Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΟΥΣ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ"


«Πληρώνομαι από το κράτος με το ποσό των 2.300 ευρώ το μήνα. Δεν μου φθάνουν ασφαλώς αλλά προσπαθώ να κάνω αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου, στη ζωή να απλώνω τα πόδια μου μέχρι εκεί που μπορώ».

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο φιλοξενούν οι «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων, 28 Μαρτίου, στις 22.50, στο Mega.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τον Μακαριότατο Ιερώνυμο Β’ και συζήτησε μαζί του επί μακρόν για όλα αυτά που έχουν προκύψει τα 2 χρόνια που είναι στην κεφαλή της Ελλαδικής εκκλησίας. Ειδικά για το θέμα της φορολόγησης της εκκλησίας και την εκκλησιαστική περιουσία ο Ιερώνυμος δίνει για πρώτη φορά όλες τις απαντήσεις.


Οι κάμερες της εκπομπής παρακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών δύο 24ωρα. Στο σπίτι του, στην εκκλησία, στους δρόμους της Αθήνας και βέβαια στο γραφείο του.


Ανάμεσα στα θέματα που έθεσε με τα ερωτήματά του ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι : Η εκκλησιαστική περιουσία. Η αξιοποίηση των «φιλέτων» της Εκκλησίας στο κέντρο της Αθήνας. Ο χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας. Οι σχέσεις του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πρωθυπουργό. Τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους. Η Ιθαγένεια των μεταναστών. Το όνομα της FYROM. Η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Το σκάνδαλο με τη Μονή Βατοπεδίου. Το Τζαμί της Αθήνας. Τα παιδικά του χρόνια στα Οινόφυτα.

Απο το protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: