Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009

''ΣΙΜΠΣΟΝΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ''. Η ΝΕΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ;''

''Το Βατικανό ψηφίζει... Simpsons


Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού, L’ Osservatore Romano, αναγνώρισε πρόσφατα σε άρθρο της τη σημασία της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων “The Simpsons”, με αφορμή τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας αδιάκοπης προβολής της.Το άρθρο επαίνεσε όχι μόνο το χιούμορ της γνωστής σειράς, αλλά και τις φιλοσοφικές της αναζητήσεις και τις βιτριολικές σπόντες που ρίχνει κάθε τόσο στη θρησκεία.


«Χωρίς τον Homer Simpson και τους άλλους κιτρινόδερμους χαρακτήρες πολλοί σήμερα δε θα γνώριζαν πώς να γελούν», έλεγε συγκεκριμένα το άρθρο, για να συγχαρεί τη σειρά που έφερε τα κινούμενα σχέδια στον κόσμο των ενηλίκων.


Συγκεκριμένα για το θέμα της απεικόνισης της θρησκείας, το άρθρο υποστήριζε ότι με τη συχνότητα που εμφανίζεται στη σειρά, από τα... υπνωτικά κηρύγματα του αιδεσιμότατα Lovejoy μέχρι τις συνομιλίες του Homer με το Θεό, θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον κλάδο της “Σιμπσονικής Θεολογίας”.

Πηγή:Nooz.gr
ΠΗΓΗ:ΑΚΤΙΝΕΣ


Σχόλιο Ελληνορθόδοξου: Ασφαλώς και υπάρχει "Σιμπσονική Θεολογία''! Εδώ υπάρχει Ρωμαιοκαθολική, δε θα υπάρχει Σιμπσονική... Για να μη βάζουμε όμως το Βατικανό σε κόπο να ψάχνει και να βρίσκει ταιριαστά με τη θρησκεία του καρτούν του βρήκαμε εμείς ένα! Πρόκειται για το Ντάφυ Ντακ, ο οποίος έχει αρκετές ομοιότητες με παπικό ιερέα. Την ευλογία του να χουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: