Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΗ

Πριν απο μερικές μέρες εκδηλώθηκε επίθεση, με ξυλοδαρμό μοναχών και βεβήλωση λειψάνων, ενάντια στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. (περισσότερα: http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1478&Itemid=1)



Βλέποντας προσεκτικά τις εικόνες απο την διαμαρτυρία και την επίθεση, είδαμε να συμμετέχει μία νεοπαγανιστική “Πολιτική κίνηση”, η λεγόμενη”ΕΑΡ”.

To ΕΑΡ βεβαίως και είναι 12θεϊστές. Επισήμως.


Δείτε την σελίδα τους: http://www.ear-hellas.gr/ear1/


Διαβάζουμε:


ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Χριστοδουλάρης Σωκράτης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ: Τραυλού Σεμέλη


Σας λένε κάτι τα ονόματα; Μηπως αυτοί οι άνθρωποι είναι απο τα “Προμηθεια”; απο την “νεοπαγανιστική ετήσια φιέστα”;


Ακόμα και δωδεκαθεϊστές (π.χ. : Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών) δεν συμφωνούν και έχουν καταγγείλει ως απαράδεκτες, πρακτικές σχετιζόμενες με τα προμήθεια: http://forum.ysee.gr/viewtopic.php?f=5&t=5538


Ο κ. Σωκράτης έχει αρθρογραφήσει και στον Δαυλό. ( Τεύχος 143 ), ενώ στο πρόγραμμα των Πρόγραμμα των Προμηθείων 2008 διαβάζουμε:


Παρασκευή 20 Ιουνίου
ώρα 7:30 μ.μ., Αφή Προμηθεϊκού Πυρός(…)
ώρα 9:30 μ.μ., Φιλοσοφικό Συμπόσιο
Θέμα: Η φιλοσοφία των Σκεπτικών
Εισηγήσεις: Σεμέλη Τραυλού, Μιχάλης Καλόπουλος


Ολος ο καλός ο κόσμος …ολος ο καλός ο κόσμος….


Συμφωνα με σχόλια του π. Συμεών Ολυμπίτη: “Η αστυνομία και πάλι απούσα…Εδώ και μέρες υπήρχαν παντού πανώ, φυλλάδια ενώ ραδιόφωνα και τηλεοράσεις καλούσαν τους κατοίκους να ξεσηκωθούν! Το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκριθούν μόνο καμμιά εκατοσταριά πολίτες, δηλ. αποτυχία στο τετράγωνο!…¨”


Αν υπολογίσουμε πως μέσα σε αυτούς τους 100 υπήρχαν και οπαδοί του ΕΑΡ, τότε όντως η συμμετοχή των απλών πολιτών είναι μηδαμινή.
Ολα αυτά μας θυμίζουν και μία παλαιότερη περίπτωση (δεν μπορουμε να είμαστε σίγουροι βέβαια, μπορεί να είναι αντιμαχόμενη με αυτούς φραξια νεοπαγανιστών, μπορεί και όχι, οι νεοπαγανιστές είναι ,σαν τους προτεστάντες, διαιρεμένοι σε πολλές μικρές ομάδες…δεν είναι εύκολο να συνδεθούν οι πράξεις αυτές με οποιουσδήποτε συγκεκριμένα..ούτε μπορούμε να κατηγορούμε χωρίς στοιχεία..) στην οποία είχαμε και εμπρησμό Εκκλησίας:


Ανάλυση της νεοπαγανιστικής φύσεως της οργάνωσης που ανέλαβε τότε την ευθύνη για τον εμπρησμό: http://www.expaganus.com/yal-anarch.htm

http://www.youtube.com/watch?v=6EcuxNEcZA8&feature=related

Πάντως ,για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, βλέπουμε να έρχονται σε “συνεύρεση” ένας φερόμενος ως ευαγγελικός και ένα νεοπαγανιστικό “κίνημα” για μία διαμαρτυρία ενάντια σε ένα μοναστήρι.
Πέρα απο τα παραπάνω, κάποτε είχε διατυπωθεί μια θεωρία , απο ένα σημαντικό στέλεχος του αντιαιρετικού αγώνα, πως οι αιρέσεις και οι παραθρησκείες στην Ελλάδα θα έφταναν να οργανωθούν με κοινό σκοπό την επίθεση κατα της Εκκλησίας. Λέτε να έφτασε αυτή η στιγμή;
Η συνέχεια…στις Οθόνες σας:


http://taxalia.blogspot.com/2009/04/blog-post_8969.html
http://www.arxontariki.net/viewtopic.php?f=32&t=5055
http://tinyurl.com/nwx38v



ΠΗΓΗ: ΟΟΔΕ wordpress