Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ




ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ ΦΟΙΤΗΤΗ

του π.Νικολάου ,επισκόπου Μεσογαίας


[..] Πριν από αρκετά χρόνια με πλησίασε κάποιος νεαρός φοιτητής. Με πολλή διστακτικότητα, άλλα και με την ένταση του απαιτητικού αναζητητή, μού δήλωσε ότι είναι άθεος, που όμως θα ήθελε πολύ να πιστέψει, άλλα δεν μπορούσε.



Χρόνια προσπαθούσε και αναζητούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συνομίλησε με καθηγητές και μορφωμένους. Άλλα δεν ικανοποιήθηκε η δίψα του για κάτι σοβαρό. Άκουσε για μένα και αποφάσισε να μοιρασθεί μαζί μου την υπαρξιακή ανάγκη του. Μού ζήτησε μια επιστημονική απόδειξη περί υπάρξεως Θεού. Ξέρεις ολοκληρώματα ή διαφορικές εξισώσεις; τον ρώτησα. Δυστυχώς όχι, μού άπαντα.



Είμαι της Φιλοσοφικής. Κρίμα! διότι ήξερα μία τέτοια απόδειξη, είπα εμφανώς αστειευόμενος. Ένιωσε αμήχανα και κάπου σιώπησε για λίγο. Κοίταξε, του λέω. Συγγνώμη που σε πείραξα λιγάκι. Άλλα ο Θεός δεν είναι εξίσωση, ούτε μαθηματική απόδειξη. Αν ήταν κάτι τέτοιο, τότε όλοι οι μορφωμένοι θα τον πίστευαν. Να ξέρεις, αλλιώς προσεγγίζεται ο Θεός.



Έχεις πάει ποτέ στο Άγιον Όρος; Έχεις ποτέ συναντήσει κανέναν ασκητή; Όχι, πάτερ, αλλά σκέπτομαι να πάω, έχω ακούσει τόσα. πολλά.. Αν μού πείτε, μπορώ να πάω και αύριο. Ξέρετε κανέναν μορφωμένο να πάω να τον συναντήσω; -Τι προτιμάς; Μορφωμένο που μπορεί να σε ζαλίσει ή άγιο που μπορεί να σε ξυπνήσει; -Προτιμώ τον μορφωμένο. Τους φοβάμαι τους αγίους. -Η πίστη είναι υπόθεση της καρδιάς. Για δοκίμασε με κανέναν άγιο. Πώς σε λένε; ρωτώ. Γαβριήλ, μου άπαντα. Τον έστειλα σε έναν ασκητή. Του περιέγραψα τον τρόπο προσβάσεως και του έδωσα τις δέουσες οδηγίες. Κάναμε κι ένα σχεδιάγραμμα.



Θα πας, του είπα, και θα ρωτήσεις το ίδιο πράγμα. Είμαι άθεος, θα του πεις, και θέλω να πιστεύσω. Θέλω μια απόδειξη περί υπάρξεως Θεού. Φοβάμαι, ντρέπομαι, μου άπαντα. Γιατί ντρέπεσαι και φοβάσαι τον άγιο και δεν ντρέπεσαι και φοβάσαι έμενα; ρωτώ. Πήγαινε απλά και ζήτα το ίδιο πράγμα. Σε λίγες μέρες, πήγε και βρήκε τον ασκητή να συζητάει με κάποιον νέο στην αυλή του. Στην απέναντι μεριά περίμεναν άλλοι τέσσερις καθισμένοι σε κάτι κούτσουρα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γαβριήλ βρήκε δειλά την θέση του. Δεν πέρασαν περισσότερα από δέκα λεπτά και η συνομιλία του Γέροντα με τον νεαρό τελείωσε.



Τι γίνεστε, παιδία; ρωτάει. Έχετε πάρει κανένα λουκουμάκι; Έχετε πιει λίγο νεράκι; Ευχαριστούμε, Γέροντα, απήντησαν, με συμβατική κοσμική ευγένεια. Έλα εδώ, λέει απευθυνόμενος στον Γαβριήλ, ξεχωρίζοντας τον από τους υπόλοιπους. θα φέρω εγώ το νερό, πάρε εσύ το κουτί αυτό με τα λουκούμια. και έλα πιο κοντά να σού πω ένα μυστικό: Καλά να είναι κανείς άθεος, άλλα να έχει όνομα αγγέλου και να είναι άθεος; Αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει. Ο φίλος μας κόντεψε να πάθει έμφραγμα από τον αποκαλυπτικό αιφνιδιασμό. Πού εγνώρισε το όνομα του;





Ποιος του αποκάλυψε το πρόβλημα του; Τι, τελικά, ήθελε να του πει ο γέροντας; -Πάτερ, μπορώ να σας μιλήσω λίγο; Μόλις που μπόρεσε να ψελλίσει. Κοίταξε, τώρα σουρουπώνει, πάρε το λουκούμι, πιες και λίγο νεράκι και πήγαινε στο πιο κοντινό μοναστήρι να διανυκτερεύσεις. Πάτερ μου, θέλω να μιλήσουμε, δεν γίνεται; Τι να πούμε, ρε παλληκάρι; Για ποιόν λόγο ήλθες; Στο ερώτημα αυτό ένιωσα αμέσως να ανοίγει η αναπνοή μου, αφηγείται. Η καρδιά μου να πλημμυρίζει από πίστη.



Ο μέσα μου κόσμος να θερμαίνεται. Οι απορίες να λύνονται χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα, δίχως καμία συζήτηση, χωρίς την ύπαρξη μιας ξεκάθαρης απάντησης. Γκρεμίσθηκαν μέσα μου αυτομάτως όλα τα αν, τα γιατί, τα μήπως και έμεινε μόνον το πώς και το Τι από δω κι εμπρός. Ό,τι δεν του έδωσε η σκέψη των μορφωμένων, του το χάρισε ο ευγενικός υπαινιγμός ενός άγιου, αποφοίτου μόλις της τέταρτης τάξης του δημοτικού.



Οι άγιοι είναι πολύ διακριτικοί. Σού κάνουν την εγχείρηση χωρίς αναισθησία και δεν πονάς. Σου κάνουν την μεταμόσχευση χωρίς να σού ανοίξουν την κοιλιά. Σε ανεβάζουν σε δυσπρόσιτες κορυφές δίχως τις σκάλες της κοσμικής λογικής. Σου φυτεύουν την πίστη στην καρδιά, χωρίς να σού κουράσουν το μυαλό.


ΠΗΓΗ:http://misha.pblogs.gr/tags/gerontas-paisios-gr.html

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ




Η μεγαλύτερη αεροπειρατεία στην Ολυμπιακή Αεροπορία γίνεται απο την κυβέρνηση.


Η μεγαλύτερη αεροπειρατεία στην Ολυμπιακή Αεροπορία γίνεται απο την κυβέρνηση.


Η μεγαλύτερη αεροπειρατεία στην Ολυμπιακή Αεροπορία γίνεται απο την κυβέρνηση.





GREEK NATION

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.GREEK NATION


http://greeknation.blogspot.com/

ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Ένας νεκρός έμπορος ναρκωτικών αλβανικής καταγωγής και ολονύχτια περιπετειώδης καταδίωξη των συνεργών του με ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή του Αλμυρού. Ο Αλβανός φέρεται να έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών και των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Οι Αλβανοί, πιθανότατα τρία άτομα, μετέφεραν με αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, όταν έπεσαν σε αστυνομικό μπλόκο, κοντά στην περιοχή του Αερινού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 κιλά χασίς. Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, φέρεται να επιχείρησαν να σταματήσουν τον οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου, που κινούταν με κατεύθυνση προς την Αθήνα, για έλεγχο.
Εκείνος δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε περιπετειώδης καταδίωξη. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατευθύνθηκε προς τον Αλμυρό. Στο αυτοκίνητο φέρονται να επέβαιναν ακόμη δύο τουλάχιστον άτομα. Για ν’ αποφύγουν τους αστυνομικούς άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί φέρονται να ανταπέδωσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Αλμυρό, στο δρόμο προς το Κέντρο Υγείας, οι αστυνομικοί μάλλον κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου επεχείρησαν να διαφύγουν με τα πόδια και στην προσπάθειά τους αυτή άρχισαν να πυροβολούν προς τους αστυνομικούς και από μικρή σχετικά απόσταση. Στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς μία σφαίρα βρήκε τον έναν Αλβανό στο κεφάλι.
Έπεσε νεκρός, ενώ οι συνεργοί του άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια. Κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις στην περιοχή και άρχισε η αναζήτησή τους. Επικεφαλής της επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης των δραστών ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Κιος. Στη διάρκεια της αναζήτησης έπεφταν σποραδικά και πυροβολισμοί.
Αστυνομικοί και έμποροι ναρκωτικών ήταν οι πρωταγωνιστές ολονύχτιου θρίλερ στον Αλμυρό που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι Αλβανοί κατάφεραν να περάσουν και ένα ακόμη αστυνομικό μπλόκο που στο μεταξύ είχε στηθεί στην είσοδο του Αλμυρού.
Τη νύχτα κλήθηκε στον Αλμυρό για μία πρώτη αυτοψία ιατροδικαστής και Εισαγγελέας.

Οι αστυνομικοί είχαν εξαπλωθεί τη νύχτα σε μία εκτεταμένη περιοχή του Αλμυρού και αναζητούσαν τους δύο Αλβανούς μέσα στα χωράφια. Το σκοτάδι όμως και το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε ιδιαίτερα τον εντοπισμό τους.
Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι τρεις Αλβανοί είχαν παραλάβει χθες το μεσημέρι την ποσότητα των ναρκωτικών από περιοχή κοντά στα σύνορα για να την προωθήσουν στη χώρα μας.
ΟΕΜ ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

''ΤΕΧΝΗΤΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ''


Η πολύκροτη παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι στην πραγματικότητα τεχνητή, ώστε να επιτευχθεί μαζική αφαίμαξη των καταθέσεων και των οικονομιών των μικροαστών σε όλο τον κόσμο.Το σχέδιο είναι απλό και παγκόσμιο. Όπως λέει και ο Μπαρόζο, μία παγκόσμια λύση σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η πρόκληση για τη Νέα Τάξη ήταν να μαζέψει μαζικά τις οικονομίες των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

ΒΗΜΑ 1: Οι καταθέτες βάζουν τα χρήματά τους στις τράπεζες.

ΒΗΜΑ 2: Οι τράπεζες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα χρήματα των καταθετών για να βγάλουν κέρδος.

ΒΗΜΑ 3: H Nέα Τάξη ανοίγει επενδυτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να αγοράζουν για λογαριασμό των πελατών τους μετοχές διαφόρων εταιρειών σε όλο τον κόσμο.

ΒΗΜΑ 4: Οι τράπεζες ρίχνουν ή και μηδενίζουν τους τόκους που δίνουν στους πελάτες-θύματα για τις καταθέσεις τους.

ΒΗΜΑ 5: Oι τράπεζες προτείνουν επενδυτική μορφή αποταμίευσης των χρημάτων των πελατών τους μέσω "επενδυτικών" προγραμμάτων.

ΒΗΜΑ 6: Οι πελάτες δέχονται.

ΒΗΜΑ 7: Oι τράπεζες αναθέτουν την επένδυση των καταθέσεων στις επενδυτικές εταιρείες που αγοράζουν μετοχές σε ελεγχόμενες εταιρείες.

ΒΗΜΑ 8: Oι μετοχές χάνουν ξαφνικά την αξία τους.ΒΗΜΑ 9: Οι καταθέτες χάνουν τα λεφτά τους.

ΒΗΜΑ 10 (AKΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ): Xάνουν και οι τράπεζες το σύνολο των χρημάτων τους και κλείνουν με απο γενικευμένο ΚΡΑΧ, οπότε χάνονται όλες οι καταθέσεις.

ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ ΤΣΙΓΑΝΗΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΣΤΕΡΙ!


Ως παιδί παρατηρούσε τα άστρα με το θεοδόλιχο του πολιτικού μηχανικού πατέρα του. Σήμερα ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες αστεροειδείς φέρει το όνομά του. Ο Κλεομένης Τσιγάνης πέτυχε, μόλις στα 34 χρόνια του, αυτό που οι άλλοι επιστήμονες επιζητούν μια ζωή: την αναγνώριση των συναδέλφων του.
Η έρευνα του αστρονόμου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη χαοτική συμπεριφορά των αστεροειδών εντυπωσίασε τα μέλη της Επιτροπής της Διεθνούς Αστρονομικής Ενωσης, τα οποία αποφάσισαν να «βαφτίσουν» τον αστεροειδή RC221 σε «21775 – Tsiganis».
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Δεν ήταν από τους «καλούς μαθητές» και ποτέ του δεν απέσπασε αριστείο. Ομως, από νωρίς αντιλήφθηκε τη λατρεία που είχε προς τη φυσική και τα μαθηματικά. «Δεν με ενδιέφεραν τα άστρα και οι πλανήτες. Δεν είχα αγωνία να τα δω. Ο πατέρας μου με ανέβαζε στην ταράτσα και με τα όργανα που χρησιμοποιούσε ως τοπογράφος βλέπαμε τη Σελήνη. Αυτό που με ενδιέφερε από μικρό παιδί ήταν η μαθηματική και φυσική ερμηνεία. Το τεράστιο “γιατί” που υπάρχει πίσω από κάθε νόμο», είπε στον ΕΤ. Πήρε το πτυχίο Φυσικής το 1996 και το διδακτορικό του το 2002 από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Θέμα του διδακτορικού του ήταν η χαοτική διάχυση των αστεροειδών. Στη συνέχεια πήρε υποτροφία από το πρόγραμμα Marie Curie της Ε.Ε. και εργάστηκε για δύο χρόνια στο αστεροσκοπείο της Νίκαιας. Εκεί έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ομάδα που εισηγήθηκε το μοντέλο της δημιουργίας του ηλιακού συστήματος, το οποίο είναι σήμερα γενικά αποδεκτό, και συνέδεσε τον όψιμο σφοδρό βομβαρδισμό με τη δομή της ζώνης των αστεροειδών. «Αυτό που με απλά λόγια κάναμε ήταν να αποδείξουμε ότι οι μεγάλοι πλανήτες του συστήματός μας βρίσκονταν πιο κοντά στον Ηλιο και αναγκάστηκαν να… μεταναστεύσουν στη σημερινή τους θέση βομβαρδίζοντας ανελέητα με αστεροειδείς τους άλλους πλανήτες όπως τη Γη και τη Σελήνη», εξήγησε.
Ομως, η αναγνώριση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στο πρόσωπό του ήρθε με την έρευνα που κάνει τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το γιατί αστεροειδείς μεταξύ του Αρη και του Δία τείνουν να «φεύγουν» από τη συγκεκριμένη ζώνη προσεγγίζοντας επικίνδυνα άλλους πλανήτες. «Αυτό αποδίδεται στις βαρυτικές δυνάμεις που ασκούν οι μεγάλοι πλανήτες στους αστεροειδείς και τους αναγκάζουν σε χαοτική συμπεριφορά, δηλαδή σε αλλοπρόσαλλες τροχιές με υπαρκτή την πιθανότητα να χτυπήσουν άλλους πλανήτες όπως η Γη», προσπάθησε να εξηγήσει με απλά λόγια. Οπως είπε, για τον υπολογισμό της τροχιάς των αστεροειδών ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μπορεί να εργάζεται για ένα 20ήμερο ασταμάτητα! «Η ακτίνα της ζώνης που ερευνούμε έχει μήκος 300 εκατομμυρίων χιλιομέτρων και εμβαδό πολλών δισεκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων», πρόσθεσε.
Ο αστεροειδής RC221 ανακαλύφθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1999 με το τηλεσκόπιο LONEOS του αστεροσκοπείου Lowell. Εχει διάμετρο περίπου τριών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση 150-450 εκατ. χιλ. από τη Γη. Παρόλο που η ερευνητική δουλειά του 34χρονου σχετίζεται με τη χαοτική κίνηση των αστεροειδών, η τροχιά του «21775 Tsiganis» δεν παρουσιάζει την παραμικρή ένδειξη… χάους! Πάντως ο κ. Τσιγάνης δεν «έτρεξε» στο πλησιέστερο τηλεσκόπιο για να τον δει. «Είναι τόσο μικρό που το μόνο που θα καταφέρω να δω θα είναι μία… κουκκίδα. Ωστόσο αισθάνομαι πολύ τυχερός καθώς είναι ένας από τους πλησιέστερους στη Γη», είπε. Πάντως δεν έκρυψε την ικανοποίηση για την τιμή που του έγινε από τη Διεθνή Αστρονομική Ενωση. Σήμερα είναι λέκτορας στο Σπουδαστήριο Μηχανικής του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ. «Δεν πρόκειται να το κουνήσω από εδώ. Είμαι και θα παραμείνω “παιδί του ΑΠΘ”».

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ


Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008, η Δημοτική Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση εθνικής μνήμης-κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του ηρωικού μακεδονομάχου Παύλου Μελά, στις 11 π.μ. στο άγαλμα του Παύλου Μελά απέναντι από τον Λευκό Πύργο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της επιτροπής 2310-866680.