Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ: "ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ"


Στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Ιερεμίας.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο πρόσφατο επεισόδιο, που έγινε κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου στη Δημητσάνα.


Ο κ. Ιερεμίας μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτό τον λόγο που είπε τον θεώρησα προσβολή εναντίον των ιερέων, και όταν λέμε εναντίον των ιερέων εννοούμε εναντίον της Εκκλησίας, γιατί την Εκκλησία ιερείς την απαρτίζουν».


«Θα ήταν για μένα προδοσία εάν δεν διαμαρτυρόμουν κατά αυτό τον τρόπο, εγώ δεν είχα προγραμματίσει κάτι τέτοιο, ήταν αυθόρμητο άφησα την καρδιά μου να κινηθεί, δεν μετανοώ καθόλου γι’ αυτά που είπα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερεμίας."


ΡΟΜΦΑΙΑ


Σχόλιο Ελληνορθόδοξου: Άξιος πολλών συγχαρητηρίων είναι ο Ιεράρχης! Διότι δεν κάθησε σιωπηλός και ταπεινωμένος απο το αθεϊστικό προπαγαναδιστικό κύμα του αντιεκκλησιαστικού μένους, αποδεχόμενος με σκυφτό κεφάλι τις επιταγές τους, αλλά αντέδρασε δυναμικά και στάθηκε στο ύψος του επισκοπικού του βαθμού. Η δίκαιη οργή του είναι απλά η έκφραση της συνολικής οργής του Ορθοδόξου πληρώματος κατά των ψευτουποστηρικτών των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", οι οποίοι δήθεν στο όνομα του λαού (ας μη ξεχνάμε ότι οι κομμουνιστές πάντα στο όνομα του λαού αιματοκύλισαν την οικουμένη) ζητούν να μην υπάρχει Ορθόδοξος Ιερέας για την τέλεση του Αγιασμού (αυτό ήταν που τους πείραξε).... Όσο για το άν δίκαια έβαλε τις φωνές ο Σεβασμιώτατος και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο θα σας θυμήσω μόνο το παράδειγμα του Κυρίου μας, ο οποίος έδιωξε συλλήβδην τους εμπόρους απο το Ναό του Πατρός Του, που τον είχαν καταντήσει παζάρι, καθώς και το παράδειγμα του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος δε δίστασε να αποκαλέσει "υιό διαβόλου" τον αιρετικό... Και άν έπρεπε να αντιδράσει έτσι ο Χριστός, για την εμποροποίηση του Ναού απο τους επιτήδειους, φανταστήτε πόσο δίκιο είχε ο Μητροπολίτης να φερθεί ανάλογα στους ανθρώπους που πηγαίνουν να βεβυλώσουν ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Πατρίδα μας, αποβάλλοντας κάθε έννοια θρησκευτικής ηθικής και πίστης απο αυτή...