Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΑΠΡΕΠΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΒΑΝΟΥ ΣΕ 64ΧΡΟΝΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ


Ανυποψίαστη βάδιζε σε κεντρικό δρόμο του Βόλου μία 64χρονη, όταν της επιτέθηκε 36χρονος Αλβανός και της επέδειξε τα γενετικά του όργανα. Η γυναίκα, η οποία είναι από την Σουηδία και φιλοξενείται σε φιλικό σπίτι στην περιοχή, τρόμαξε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.
Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Στην απολογία του ο 36χρονος υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι δεν θυμόταν τίποτα και ζήτησε συγνώμη.
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του επέβαλλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ''ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ'' ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Δελτίο Τύπου του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης






Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ματαίωση της άσκησης «Νικηφόρος». Διαπιστώνουμε με θλίψη ότι με τις ενέργειες και παραλείψεις της, η κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα ότι η διατήρηση σε υποφερτό επίπεδο, της αμυντικής ικανότητας της πατρίδας μας, δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές της.




Το συμπέρασμα αυτό, εξάγεται αβίαστα από τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, αλλά και του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις οποίες στην ουσία απαξιώνουν την ανάγκη για διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς. Προβάλλεται το πρωτοφανές επιχείρημα ότι με τέτοιο τρόπο ενδυναμώνεται η διπλωματία μας. Η αμυντική θωράκιση, που κτίστηκε από το υστέρημα του Κυπριακού Ελληνισμού, δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα, τα οποία αν συνεχιστούν, θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτο ρήγμα στην αμυντική ικανότητα της πατρίδας. Ήδη έχει πληγεί σε κάποιο βαθμό, το ηθικό των ανδρών της Εθνικής Φρουράς και του λαού γενικότερα.



Η κυβέρνηση περίπου θριαμβολογεί για την «επιτυχία» που είχε στο να «υποχρεώσει» τον Ταλάτ να ανταποδώσει με την ακύρωση της άσκησης των Τούρκων στα κατεχόμενα εδάφη μας. Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες ξεχνούν ότι η μονομερής απόφαση του προέδρου έγινε με κίνδυνο να μην γίνει η ανάλογη κίνηση από τον Ταλάτ, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα ένα νέο εθνικό εξευτελισμό, όπως αυτόν του οδοφράγματος του Λιμνίτη.




Δεν δείχνουν επίσης να αντιλαμβάνονται ότι με την «αμοιβαιότητα» που «πέτυχαν» στην ακύρωση των ασκήσεων, ουσιαστικά αναγνώρισαν στρατιωτικές αρμοδιότητες στο ψευδοκράτος του Ταλάτ, χωρίς να εμπλέκεται καθ’ οιοδήποτε τρόπο η κατοχική Τουρκία. Ας υποδειχθεί τέλος, στους ιθύνοντες, ότι άλλο η νόμιμη άσκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, και άλλο η παράνομη άσκηση των κατοχικών δυνάμεων του «Αττίλα».



Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης προειδοποιεί τον Κυπριακό Ελληνισμό και για άλλα ανησυχητικά φαινόμενα που έχουν βγει στην επιφάνεια. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα λεφτά του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, που αντί να διατίθενται για την αμυντική θωράκιση, οδεύουν προς εξυπηρέτηση άλλων «κοινωφελών σκοπών», θα πρέπει να βρίσκουν τον κάθε Έλληνα της Κύπρου κάθετα αντίθετο. Είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη, η αφαίμαξη της ιερού ταμείου για την αμυντική θωράκιση της ημικατεχόμενης πατρίδας μας. Οι υπεύθυνοι για αυτή την ιεροσυλία θα πρέπει πάραυτα να δώσουν εξηγήσεις και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.



Καλούμε τους ενσυνείδητους πατριώτες αυτού του τόπου, κυρίως τους άντρες της Εθνικής Φρουράς (μόνιμα στελέχη, έφεδρους και κληρωτούς), να μην παρασυρθούν στον κατήφορο που μας σέρνει η πολιτική ηγεσία. Ένα κράτος υπό κατοχή και συνεχή στρατιωτική απειλή, οφείλει όχι μόνον να συντηρεί, αλλά και να βελτιώνει συνεχώς την αμυντική του ικανότητα. Με την ευκαιρία, το κίνημα στηλιτεύει την διαχρονική στάση των κομμάτων που υποστηρίζουν την «αποστρατικοποίηση της Κύπρου» σε μια μελλοντική λύση του Κυπριακού. Ερωτούμε τους «σοφούς» πολιτικούς μας: Προς τι, αυτή η προσέγγιση; Μήπως για να παραδώσουν την Κύπρο, άοπλη μπροστά από τις κάννες των Τουρκικών όπλων;






Φωτογραφία:Στιγμιότυπο από παλαιότερη άσκηση «Νικηφόρος» της Εθνικής Φρουράς.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ