξελικτικό βιβλίο του "Το εγωιστικό γονίδιο"... Και φανταστείτε ότι αυτόν τον άνθρωπο, την βιοθεωρία του οποίου θα ζήλευε ακόμη και ο Γκέμπελς ή ο Μέγκελε, τον έχουν κανει οι απανταχού άθεοι σύμβολο της απιστίας τους...

Έκπληκτος, μάλιστα, απο αυτή τη δήλωση του εξελικτικού Ντώκινς, ο επιστήμονας Ρ. Thuillier έγραψε στο βιβλίο του "Les biologistes vont- la sociobiologie en question":

"Με μια τέτοια βιοθεωρία, δε θα' ταν παράξενο άν απο δώ και στο εξής την κοινωνιοβιολογία του Ντώκινς διεκδικήσει... το εθνικό νεο-ναζιστικό μέτωπο της Βρεταννίας!"
P. Thuillier, " Les biologistes vont- La sociobiologie en question", Edition Complexe, Paris 1981.


Πηγή: "Ο Δαρβίνος και η θεωρία της εξελίξεως", Νικολάου Παν. Βασιλειάδη, 1985.



Καί έχεις μετά έναν Ιησού Χριστό να σου λέει ανηθικότητες του τύπου:

"Αγάπησε τον Κύριο το Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη τη ψυχή σου και μ' όλο το νού σου και τον συνάνθρωπό σου, όπως τον εαυτό σου. Σε αυτές τις δύο εντολές κρέμονται όλος ο Νόμος και οι Προφήτες"

(Κατά Ματθαίον, κβ', 37-40)


ή το εξωφρενικό...


"Να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να κάνετε καλό σε αυτούς που σας μισούν, να ευλογείτε αυτούς που σας καταριούνται και να προσεύχεστε για αυτούς που σας πειράζουν"

(Κατά Λουκάν, στ' , 27-29)

Χαώδης η διαφορά ηθικής...