Κυριακή, 27 Ιουλίου 2008

ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ


ΣΗΜΕΡΑ,ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ,ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Μ.Χ ΣΤΗ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΕΥΣΤΟΡΓΙΟΣ ΕΝΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΒΟΥΛΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΕΝΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ.ΟΤΑΝ ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΜΑΘΗΤΕΥΣΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟ ΤΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΡΜΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΙΕΡΕΑΣ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ.ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΙΑΑΤΡΙΚΗ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΔΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΤΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΑΙΝΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ.ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.ΖΗΤΗΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΡΜΟΛΑΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΡΜΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΑ ΑΧΡΑΝΤΑ.

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΥΦΛΟΥ.Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ!ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!

ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!

ΟΜΩΣ Η ΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΜΑΞΙΜΟ.ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ.Ο ΑΓΙΟΣ ΟΜΩΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΦΡΙΧΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ...

ΟΜΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΥΠΕΜΕΝΕ ΤΑ ΦΡΙΧΤΑ ΑΥΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΒΓΕΝΕ ΣΩΟΣ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗΣ!!!

ΤΟΤΕ ΑΝΤΙ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΕΙΣΜΩΝΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΡΜΟΛΑΟ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ....

ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΤΑΞΕ ΝΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ.ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟ.ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΥΓΙΣΕ!!!!

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΟΥΝ!

ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Η ΟΠΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑΛΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ.ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΥΡΗΤΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ ΜΗΜΥΜΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.


ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.