Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ


ΓΙΑΤΙ Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ




Έχει σύμμαχο την απομόνωση


Το φαινόμενο Γκρούεφσκι και ο θίασος των γελωτοποιών και του παραλόγου που κινεί τα νήματα της εσωτερικής αλλά και της εξωτερικής πολιτικής των Σκοπίων είναι πλέον σαφέστατο πως δεν επιθυμεί οποιαδήποτε λύση στο πρόβλημα της ονομασίας του κρατιδίου.

Αντίθετα, μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις εξελίξεις εύκολα διακρίνεται η προσπάθεια που καταβάλλεται εκ μέρους της ομάδας Γκρούεφσκι να διαιωνίσουν την συγκεκριμένη «διαμάχη», επειδή ουσιαστικά αποτελεί «πηγή ζωής» για την πολιτική ύπαρξή τους.

Ο Γκρούεφσκι «γεννήθηκε» και αναδείχθηκε μέσα από το συγκεκριμένο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Κατεύθυνε τις πολιτικές τους θέσεις (αργότερα ως πρωθυπουργός και τις πολιτικές του πρακτικές) στα άκρα, προκειμένου να συσπειρώσει τους πολίτες και να τους μετατρέψει σε μάζες, μέσω του ακραίου και φανατισμένου εθνικισμού, για να μπορεί να ασκεί ευκολότερο έλεγχο και ουσιαστικά να διατηρεί την εξουσία του μέσα από την συγκεκριμένη (ιστορικά δοκιμασμένη) πρακτική.

Ο κ. Γκρούεφσκι γνωρίζει πολύ καλά πως εάν λυθεί το θέμα του ονόματος, τότε ουσιαστικά «ανοίγουν οι πόρτες» για τον πολιτισμένο και δημοκρατικό κόσμο, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και μεγιστοποιείται το θέμα ασφάλειας του κράτους μέσω του ΝΑΤΟ.

Αυτόματα, οποιοσδήποτε εθνικιστικός παροξυσμός ουσιαστικά αδρανοποιείται από τους ίδιους τους πολίτες, αλλά και επιτακτικά επιβάλλεται από την Ε.Ε. η «εξαφάνιση» οποιασδήποτε ακραίας και επιθετικής πολιτικής, μέσα στα πλαίσια της ομαλής συνύπαρξης των κρατών-μελών της Ε.Ε. Το ίδιο όμως θα συμβεί και μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ που προϋποθέτει την μη πρόκληση «συμμαχικών κρατών».Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι το τέλος του θα αρχίσει την στιγμή εκείνη που θα κάνει βήματα προς οποιαδήποτε επίλυση και αυτός είναι ο κύριος αλλά και ο μοναδικός λόγος που ποτέ δεν θα επιθυμήσει να τερματιστούν οι διαφορές και η ένταση με την Ελλάδα, που με τόση επιμέλεια φροντίζει να διατηρεί τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπόλοιπος θίασός του (Μιλόσοσκι κ.α.).Κι επειδή γνωρίζει πάρα πολύ καλά το πολιτικό του μέλλον, φροντίζει να εξαφανίσει τον ισχυρότερό του αντίπαλο (Τσερβένκοφσκι) προκειμένου να είναι ο «μοναδικός παίκτης» στην πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ.

Το σχέδιο της Ράις, εξάλλου, απαιτεί μεσοπρόθεσμη συνέχεια της υπάρχουσας πολιτικής Γκρούεφσκι, προκειμένου να εξασφαλίσει την σταθερή στρατιωτική και επιχειρηματική ύπαρξη (μέσω των βάσεων) των ΗΠΑ, στην συγκεκριμένη περιοχή των Βαλκανίων προσθέτοντας ένα ακόμη αγκάθι στην Ρωσία…

ΠΗΓΗ:ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ