Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

''ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ'':ΟΙ ΗΠΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΡΥΦΑ <<ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ>> ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ'' ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Σοβαρό προβληματισμό για τις πραγματικές διαθέσεις και τα κίνητρα της άφιξης στην Ελλάδα της «ανεξάρτητης εμπειρογνώμονος του ΟΗΕ» για μειονοτικά ζητήματα, Γκέι ΜακΝτούγκαλ, προκαλούν στην Αθήνα τα πρώτα δείγματα γραφής που έδωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η κ. ΜακΝτούγκαλ, η οποία αρχικώς είχε εκφράσει την επιθυμία να έρθει στη χώρα μας για να εξετάσει την κατάσταση των Ρομ, τελικά πρόσθεσε στο πρόγραμμά της επίσκεψη στη Θράκη, και την τελευταία στιγμή ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί και στη... Φλώρινα .Η απόφαση της κ. ΜακΝτούγκαλ να επιλέξει (στη διάρκεια της θητείας της) ως προορισμό για τέτοιου είδους έρευνα την Ελλάδα, δημιουργεί βάσιμα ερωτηματικά, ενώ η σπουδή που δείχνει και για την περιοχή της Φλώρινας προκαλεί και υποψίες, καθώς η έλευσή της συμπίπτει χρονικά με το μπαράζ της σκοπιανής ηγεσίας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει «μειονοτικό» ζήτημα, με αιχμή την περιθωριακή ομάδα του Ουράνιου Τόξου.

Η Αμερικανίδα ειδικός θα υποβάλει μάλιστα έκθεση με τα «ευρήματα και τις συστάσεις της» στο Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, τον Μάρτιο του 2009, το οποίο βεβαίως θα χρησιμοποιηθεί κατόπιν όχι μόνο από τον κ. Γκρούεφσκι, αλλά κυρίως από την Τουρκία ως επιστέγασμα της μακρόχρονης προσπάθειάς της να διεθνοποιήσει το θέμα της Θράκης.>>>

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του Βρετανού συνεργάτη της Γ. Φοξ, η Αμερικανίδα ειδικός διαμόρφωσε το πρόγραμμά της ώστε να υπάρχει άφθονος «ελεύθερος χρόνος», προκειμένου να προστεθεί και η περιοχή της Φλώρινας.Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη στη Θράκη, το «ελεύθερο» πρόγραμμα της κ. ΜακΝτούγκαλ έχει κανονιστεί από τον Τζεμίλ Καπζά, πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων, και περιλαμβάνει βεβαίως όλα τα ακραία στοιχεία της μειονότητας και τους προστατευόμενους του τουρκικού Προξενείου.

Ακόμη πιο ανησυχητικό, όμως, είναι το γεγονός ότι γνωστός... δημοσιογραφικός παράγοντας της μειονότητας ηγείται τις τελευταίες ημέρες πραγματικής εκστρατείας εκφοβισμού όλων των μετριοπαθών στοιχείων της μειονότητας που είχαν εκφράσει την επιθυμία να συναντηθούν με την κ. ΜακΝτούγκαλ.Το ίδιο κλίμα επιχειρείται να επιβληθεί και στη Φλώρινα και, παρά το γεγονός ότι εκεί η εικόνα είναι απολύτως σαφής (καθώς δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί ύπαρξη μειονότητας), η κ. ΜακΝτούγκαλ δείχνει έτοιμη να εφαρμόσει «τεχνοκρατικά» κριτήρια, ώστε να ανακαλύψει «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Η Αμερικανίδα ειδικός συναντήθηκε με τους γ.γ. των υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Απασχόλησης, σήμερα θα γίνει δεκτή από την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιαννη και από αύριο θα αρχίσει την περιοδεία της.Η περιοδεία της κ. ΜακΝτούγκαλ σε Θράκη και Φλώρινα αναδεικνύει, πάντως, το τεράστιο έλλειμμα που έχει η ελληνική εκπροσώπηση σε νέους και δυναμικούς θεσμούς του ΟΗΕ και συγχρόνως αποδεικνύει τον ρόλο... συντονιστή που έχει αναλάβει η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης», που με το καθεστώς παρατηρητή στην επιτροπή ECOSOC του ΟΗΕ για τις ΜΚΟ προσπαθεί να προωθήσει διεθνώς τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής» και «μακεδονικής» μειονότητας..



ΠΗΓΗ : ΕΘΝΟΣ



ΑΠΟ:ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ.Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ




Νέος πρόεδρος Εμπορικής Ναυτιλίας λέγεται να είναι ο Αναστάσιος Παπαληγούρας μετά και την αποδοχή απο το πρωθυπουργικό γραφείο της παραίτησης του Γιώργου Βουλγαράκη.Εν τω μεταξύ στην επιστολή του ο Βουλγαράκης κάνει λόγο για για τον πόλεμο που όπως υποστηρίζει δέχθηκε.Επισήμανε μάλιστα ότι δέν έχει εμπλακεί σε καμμία σκοτεινή υπόθεση και ότι είανι καθαρός ως προς σε αυτά που τον καταλογίζουν.

Αφού είσαι εντελώς μα εντελώς αθώος ρε παιδί μου γιατί δεν καθόσουν στη θέση σου,εδώ που τα λέμε;Αφου αυτοί είναι ''τρελοί'' γιατί να φανείς ηττημένος.Αφού είσαι λές και σε έπλυναν με Oxi Action γιατί παραιτήθηκες.Ας τούς άφηνες να λένε!Τί;Α,συγγνώμη έχεις και μια αξιοπρέπεια...Δεν πειράζει.Να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Παπαληγούρας




ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΑΛΛΑ....ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ









Η εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ δημοσιεύει κάποια ενδιαφέροντα άρθρα για τον πρόσφατα παρετειθέντα υπουργό της Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη.


Παρακαλώ επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες που αφορούν το Γιώργο Βουλγαράκη και τα περί...''Πελέκη''...




ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Γιώργος Βουλγαράκης υπέβαλε την παραίτησή του στο πρωθυπουργό.Ο προαναφερθείς υπουργός έστειλε επιστολή στον Κ.Καραμανλή μέσω της οποίας γνωστοποίησε και το τέλος του ώς υπουργού της Εμπορικής Ναυτιλίας μετά και το εξαιρετικά διαταραγμμένο κλίμα που επικρατούσε στην κυβέρνηση.