Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Επειδή η Εκκλησία μας δε θα σταματήσει ΠΟΤΕ να πολεμάται. Επειδή ο Alpha, και ο άσπιλος και αμόλυντος Κοντομηνάς του είναι ότι πιο αθώο υπάρχει πάνω στον κόσμο... Επειδή για όλα και για όλους θα φταίει σίγουρα η Εκκλησία. Επειδή βγάζουν πρώτο πλάνο τον αντίχριστο και καλοπληρωμένο εχθρό της Εκκλησίας μας τον κ. Αλέξανδρο Βέλιο, χωρίς αναγκαίο διάλογο, να μέμφεται σε κάθε ευκαιρία τον κλήρο και την ορθοδοξία. Επειδή ο Αυτιάς, κοντεύει σε αγιότητα τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη θα σας παραθέσουμε εδώ το κείμενο των Αγιορειτών μοναχών για τους κρατούντες την Ιερά Μονή Εσφιγμένου.





Παλαιότερα ο κ. Αφτιάς κατηγορούσε το Λαζόπουλο (με το χαρακτηρισμό Λαϊκιζόπουλο) για λαϊκισμό... Κοιτάξτε ποιός μιλάει; Είναι σα τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο ένος φονιάς, ο Ερντογάν, προς τον ισραηλινό πρόεδρο, τον άλλο φονιά... Καλή είναι και η εκπομπούλα του στην οποία μιλάει για τον ΑΜΚΑούλη και για τη συνταξούλα παριστάνοντας το ''λαϊκό ήρωα''. Ας μείνει εκεί και ας μην κατηγορεί την Εκκλησία μας, και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εκτοξεύοντας ένα σωρό λάσπη ακόμη και για τους... οφθαλμούς του ηγουμένου Εφραίμ...

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ;

http://egolpio.wordpress.com/2009/05/21/sexoualikh_diapaidagwgish/

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Κυριακή 24 Μαΐου ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί την Πάτρα, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 12:00 στο ξενοδοχείο «ASTIR» (Αγίου Ανδρέου 16, λιμάνι Πατρών). Θα ακολουθήσει ομιλία του στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος στον ίδιο χώρο.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΤΟ ''ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ'' ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

"Μπαίνω στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.Στην αρχική σελίδα μας ενημερώνει για το νέο βιβλίο μαθητή "Πολιτική και Δίκαιο" της Β Τάξης Γενικής Παιδείας (υποχρεωτικό για όλους μαθητές). Ανοίγω τον σχετικό σύνδεσμο και το βιβλίο εμφανίζεται σε μορφή .pdf Μεταβαίνω στην σελίδα 150, όπου υπάρχει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με το Σύνταγμα της Ελλάδος. Περιέχεται ΟΛΟ το κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ περικοπή, εκτός ...


Στην σελ 151 όπως...μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ το τμήμα "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος".






Χωρίς καμία δικαιολογία το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ........το Ελληνικό Σύνταγμα (προφανώς για να μην θυμίζει στα ελληνόπουλα ότι όταν αυτό το έθνος μετά από πολλούς αγώνες και πολύ αίμα αναστήθηκε, οι πρόγονοί μας, που πέρασαν από φωτιά και σίδερο, αποφάσισαν ότι αυτό που τους ενώνει είναι η Πίστη στη Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετης Τριάδος δηλαδή στην Ορθόδοξη πίστη.

Την είδηση αποκαλύπτουμε πρώτοι στο Ιστολόγιό μας και περιμένουμε την επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας. Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούνε να αφαιρέσουν τα ιδανικά από την ελληνική νεολαία.Αριστεροί καθηγητές, ΟΛΜΕ και "προοδευτικά" ΜΜΕ στον κοινό αγώνα να αφελληνίζουν και να αποχριστιανικοποιήσουν τα ελληνικά σχολεία.Ντρεπόμαστε όμως όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ενέργειες να γίνονται από το ίδιο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (και με τα χρήματα των φορολογημένων Ελλήνων)".


Αναδημοσίευση απο: ΤΡΟΚΤΙΚΟ
Σχόλιο Ελληνορθοδόξου: Δεν είναι η πρώτη φορά που το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο κάνει παρόμοιες αφαιρέσεις. Ίσως πάσχει απο Αλτσαχάϊμερ, ή κάποια νόσο, βασικό σύμπτωμα της οποίας είναι ο πόλεμος κατά πατρίδος-θρησκείας (απο αυτήν πάσχουν αρκετοί δημοσιογράφοι-Βέλιος-και πολιτικοί-Αλαβάνος). Έτσι μπορούμε να δούμε στην επιγραφή του εξώφυλλου του περίφημου βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ'Δημοτικού, που καταργήθηκε, να λείπει το ''ΕΘΝΙΚΗΣ''... Δηλαδή Υπουργείο Παιδείας σκέτο, όχι εθνικής...

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ



Οι Άγιοι και Ισαπόστολοι Κωνσταντίνος και Ελένη


Ο Μέγας Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 274 μ.Χ. Πατέρας του ήταν ο Κωνστάντιος ο Α' ο Χλωρός και μητέρα του η Ελένη από το Δρέπανο της Βιθυνίας. Ο Κωνσταντίνος σε ηλικία 18 ετών έγινε στρατιωτικός και χάρη στην ανδρεία του, προάχθηκε γρήγορα στα ανώτατα αξιώματα του στρατού.

Ο Κύριος θέλοντας να τον βοηθήσει στον αγώνα του κατά του Μαξεντίου και του Λικίνιου, στη συνέχεια σχημάτισε στον ουρανό το σημείο του Σταυρού με την επιγραφή «Εν τούτω Νίκα», προσφέροντάς του ένα ισχυρότατο όπλο για να κατατροπώσει τους εχθρούς του. Με το χριστιανικό σταυροειδές λάβαρο με το ελληνικό μονόγραμμα «Εν τουτω νικα», τελικά νίκησε τα στρατεύματα του Μαξεντίου και έπειτα του Λικινίου.


Επίσης, ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας που ευνόησε την Εκκλησία, μετά από τρεις αιώνες ανελέητου διωγμού. Μετέφερε την πρωτεύουσα του κράτους του στο αρχαίο βυζάντιο, και εκεί έκτισε την βασίλισσα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη.


Λίγο πριν πεθάνει, ο Κωνσταντίνος αξιώθηκε και του Αγίου Βαπτίσματος, και αμέσως μετά είπε: «Νυν αληθει λογω μακαριον οιδ’ εμαυτον, νυν της αθανατου ζωης πεφαναι αξιον, νυν του θειου μετειληφεναι φωτος πεπιστευκα». Τώρα, δηλαδή, σύμφωνα με το λόγο της αληθείας, ξέρω ότι είμαι μακάριος, τώρα έχω γίνει άξιος της αθανάτου ζωής, τώρα έχω πιστέψει πως έλαβα το θείο φως. Εκοιμήθη σε ηλικία 63 ετών, την 21 Μαΐου 327. Η Ιστορία ονόμασε τον Κωνσταντίνο Μέγα και η Εκκλησία τον ανεκήρυξε Άγιο και Ισαπόστολο.
Ο Κωνσταντίνος ενδιαφέρθηκε πολύ και για τα ιερά σεβάσματα των χριστιανών, για το λόγο αυτό απέστειλε στα Ιεροσόλυμα την μητέρα του, για να βρει τον Τίμιο Σταυρό. Μετά την εύρεσή του, η Αγία Ελένη, αφού διχοτόμησε τις κεραίες του δημιούργησε δύο Σταυρούς εκ των οποίων τον ένα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη.


Η Αγία Ελένη ήταν αυτή η οποία έδωσε στον Μ. Κωνσταντίνο την πρέπουσα διαπαιδαγώγηση. Άλλωστε, και ο ίδιος την τίμησε, όταν στην μεγάλη πλατεία της Κωνσταντινούπολης έκτισε δύο στήλες, μία δική του και μία της Αγίας Ελένης, που έφερε την επιγραφή: «Εις Αγιος εις Κυριος Ιησους Χριστος, εις δοξαν Θεου Πατρος, Αμην». Η Αγία Ελένη βοήθησε να χτιστούν οι πρώτοι μεγάλοι ιεροί ναοί της Χριστιανοσύνης. Εκοιμήθη ειρηνικά το 327 μ.Χ. σε ηλικία 83 ετών.


Απολυτίκιο «Πρωτος πεφηνας, εν Βασιλευσι, θειον εδρασμα, της ευσεβειας, απ’ ουρανου δεδεγμενος το χαρισμα· οθεν Χριστου τον Σταυρον εφανερωσας, και την Ορθοδοξον πιστην εφηπλωσας. Κωνσταντινε ισαποστολε, συν Μητρι Ελενη θεοφρονι, πρεσβευσατε υπερ των ψυχων ημων»


Απολυτίκιο «Του Σταυρου σου τον τυπον εν ουρανω θεασαμενος, και ως ο Παυλος την κλισιν ουκ εξ ανθρωπων δεξαμενος, ο εν Βασιλευσιν Αποστολος σου Κυριε, Βασιλευουσαν πολιν τη χειρι σου παρεθετο· ην περισωζε δια παντος εν ειρηνη, πρεσβειαις της Θεοτοκου, μονε Φιλανθρωπε»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ