Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΡΧΗ ΝΗΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ.ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ.

Σήμερα είναι η αρχή της Νηστείας των 15 ημερών για την ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.Ας μην ξεχάσουμε να την τηρήσουμε τη νηστεία μας.Είμαστε Έλληνες,ούτε αυτό ας μην το ξεχάσουμε...

Καλό Μήνα σε όλους.


''Προσευχή και νηστεία'' Ο ΚΥΡΙΟΣ

ΠΕΣ' ΤΑ ΑΔΩΝΗ....

Ο Άδωνις Γεωργιάδης,βουλευτής του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, πιάνει μέσα στη Βουλή ξανά τα μέλη της Κ.Ο του Συριζα απο το αφτί....

Δείτε το κάτωθι βίντεο του SakisAthens: http://www.youtube.com/watch?v=tbqf7HGe9xw
''Ο Άδωνις καταπέλτης για Σύριζα''

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΑΨΙΔΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟΥ

Στη σημερινή ψηφοφορία που έχει το Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN στην ερώτηση ''Εάν είχατε την ευκαιρία θα πηγαίνατε να παρακολουθήσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο'' το 66% απαντά Όχι ενώ μόλις το 34% απαντά Ναί.Συνολικά έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα 26.273 άτομα εκ των οποίων οι 17.123 έχουν πεί Όχι ενώ οι οι 8.863 έχουν πει Ναί!Ποιός ξέρει γιατί;στο τίτλο είναι γραμμένο ''Αμερικάνοι'' όχι σωστά αφού αφαλώς υπάρχουν και ψήφοι και απο άλλες εθνότητες εντός και εκτός της Αμερικής!

Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ

Ο περίφημος Υπολογιστής των Αντικυθήρων που έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για αυτόν σύμφωνα με το περιοδικό Nature μπορούσε να προβλέπει τις εκλείψεις.Διαβάστε αυτό το άρθρο που αναδημοσιεύεται απο το in.gr.



''Ο διάσημος μηχανισμός των Αντικυθήρων, η συσκευή αστρονομικών υπολογισμών των αρχαίων Ελλήνων που χρονολογείται στον 2ο αιώνα πΧ, επέτρεπε στους Έλληνες να προβλέπουν τις εκλείψεις με μεγάλη ακρίβεια, δείχνει μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature.
Οι εκλείψεις οι οποίες επαναλαμβάνονται σύμφωνα με τον κύκλο του Σάρος, που διαρκεί σχεδόν 19 χρόνια, σημειώνονται πάνω σε έναν μεγάλο οδοντωτό τροχό. Δηλώνουν στον χρήστη αν είναι ηλιακές ή σεληνιακές και τι ώρα θα συμβούν, όπως ανακάλυψαν επιστήμονες του Ερευνητικού Προγράμματος για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Οι εκλείψεις είναι μετατοπισμένες κατά οκτώ ώρες, δηλαδή κατά 120 μοίρες.
«Ο μηχανισμός περιλαμβάνει επίσης έναν μικρό οδοντωτό τροχό που δείχνει στον χρήστη πώς λειτουργεί αυτή η χρονική ρύθμιση», εξηγεί ο Τζον Στιλ, ένας από τους συντάκτες της μελέτης.
«Γνωρίζαμε ότι αυτός ο αρχαιοελληνικός μηχανισμός, ηλικίας 2.100 ετών, υπολόγιζε σύνθετους κύκλους μαθηματικής αστρονομίας. Εκπλαγήκαμε όταν διαπιστώσαμε ότι έδειχνε επίσης έναν τετραετή κύκλο των αγώνων που διεξάγονταν στην αρχαία Ελλάδα, μεταξύ τους και οι Ολυμπιακοί Αγώνες», προσθέτει ο Τόνι Φριθ, άλλος συντάκτης της μελέτης.
Κάνοντας χρήση εικόνων που λήφθηκαν με τρισδιάστατες ακτίνες Χ, οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τα ονόματα όλων των μηνών στο πίσω μέρος του μηχανισμού που αποτελείται από μια σύνθετη συσκευή με τουλάχιστον 30 γρανάζια ακρίβειας.
Η κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε το όργανο αυτό στις αρχές του 20ου αιώνα από σφουγγαράδες είχε εμποδίσει να φανούν οι λειτουργίες του.''

Απο το in.gr.