Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΤΑ 27 ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΩΝ 2009

Στην ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα οποία έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, προέβη σήμερα το Αʼ Τμήμα του Αρείου Πάγου

Συγκεκριμένα, το καθʼ ύλην αρμόδιο Α΄ Τμήμα του ΑΠ, δεν επέτρεψε από τα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων, που είχαν καταθέσει σχετικές αιτήσεις, να συμμετέχουν στις επερχόμενες ευρωεκλογές επτά κόμματα, ενώ σε ένα συνασπισμό κομμάτων δεν επέτρεψε να συμμετέχουν επτά κόμματα. Ακόμη, δεν έκρινε νόμιμη τη συμμετοχή σε συνδυασμούς και ορισμένων υποψηφίων ευρωβουλευτών.
Ειδικότερα, ο ΑΠ απέρριψε τις αιτήσεις των εξής κομμάτων: 1) Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος), 2) Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη (Κ. Σαρίνας), 3) Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης), 4) Οικολόγοι Εναλλακτικοί (Μιχ. Δερτούζος) και 5) Κομματικός Ξεσηκωμός Συνταξιούχων Ελλάδας.

Ακόμη, δεν ανακηρύχθηκαν, καθώς δεν υπέβαλαν συνδυασμούς, τα εξής κόμματα: 1) Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα (Γ. Μαυρουδής) και 2) Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας (Αγγ. Κουτηλέκου).
Από τον συνασπισμό των κομμάτων Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας), δεν ανακηρύσσονται τα εξής κόμματα: 1) ΔΗΚΚΙ - Κεντρική Επιτροπή, 2) Κίνηση Ενεργών Πολιτών, 3) Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, 4) Κόκκινο, 5) Ξεκίνημα, 6) Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας και 7) Ομάδα ΡΟΖΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του ΑΠ, τα επτά κόμματα δεν μπορούν να συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν κατέθεσαν τις ιδρυτικές πράξεις τους. Διευκρινίζεται ότι το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους υποψηφίους των κομμάτων αυτών να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, δεν ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές, για τυπικούς λόγους, ο Εμμανουήλ Συντιχάκης από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ από το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.), οι SCACCHI LUKA, OOMS MAURA - CRISTINA, LESTER JEREMY PAUL, Ποιμάλα Γιαν και NIEMI MIKKO από το κόμμα Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), ο Ζαννώ Απικιάν από το κόμμα Φιλελεύθερη Συμμαχία, ο Ντειλί Ρος Μαρτιν από το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι, ο Νικόλαος Ντερτιλής από το κόμμα Ελληνική Ενότητα και ο Χρήστος Τζιβινίκος από το κόμμα Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι.

Κατόπιν αυτών, τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, είναι:

1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής),

2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Γ. Παπανδρέου),

3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),

4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας),

5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),

6) Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑ.Μ.ΜΕ.) (Σ. Παπαθεμελής)


7) Δράση (Σ. Μάνος, Α. Αβραντίνης, Α. Αϊβαλιώτης, Α. Καρίπογλου. Ι. Κτιστάκης, Ι. Μπουτάρης,

8) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),

9) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος,

10) Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.) (Ν. Καργόπουλος, Ν. Λεοντόπουλος, Σ. Στενός),

11) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλιγιάννης),

12) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),

13) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας),

14) Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή Φ. Δραγούμης, Ε. Ζώτου, Ο. Κολοκούρης, Α. Λεμπέση, Ε. Μυριβήλη, Ν. Χρυσόγελος),

15) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Ε. Κωνσταντινοπούλου, Δ. Γουρνάς),

16) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης,

17) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ),

18) Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Γεωργ. Τσαγκανέλιας),

19) Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φωτ. Περλικός),

20) Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης),

21) Λευκό (Κ. Ντάλιος),

22) Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο (Σ. Αναστασιάδης),

23) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 13 ατόμων,

24) Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.) (Γ. Δόντας),

25) Κόμμα Νέων (Κ. Τοψόγλου),

26) Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) (Β. Πρωτόπαπας) και

27) Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ

Επίσκεψη στην Χαλκίδα πρόκειται να πραγματοποιήσει την Τρίτη 2 Ιουνίου ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα βρίσκεται στις 9:30 π.μ. στο Δημαρχείο Αυλίδας. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου ο κ. Γεωργιάδης θα περιοδεύσει στην Θήβα και θα επισκεφθεί το απόγευμα τα Γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής. Θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στο Ακραίφνιο του νομού Βοιωτίας.

Ο βουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θάνος Πλεύρης, θα επισκεφθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου την Σάμο και θα περιοδεύσει στους δήμους Μαραθοκάμπου, Καρλοβασίου, Σαμίων και Πυθαγορείου. Για τον δήμο Σαμίων το πρόγραμμα έχει ορισθεί ως εξής: επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση, στο Λιμενικό και στο κεντρικό περίπτερο του Κόμματος, στην κεντρική πλατεία.
Στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα θα βρίσκεται την Τετάρτη 3 Ιουνίου ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 11:30 π.μ. στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Θα ακολουθήσει σειρά επισκέψεων του κ. Βορίδη σε αρκετούς χώρους και πιο συγκεκριμένα: στην Αστυνομική Διεύθυνση, στην Πυροσβεστική και τέλος στην Αγορά της Καλαμάτας.
Περιοδεία στα χωριά της Χαλκιδικής θα κάνει την Τρίτη 2 Ιουνίου, ο βουλευτής Ηλίας Πολατίδης, ο οποίος στις 10:00 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Νέα Μουδανιά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος. Θα ακολουθήσει ομιλία του στον ίδιο χώρο σε στελέχη και φίλους του ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ