Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

Η γνωστή πλέον για τις ανιστόρητες θέσεις της Θάλεια Δραγώνα, γράφει στο βιβλίο της "Τί είναι η πατρίδα μας; " μεταξύ άλλων ''κοτσάνων'' και αυτά:

"Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).


Στο πρώτο απόσπασμα, απο ότι βλέπουμε, η κ. Δραγώνα μας λέει ότι όποιος αξιολογεί τους πολιτισμούς σε ανώτερους ή κατώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει. Καλά εντάξει... Ότι πεις! Αλλά αυτό της το "ρητό" φαίνεται ότι δεν το τηρεί στο παρακάτω απόσπασμα απο το βιβλίο της καθώς γράφει:"Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82). "

Εδώ η κ. Δραγώνα συγκρίνει τον Τούρκικο πολιτισμό με τον Νεοελληνικό. Και μας λέει ότι ο δικός μας πολιτισμός έχει τουρκικές επιρροές! Αυτό είναι το λιγότερο... Στο βιβλίο της αναφέρει το εξής:

"Η Ελληνική εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν απο το 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού"

Άρα, κατα την κα Δραγώνα, ο ελληνικός πολιτισμός δεν υπήρχε προ του 19ου αιώνα (εφόσον κατα αυτήν δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων), είναι δημιούργημα εθνικισμού και αποικιοκρατίας, ενώ ο τουρκικός πολιτισμός έχει κύρος και σημασία και μάλιστα μας επηρρέασε κιόλας.

Για να συγκρίνουμε λοιπόν τον τουρκικό πολιτισμό και τον ελληνικό, μέσα απο τα μάτια της Δραγώνα. Ο πρώτος έχει κύρος, σημασία, έκταση, δύναμη, ενώ ο δεύτερος είναι ένα εθνικιστικό γέννημα, άρτι γεννηθέν, επηρρεασμένο απο τον πρώτο, ο οποίος κάπνισε τα φούμαρα που του πούλησαν οι ξένοι (οι οποίοι το δημιούργησαν κιόλας) περί σχέσεως με κάποιον άσχετο λαό εν ονόματι (Αρχαίοι) Έλληνες. Εσείς αν πιστεύατε σε αυτά τα τερατώδη και είχατε την επιλογή να γεννηθήτε σε κάποιον απο τους δύο αυτούς πολιτισμούς, ποιόν θα διαλεγατε; Ασφαλώς τον τουρκικό! Άρα αυτή η κυρία συγκρίνει πολιτισμούς σε ανώτερους και κατώτερους!

Κατά τα άλλα όποιος κρίνει τους πολιτισμούς σε ανώτερους ή κατώτερους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει!

Συμπέρασμα: Η παρανόμως κρατικοδίαιτη Θάλεια Δραγώνα είναι ρατσίστρια και δεν το ξέρει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: