Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ, ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!

Αναδημοσιεύω απο το ιστολόγιο του Παναγιώτη Τελεβάντου:




ΠΑΝΟΡΘΟΞΟ ΑΙΤΗΜΑ!



ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΔΟΞΟΥ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ




"Με ένα κατάπτυστο και αθεολόγητο κείμενο γεμάτο εμπάθεια και αγένεια προς τον διαπρεπή Καθηγητή κ. Τσελεγγίδη ο κακόδοξος και προπετής Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Σαββάτος) προσπαθεί με προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς να αποφύγει τη συζήτηση για την αιρετική διδασκαλία του ότι “η Εκκλησία είναι “διηρημένη”, όπως ασεβέστατα είχε τη θρασύτητα να δηλώσει στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, χωρίς να τον ανακαλέσει σε τάξη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.




Αντί να απαντήσει έντιμα στην κατηγορία του κ. Τσελεγγίδη “του κάνει κατηχητικό”. Συζητά "περί ανέμων και υδάτων", επιτίθεται με ένα εξαιρετικά απαξιωτικό τρόπο προς τον πανορθοδόξου κύρους ορθόδοξο δογματολόγο και κατεβάζει το επίπεδο της συζήτησης στο επίπεδό του! Δηλαδή στο έσχατο όριο της ασέβειας και του τραμπουκισμού.




Τελειώνει μάλιστα τη συζήτηση πριν αρχίσει και πριν δοθεί η δυνατότητα στον κ. Τσελεγγίδη να αναιρέσει τις πλάνες, τις αιρέσεις, τις συκοφαντίες και την κακοήθεια που επιδεικνύει!!!




Εικάζω ότι ο άμεσα θιγόμενος κ. Τσελεγγίδης θα του δώσει τη δέουσα απάντηση και πιθανότατα και άλλοι θεολόγοι κύρους θα παρεμβληθούν στο διάλογο.




Ολα αυτά ελπίζω να γίνουν αλλά τελικά δεν πρέπει, ουδέ επί στιγμή, να διαφύγει της προσοχής μας ότι τα οικουμενιστικά παραληρήματα δεν μπορούν να τελειώσουν με διαλόγους και συζητήσεις με ανθρώπους όπως το Χρυσόστομο (Σαββάτο), οι οποίοι διακρίνονται για περίσσευμα αυθάδειας, έλλειμα γνώσεων, κακόδοξο φρόνημα και αδίστακτο ήθος.




Η συνοδική καταδίκη της εκκλησιολογίας του αιρετικού κειμένου της Ραβέννας και η καθαίρεση των πρωταγωνιστών της υπογραφής του κειμένου Μητροπολιτών Περγάμου Ιωάννη (Ζηζιούλα) και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου (Σαββάτου) είναι απόλυτα επιβεβλημένη.




“Αλλως ουκ έσται παύλα εκ των οικουμενιστικών παθών” εκτός "αν συμπέσουσιν" η συνοδική απόρριψη της εκκλησιολογίας της Ραβέννας και η καθαίρεση των πρωταγωνιστών της.




Η ίδια επιτακτική ανάγκη υφίσταται και για την αίρεση του Νεοβαρλααμισμού.




Πρέπει ανυπερθέτως το θέμα να αχθεί στη Σύνοδο της Ιεραρχίας και να καταδικαστεί η προσπάθεια εισαγωγής νοησιαρχίας, σχολαστικισμού και Νεοβαρλααμισμού στην Εκκλησία και να καθαιρεθούν οι πρωτεργάτες της ανομίας ο εξίσου θρασύς με το Μεσσηνίας, π. Βασίλειος Θερμός, και ο ιδιόρρυθμος συγκρητιστής παπα-Κώστας Μπέης.


Η συζήτηση έχει παρατραβήξει.



Εχει χρονίσει επικίνδυνα.



Αρκετά συζητήθηκαν οι κακοδοξίες των Οικουμενιστών και των Νεοβαρλααμιτών!



Ηρθε η ώρα των συνοδικών αποφάσεων και των καθαιρέσεων των πρωταγωνιστών της ανομίας.



Εκάς της Ορθοδόξου Εκκλησίας οι κακόδοξοι!"