Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Ο Π.Ο.Υ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για την εκτεταμένη χρήση της ομοιοπαθητικής που παρατηρείται σε ανθρώπους με τον ιό HIV, φυματίωση ή ελονοσία.


Η προειδοποίηση έρχεται ως απάντηση στις εκκλήσεις πολλών νέων ερευνητών που φοβούνται ότι η εξάπλωση της ομοιπαθητικής στον αναπτυσσόμενο κόσμο μπορεί να θέσει τη ζωή των ανθρώπων σε κίνδυνο. Όπως επισημαίνουν ειδικοί σε ζητήματα φυματίωσης του ΠΟΥ, η ομοιοπαθητική δεν έχει θέση ως μέρος της θεραπείας της ασθένειας.


Σε επιστολή προς τον ΠΟΥ τον Ιούνιο, γιατροί από τη Βρετανία και την Αφρική ανέφεραν: «Καλούμε τον Οργανισμό να καταδικάσει την ομοιοπαθητική για τη θεραπεία της φυματίωσης, παιδικής διάρροιας, γρίπης, ελονοσίας και HIV. Εμείς που εργαζόμαστε στις αγροτικές και φτωχές περιοχές, αντιμετωπίζουμε ήδη τεράστια προβλήματα να παρέχουμε την ιατρική βοήθεια που απαιτείται».


Ο Δρ. Ρόμπερτ Χάγκαν, ερευνητής βιομοριακής επιστήμης στο πανεπιστήμιο του St. Andrews, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε κυβερνήσεις που να αναγνωρίζουν τους κινδύνους επέκτασης της ομοιοπαθητικής για τη θεραπεία επικίνδυνων ασθενειών».


Από τη μεριά του, ο Δρ. Μάριο Ραβιλιόνε, διευθυντής του τμήματος Περιορισμού της Φυματίωσης στον ΠΟΥ, επεσήμανε: «Οι οδηγίες του ΠΟΥ για τη θεραπεία και διαχείριση της φυματίωσης, καθώς και οι Διεθνείς Οδηγίες, δε συνιστούν τη χρήση ομοιοπαθητικής».


Απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΠΗΓΗ: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ