Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ ΜΩΫΣΗΣ




Σύμφωνα με πληροφορίες της «Romfea.gr», ο Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Μωϋσής, κατά κόσμον Στανισλάβ Ζάρκοβιτς του Σβετοζάρ και της Ζόρκα γεννημένος το 1923 στη Σερβία αναχώρησε σήμερα για τον ουρανό.


Ο Ηγούμενος της Μονής Χιλανδαρίου Μωϋσής, υπήρξε μια μορφή μεγάλου πνευματικού μεγέθους, άφησε το Άγιον Όρος και μετατέθηκε στο ουράνιο θυσιαστήριο.


Πάντοτε ταπεινός και γλυκύς Γέροντας, άφησε αγαθή μνήμη σε όλους τους Αγιορείτες αλλά και στους προσκυνητές.


Να αναφερθεί, ότι προσήλθε στη Μονή το 1964, και εκάρη στη Σερβία το 1947. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος της Μονής του στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.


Στις 22/11/1992 εξελέγη Ηγούμενος της Μονης Χιλανδαρίου και ενθρονίσθηκε κατά την τάξη από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.


Τα τελευταία χρόνια έζησε μεταξύ της Μονής και του Μετοχίου «Κάκαβος» στην Ιερισσό λόγω των προβλημάτων υγείας που είχε.


Τέλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr», η εξόδιος ακολουθία του θα τελεσθεί αύριο το πρωΐ μετά την Προηγιασμένη θεία Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο Ράντοβιτς.


ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΓΕΡΟΝΤΑ!