Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο π. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΣ ΜΙΛΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΠΑΪΣΙΟ!!!

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΣ

ΜΙΛΑ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ π. ΠΑΙΣΙΟ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου


" “Ομάδα κληρικών και λαικών” μας έστειλε, με ηλεκτρονικό μήνυμα, ένα εκτενές κείμενο που αφορά γεγονότα και πρόσωπα της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης.


Δημοσιεύουμε σήμερα απόσπασμα των καταγγελιών και θα επανέλθουμε, συν Θεώ, στο προσεχές μέλλον, με τη δημοσίευση και άλλων στοιχείων από αυτά που παρατίθενται στην επιστολή.


Αν οι αναφερόμενοι στο σημερινό δημοσίευμα - ή σε κάποιο παρόμοιο στο μέλλον - θεωρούν ότι οι καταγγελίες της επιστολής είναι ανακριβείς θα δημοσιεύσουμε τον αντίλογό τους.


Η πληροφορία ότι ο Σεβασμιότατος έχει πρόθεση να παραιτηθεί με στόχο να προωθηθεί στη θέση του ο Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μαρτζούχος είναι άκρως ανησυχητική επειδή ο Πανασιολογιότατος έχει εκφράσει στο περιοδικό “Σύναξη” (τεύχος 105) βλάφημες απόψεις για τους Ψαλμούς του Δαβίδ ενώ μίλησε με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για Αγίους ανθρώπους της Εκκλησίας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Θλιβόμαστε ειλικρινά για το κατάντημα και προσευχόμαστε για τη μετάνοια του δεινώς ολισθήσαντος π. Θεοδοσίου. Ορθόδοξος κληρικός να γράφει ότι η Αγία Γραφή δεν μπορεί να μιλά στην ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου και να μιλά απαξιωτικά για Αγίους ανθρώπους της Εκκλησίας όπως ο π. Παίσιος και άλλοι Αγιοι Γέροντες!!!


Φαίνεται, από διασταυρωμένες πληροφορίες, ότι το κακό έχει παραγίνει στη Μητρόπολη Πρεβέζης. Αξιόπιστα πρόσωπα - λίαν φιλικά προσκείμενα προς το Σεβασμιότατο Νικοπόλεως - αναφέρουν, με πόνο ψυχής, ότι οι πνευματικές δυνάμεις του Σεβασμιότατου λόγω ηλικίας και ασθενείας έχουν παρακμάσει δραματικά.


Ως εκ τούτου έχει καταστεί έρμαιο του γνωστού για τον αυταρχισμό και την ψηλαφητή θεολογική του ανεπάρκεια Πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως π. Θεοδόσιου Μαρτζούχου αλλά και του συγκρητιστή παπα-Κώστα Μπέη του καθαιρετέου ο οποίος ως γνωστόν δεν θα έπρεπε να έχει χειροτονηθεί ποτέ. Αρνητική επίδραση σε βάρος του Σεβασμιότατου φαίνεται ότι ασκούν επίσης οι π. Βασίλειος Θερμός, π. Κωνσταντίνος Καραισαρίδης και ορισμένοι άλλοι.


Διερωτώμαι! Δεν είναι κρίμα η διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεβέζης να αμαυρωθεί με αυτά τα παρατράγουδα μετά από τόσες δεκαετίες προσφοράς τόσο αξιόλογου πνευματικού έργου το οποίο όλοι μας γραπτώς και προφορικώς επαινούσαμε με τη μεγαλύτερη αγάπη και τον πιο βαθύ σεβασμό;


Ακολουθεί απόσπασμα της επιστολής των κληρικών και λαικών της Μητροπόλεως Πρέβεζας που αναφέρεται στον Πανοσιολογιότατο πρωτοσύγκελο κ. Θεοδόσιο.


Ο π. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΜΑΡΤΖΟΥΧΟΣ: “Ο π. ΠΑΙΣΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ”!!!


Σοκ προκάλεσε για μια ακόμη φορά, ο γνωστός για τις αναρχο-αριστερές απόψεις του, τα ψυχολογικό-κοινωνιολογικά κηρύγματα του και την ιδεολογική ζημιά που έχει προκαλέσει σε Ιερείς και ποίμνιο της Πρέβεζας, π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος.


Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η Ιερατική Σύναξη του μηνός Οκτωβρίου όπου αναφέρθηκε με απαξίωση για τον γέροντα Παϊσιο. “Ήταν ένα απλό γεροντάκι που πολλές φορές δεν ήξερε τι έλεγε και προσεύχονταν λίγο παραπάνω”, είπε προς έκπληξη όλων. Μάλιστα για τις απόψεις του περί 666, είπε πως τον είχαν παρασύρει. Οι Ιερείς για μια ακόμα φορά προσπαθούσαν να κρατηθούν και να μην δώσουν σημεία αντίδρασης έτσι ώστε να μπουν στο στόχαστρο αυτού του επικίνδυνου πλέον ανθρώπου για όλη την Εκκλησία. Άλλωστε, είναι γνωστή η εκδικητικότητα του από πολλές περιπτώσεις Ιερέων (π. Θεοδόσιο Χρήστου, π. Ιωαννίκιο Μπίλια, π. Δημήτριο Τσόγκα, κ.α.) αλλά και απλού κόσμου όπου δεν παύει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να καταστρέψει και να εκδικηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο όσους εκτελούν κάποιο έργο σε σχέση με το ανύπαρκτο δικό του ή απλά προβάλλουν αντιδράσεις στις αριστερές-ισοπεδωτικές ιδέες-αντιλήψεις και πράξεις του.


Οι άνθρωποι που είναι γύρω από τον π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε πνευματικό-κοινωνικό σκοτάδι. Δεν θέλει Ιερείς με προσωπικότητα, προσόντα και πτυχία για να παράγουν έργο και να είναι χρήσιμοι στο ποίμνιο. Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά. Θέλει πιόνια, θέλει χέρια για τις δουλειές του. Αυτό βέβαια το καταλαβαίνει κάποιος μετά από χρόνια, αφού τον έχει ξεζουμίσει στην κυριολεξία και μετά τον έχει κάνει στην άκρη. Ύπουλη τακτική για να την αντιληφθεί κάποιος απ' την αρχή, τη στιγμή που όλα δείχνουν ρόδινα από πλευράς του και ας επικρατεί πλέον το χάος στην Μητρόπολη, σε όλους τους τομείς. Δεν θα υπήρχε πληθώρα νέων μορφωμένων Ιερέων στην Πρέβεζα εάν τα πράγματα ήταν όπως τα παρουσιάζει αυτός και οι “εκλεκτοί” του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελετίου; Οι άνθρωποι που ξέρουν από μέσα τι γίνεται ο ένας μετά τον άλλον αποχωρούν διακριτικά. Οι δε Ιερείς προσπαθούν να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με τον π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο και την Μητρόπολη. Πλέον οι επαφές των περισσοτέρων Ιερέων μαζί του, είναι κάτι λιγότερο από τυπικές.


Ως γνωστόν έχει χάσει το παιχνίδι της διαδοχής του θρόνου. Είναι κοινό μυστικό στην Πρέβεζα. Λίγη υπομονή χρειάζεται μέχρι να αλλάξει το καθεστώς και να μπει ο καθένας στη θέση του. “Έως πότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τις ασυναρτησίες του και να τον ανεχόμαστε;” αναρωτιούνται πολλοί Ιερείς.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μελέτιος αρχικά θέλησε να παραιτηθεί υπέρ του π. Θεοδοσίου. Η απάντηση από την Αθήνα ήταν καθοριστική: “παραιτήσου εσύ, αλλά δε σου υποσχόμαστε τίποτα”. Εφόσον είδε πως άδικα προωθεί τον αγαπητό του π. Θεοδόσιο, τους κλάφτηκε λέγοντας: “Και τι θα γίνει με τα παιδιά μου εκεί πάνω;. Σεβασμιώτατε, αυτό καλά θα ήταν να το σκεφτόσασταν εδώ και χρόνια. Από τότε που αφήνατε τα «παιδιά σας» να κάνουν τις ζωές των άλλων κόλαση! Τα «παιδιά» αυτά δεν έχουν κανένα μέλλον. Πλέον είναι πολύ δύσκολη η θέση σας μετά το σάλο που έχει δημιουργηθεί με τις μεταφράσεις και τις γνωστές τακτικές φασιστικής επιβολή τους, όπου δεν υπολογίσατε ούτε τη σύνοδο μπροστά στον εγωισμό του π. Θεοδοσιου Μαρτζούχου σχετικά με την ετσιθελική προώθηση των μεταφράσεων στην Πρέβεζα."

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ

Σχόλιο Ελληνορθόδοξου: Ειλικρινά, ένας άνθρωπος σαν τον κυρ-Θεοδόση το Μαρτζούχο, που μιλάει με τόσο απαξιωτικά σχόλια για έναν ΑΓΙΟ Γέροντα της Ορθοδοξίας, που μπροστά του έτρεμαν και έφριτταν τα πλασματα της αβύσσου, πόσο μπορεί ακόμη να φοράει το ράσο του και να ιερουργεί( ή μάλλον να κακουργεί); Αυτός δηλαδή θεωρεί τον ευατό του ανώτερο απο τον π. Παΐσιο; Αυτός τι έκανε παραπάνω απο τον Γέροντα; Πόσες ψυχές έχει οδηγήσει στη Σωτηρία και πόσα χείλη τον προσφωνούν ΓΕΡΟΝΤΑ μέσα απο τη ψυχή τους, πλημμυρίζοντας απο θεία χαρά με το αντίκρισμα της Οσιότητάς του; Πόσοι θεραπεύτηκαν ψυχικά και σωματικά απο τα χέρια του, αφού πρώτα είχει καταστεί δοχείο του Παναγίου Πνεύματος; Ας αναρωτηθεί για αυτά ο κ. Μαρτζούχος και άν μετανοήσει έχει καλώς. Άν συνεχίσει, όμως, με αυτή τη βλάσφημη συμπεριφορά, δε βλέπω πουθενά το λόγο για να βαραίνει με την παρουσία του την Ιερά Μητρόπολη που "υπηρετεί"... Διότι τότε πρέπει και μείς να πούμε ότι: "Ο π. Θεοδόσιος είναι ένα απλό γεροντάκι, που απλά προσεύχεται λιγότερο απο τον π. Παΐσιο"...