Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ.

ΕΔΩ ΑΣ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΙΣΤΟΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.ΕΔΩ ΑΣ ΔΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΘΕΟΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΠΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΜΕΣΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


Η άμεση επικοινωνία μεταξύ στρατευομένης και θριαμβεύουσας Εκκλησίας αποτελεί σύνηθες και φυσιολογικό φαινόμενο για το συνειδητοποιημένο πιστό, ο οποίος είθισται να επικαλείται τους Αγίους ως πρεσβευτές επίλυσης των προβλημάτων προς το Θεό. Αυτό λοιπόν έπραξε μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευκαιμία. Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.
Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους. Πριν λοιπόν ξεκινήσουν για την εγχείρηση οι γονείς άκουσαν για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας και πήραν την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσουν στο ομώνυμο μοναστήρι στην Άνδρο και να ζητήσουν την ευλογία Της. Στο τηλέφωνο ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Κυπριανός υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί στην Αγία και ευχήθηκε στους γονείς να έχει το παιδί την Αγία Μαρίνα στο χειρουργείο για βοήθεια. Πράγματι με την ευχή του ηγουμένου Κυπριανού στις αποσκευές τους και με ακράδαντη την πίστη για τη βοήθεια της Αγίας Μαρίνας οι δύο γονείς και ο μικρός Ανδρέας μετέβησαν στις ΗΠΑ. Μετά τις καθιερωμένες προκαταρκτικές εξετάσεις προετοιμασίας ο μικρός Ανδρέας εισήλθε για την πραγματικά πολύ σοβαρή και λεπτή εγχείρηση.
Λίγη ώρα πριν το χειρουργείο παρουσιάστηκε στον ιατρό που θα χειρουργούσε τον μικρό Ανδρέα μία γυναίκα. Είπε πως είναι γιατρός και παρακάλεσε να παρακολουθήσει την εγχείρηση, επειδή ήταν προσωπική ιατρός του μικρού Ανδρέα. Η συζήτηση της γυναίκας με τον χειρούργο έδειχνε πως κατείχε την ιατρική επιστήμη και δεν άφηνε καμιά αμφιβολία στο χειρούργο να σκεφθεί πως δεν είναι ιατρός. Εκείνος πάντως της είπε πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο χειρουργείο ξένος ιατρός και πως αποτελούσε πρακτική της ιατρικής του ομάδας να μην μετέχουν άλλοι στις λεπτές αυτές εγχειρήσεις. Η επιμονή όμως της γυναίκας έκαμψε την αρχική αδιαλλαξία του χειρούργου. Της ζήτησε να αφήσει τα στοιχεία της στη γραμματεία και να εισέλθει στη συνέχεια στο χειρουργείο μαζί του. Έτσι και έγινε.
Η άγνωστη ιατρός εισήλθε στο χειρουργείο και όχι απλώς παρακολουθούσε αλλά συμμετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού Ανδρέα. Αρκετές φορές μάλιστα έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να προχωρήσει η επέμβαση. Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός αφού την ευχαρίστησε εξήλθε του χειρουργείου. Το ζεύγος Βασιλείου έτρεξε να πληροφορηθεί για το πώς πήγε η εγχείρηση. «Όλα πήγαν πολύ καλά» τους είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είχατε μια τέτοια γιατρό για το παιδί σας και ήλθατε σε μένα;»
Οι γονείς έκπληκτοι του απάντησαν ότι δεν είχαν φέρει κάποια γιατρό και δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ο χειρούργος όμως επέμενε και τους είπε πως όταν εξήλθε από το χειρουργείο η γιατρός του μικρού Ανδρέα, παρέμεινε για λίγο μέσα με την υπόλοιπη ιατρική ομάδα. Ως εκ τούτου κάπου εκεί γύρω έπρεπε να είναι και τους προέτρεψε να τη συναντήσουν. Μάταια όμως έψαχναν να τη βρουν. Η γιατρός είχε εξαφανισθεί. Σκέφθηκαν πως θα έφυγε και πήγαν μετά την προτροπή του χειρούργου στη γραμματεία να ζητήσουν τα στοιχεία της προκειμένου να την ευχαριστήσουν. Πίστευαν πως ίσως κάποια γιατρός από την Ελλάδα ή την Κύπρο ευαισθητοποιήθηκε και ταξίδευσε στις ΗΠΑ για να συμβάλλει στην λεπτή χειρουργική επέμβαση.
Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η άγνωστη γυναίκα ιατρός είχε υπογράψει με το όνομα Μαρίνα από την Άνδρο (Marina from Andros). Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Στέκονταν επί αρκετή ώρα αμήχανοι μπροστά στο θαύμα της Αγίας Μαρίνας. Τα δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς πλημμύρισαν τα μάτια τους. Θυμήθηκαν αυτό που τους είχε πει ο σεβαστός γέροντας και ηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής. «Πηγαίνετε στην Αμερική και εύχομαι η Αγία Μαρίνα να είναι μέσα στο χειρουργείο.
Την απερίγραπτη χαρά τους για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης και την επαναφορά της υγείας του μικρού Ανδρέα τη μετέφεραν στα ΜΜΕ μιλώντας για το αληθινό θαύμα.
Από τότε έβαλαν ως τάμα να βρίσκονται πάντοτε οικογενειακώς στην Άνδρο την ημέρα της μνήμης της Αγίας Μαρίνας. Έτσι και πράττουν ενώ όπως ανέφερε μοναχός της Μονής με τον οποίο συνομιλήσαμε δύο φορές ίσως και παραπάνω τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε η οικογένεια Βασιλείου μεταβαίνει από τη Λεμεσό κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο για να ευχαριστήσει την Αγία Μαρίνα, που έσωσε τον μικρό Ανδρέα. Είναι αλήθεια ότι ουδέποτε απουσίασαν τα θαύματα των Αγίων από τη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και είθε ο Πανάγαθος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας ενισχύει την πίστη μας με τα θαύματα των Αγίων μας.

• Ευχαριστούμε θερμώς την κ. Σπυριδούλα Κυριακοπούλου, συνταξιούχο ιατρό που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει για το ανωτέρω θαύμα. Θερμές ευχαριστίες στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής και στην αδελφότητα για τις διευκρινίσεις και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τους θέσαμε. Το τηλέφωνο της Μονής Αγίας Μαρίνης Άνδρου είναι 2282024074.


Συντάκτης: Θεοπούλα Παναγιώτου
Πηγή: Στύλος Ορθοδοξίας (Τεύχος Ιανουαρίου 2006)


ΜΕΓΑΛΗ Η ΧΑΡΙΣ ΣΟΥ ΕΝΔΟΞΕ ΜΑΡΙΝΑ.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Η ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ


ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΑΣ ΕΝΕΔΡΑΣ ΡΩΜΗ ΔΙΕΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩ ΠΡΟΣΠΛΑΚΕΙΣΑ ΥΠΕΡΗΚΟΝΤΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΚ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΔΑΨΙΛΗΝ ΧΑΡΙΝ ΑΠΕΙΛΗΦΑΣ ΑΠΟΣΟΒΕΙΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΑΣ ΝΟΣΟΥΣ ΤΑΣ ΛΥΜΑΙΝΩΔΕΙΣ' ΔΙΟ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΚΥΡΙΩ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ΜΑΡΙΝΑ ΕΝΔΟΞΕ.


Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Η ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΜΝΗΜΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΙΑΝΙΔΕΙΑΣ Η ΠΙΣΣΙΔΙΑΣ ΤΟ 258 μ.Χ.

ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΙΔΕΣΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΕΝΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΩ Η ΑΓΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΗΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ.

Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΟΛΥΜΒΡΙΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ.ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΘΑΜΒΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΕΘΙΜΑ.Η ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΣ ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΟΛΥΜΒΡΙΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΠΛΩΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΡΑΒΔΙΑ...

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ Η ΓΗ ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΜΑ...

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΡΑΒΔΙΑ ΤΟ ΑΘΩΟ ΤΗΣ ΣΩΜΑ.ΟΤΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΥΛΑΚΙΣΕ.

ΕΝΩ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑΣ ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕΡΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΔΡΑΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΦΩΤΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.ΛΟΓΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΗΔΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΣΕ ΜΑΥΡΟ ΣΚΥΛΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΙΧΑΜΕΡΟΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΟΛΥΜΒΡΙΟΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΕΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ ΟΥΣΑ ΑΓΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΣΤΟΝ << ΑΡΧΟΝΤΑ>>.ΜΗ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΜΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥ ΣΕ ΕΝΑ ΔΟΧΕΙΟ ΝΕΡΟ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ...

ΤΟ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ!

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ-ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΗΜΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.ΑΛΛΑ Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΒΡΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ...ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΕΓΙΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΗΤΑΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΟΛΥΒΡΙΟΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΩΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.Ο ΘΕΙΟΣ ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΣΩΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΙΒΗΡΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΛΑΥΡΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΤΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.ΑΜΗΝ

ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΝ ΤΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΗΜΩΝ ΕΝΔΟΞΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥ.ΑΜΗΝ