Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΟΔΗΓΙΕΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ


Αποκλειστικό (ROMFEA) - Την Ευαγγελική ρήση του "Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" εφαρμόζει η Εκκλησία της Ελλάδος, με τετρασέλιδη εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε προς τις Ιερές Μητροπόλεις.

Στην εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρεται στα τμήματα της Εκκλησιαστικής περιουσίας που απαλάσονται της φορολόγησης, στο φόρο που πρέπει να καταβάλουν για τα εισοδήματα από τα ενοίκια, όπως επίσης και με το θέμα των δωρεώων.


Τέλος, να σημειωθεί, ότι η εγκύκλιος αυτή ως σκοπό έχει την αποφυγή λαθών που έγιναν κατά το παρελθόν, από τα Ν.Π.Δ.Δ. της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά την τετρασέλιδη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου:


Δείτε όλες τις οδηγίες εδώ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΧΙΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ



Επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Η. Πολατίδης σχετικά με την απόφαση της κυβερνήσεως να ανακαινίσει και αποκαταστήσει το Φετιχιέ τζαμί που βρίσκεται στην Αθήνα.


Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:


Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού. Ερντογάν στην Ελλάδα συζητήθηκε το θέμα ανακαινίσεως και αποκαταστάσεως του αγνώστου για τους περισσοτέρους Έλληνες «Φετιχιέ τζαμί» στην Αθήνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στην κοινή συνέντευξη ότι «Ήδη έχουμε αποφασίσει να γίνει ανακαίνιση και αποκατάσταση του Φετιχιέ και νομίζω αυτό είναι μία ένδειξη της βούλησης μας»!


Το εν λόγω τζαμί εκτίσθη από τους Τούρκους μωαμεθανούς μετά την Άλωσι της πόλεως των Αθηνών το 1456 προς τιμήν του γνωστού Μωάμεθ Β' του Πορθητού. Άλλωστε αυτό σημαίνει και η λέξι «φατίχ» στα τουρκικά. Δηλαδή «κατακτητές». Η θριαμβευτική είσοδος του Μωάμεθ Β' στην Αθήνα το 1458 εσήμανε μεταξύ άλλων και το ξεκίνημα μιας σειράς απηνών διώξεων του ελληνοχριστιανικού στοιχείου στην περιοχή των Αθηνών (σφαγές, λεηλασίες, παιδομάζωμα κ.λπ.), όπως άλλωστε συνέβη και στις υπόλοιπες κατακτηθείσες ελληνικές περιοχές.


Το πλέον προκλητικό είναι ότι το ανωτέρω «δώρο» δίδεται προς μία χώρα πού χρησιμοποιεί παλαιές ελληνικές εκκλησίες στην Μικρά Ασία και στην κατεχομένη Κύπρο ως στάβλους!


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


1. Με ποιο σκεπτικό η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την ανωτέρω απόφαση για το συγκεκριμένο τζαμί, ακυρώνοντας έτσι τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και τους Ήρωες νεκρούς της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821; Υπήρξε προσυνεννόηση για την απόφαση με την τουρκικής κυβέρνηση;


2. Πόσο θα στοιχίσει η αποκατάσταση του μουσουλμανικού τζαμιού εν μέσω οξυτάτης οικονομικής κρίσεως και λαμβανομένου υπ' όψιν ότι αρχαιοελληνικά και βυζαντινά μνημεία ανά την ελληνική επικράτεια ερημώνουν;


Αθήναι, 8 Ιουνίου 2010


Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.


ΠΗΓΗ: ΑΚΤΙΝΕΣ

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΥΖΗΤΑ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, έδειξε από την αρχή της Αρχιεπισκοπικής του θητείας ότι θα είναι κοντά στους νέους.

Μια ομάδα νέων της ιστοσελίδας neolaia.gr, ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συζητήσει μαζί τους on camera, και όχι να τους δώσει μια απλή συνέντευξη.


Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος αμέσως δέχθηκε την πρόταση τους, και με πολύ απλότητα στη βεράντα της Αρχιεπισκοπικής κατοικίας μίλησε μαζί τους για περίπου μια ώρα.


Δείτε παρακάτω την αποκλειστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου στο neolaia.gr, με ερωτήσεις πολιτικές, οικονομικές, θρησκευτικές, κοινωνικές.


Ποια η γνώμη του Αρχιεπισκόπου για τη φορολόγηση της εκκλησίας; Τι πιστεύει για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία;


Ποια η θέση του για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας; Θα τιμωρούσε τους «Βατοπεδινούς» και ποια η γνώμη του για το σκάνδαλο στο Βατικανό;


Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις , από τις οποίες δεν άφησε ούτε μία αναπάντητη.


Φιλικός, χαμογελαστός, πράος, πρόθυμος, παρά την επιθετικότητά και την επιμονή των νέων αρκετές φορές.


Μπορείτε να δείτε όλο το βίντεο εδώ.

ΡΟΜΦΑΙΑ

HEAVY METAL: ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ;

"Οι νέοι που βρέθηκαν στο χώρο του Σατανισμού έφθασαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, χωρίς να το καταλάβουν. Καθημερινά άλλωστε υφίστανται, όπως ολόκληρη η κοινωνία, έναν ανελέητο βομβαρδισμό δαιμονικής εισβολής που μέρα με τη μέρα χαλαρώνει τη συνείδηση και εξοικειώνει τον άνθρωπο με την αποκρουστική εικόνα του διαβόλου.

Τα εξώφυλλα των album της heavy metal μουσικής (και στα παρακλάδια της power-speed-epic-gothic-thrash death-black... metal) ιδίως στη δεκαετία του '70 άρχισαν να φλερτάρουν όλο και πιο προκλητικά με ότι πιο διεστραμμένο, ότι πιο τρομακτικό, ότι πιο αντι­κοινωνικό, ότι πιο βλάσφημο και υπερβολικό για να δείξουν ότι είναι «ελεύθεροι» από κάθε ηθική αξία που τους «δεσμεύει» δήθεν την ελευθερία. Είχαν ήδη προσεγγίσει επικίνδυνα και άρχισαν να εφαρμόζουν στην πράξη το «Ευαγγέλιο του όφεως», την οδό της αυτοδικαιώσεως και αυτοθεώσεως, τον Νόμο του Νεοσατανισμού του Al. Crowley «κάνε ό,τι θέλεις, αυτός είναι ο Νόμος» (δηλ. η απολυτοποίηση και η θεοποίηση της αυτονομημένης από το Θεό θελήσεως του ανθρώπου)".

Συνέχεια εδώ.