Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΑΘΕΙΣ...

Επειδή, ο Λάκης Λαζόπουλος, έχει αποδειχθεί πριν απο λίγο και ανιστόρητος και αμαθέστατος, όπως και ο πνευματικός του πατέρας Αλαβάνος, θα προσπαθήσουμε, να ανοίξουμε λίγο τα μάτια τους, που έχουν κλείσει απο το αριστερίστικό τους μίσος κατά της Πατρίδας και του έθνους μας.


Ο Αλαβάνος,ο έχων σχέσεις με τη Σαϊντελογία (τη γελοία), υποστήριξε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, ότι όταν ο Σολωμός, γράφει στον ''Υμνον εις την Ελευθερίαν'' ''με βιά μετράει τη γή'' εννοεί τη βία, τη βιαιότητα. Καλά, όλοι ξέρουμε, τον άρρωστο αντεθνικό χαρακτήρα των φασιστών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά εδώ κάποιοι ξεπερνούν τα όρια. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης, ανέτρεψε την άποψη αυτή του Αλαβάνου.
Η θέση του Γεωργίου Μπαμπινιώτη, καθηγητού του Πανεπιστημίου των Αθηνών, στη γλωσολογία (με μια μόρφωση, και όχι με μία κατ'ευφημισμόν σάτιρα) είναι η εξής για το ''βιά'' του εθνικού μας ποιητού:(Σε σημείωση κάτω απο το λήμμα ''βιάζω'')
βιά-ζομαιαι βι-΄α-ζομαι. Όπως διαφέρουν στην προφορά και τη σημασία τους λ.χ τα ά-δει-αη) και ά-δεια (κουτιά) (βλ. λ. άδεια) ή τα έ-ννοιᾱ (η) και έ-ννοια (σου) έτσι και το βια-ζομαι ''είμαι βιαστικός'' διαφέρει απο το βι-΄α-ζομαι ''υφίσταμαι βιασμό''. Και στην περίπτωση αυτή η συμπροφορά σε μια συλλαβή ( η συνίζηση, βλ.λ.) του βιά-ζομαι το διαφοροποιεί απο το ασυνίζητο βι-΄α-ζομαι, που προφέρεται ως δυο συλλαβές. Συνίζηση έχουμε και στο γνωστό στίχο του Δ. Σολωμού προκειμένου για τη λέξη βί-α, που για μετρικούς λόγους προφέρεται εκεί για μονοσύλλαβους (σημαίνοντας όμως ''βιασύνη''): Σε γνωρίζω απο την κόψη που με βια μετράει τη γη (βια και όχι βί-α).


Πηγή: Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, λήμμα ''βιάζω'', σελ. 361.


Έτσι, λοιπόν ο κορυφαίος λεξικογράφος αναλύει την έννοια της λέξης βια, όπως αυτή αναφέρεται στον εθνικό μας ύμνο. Τώρα ο Λάκης, που έχει βγάλει και δική του γλωσσολογία, και δική του φαίνεται έδρα στο Πανεπιστήμιο, ας μας την αναλύσει κατα την ''αλαβανική'' του μέθοδο του ανθελληνισμού.

Όσο για τον ύμνο εις την Ελευθερίαν, για να ξέρουμε και πού αναφέρεται, και γιατι γράφτηκε και πως βάζει μυαλό στους ''αντικείμενους'', δεν έχουμε τίποτα άλλο παρα να τον διαβάσουμε!


Η Εκκλησία μισαλλόδοξη κατα το Λάκη Λαζόπουλο! Ο ίδιος ο γελωτοποιός είπε πως η Εκκλησία του Χριστού, η Ορθόδοξη βγάζει τάχα μίσος για αυτούς που δεν πιστεύουν στον ίδιο Θεό ,με Αυτόν που η ίδια πιστεύει. Ασφαλώς, αυτό είναι αστήρικτο, αφου η Εκκλησία, μόλις κάποιος πάψει να είναι μέλος της δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, είναι εντελώς ελεύθερως, δίχως καμμία καταπίεση. Αν, όμως κάποιος αποφασίσει να γίνει μέλος της Εκκλησίας, εγκαταλείποντας τη ψυχοφθόρο αίρεση, τότε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (απειλές, αποκοπές, ύβρεις) είναι πολλά. Καιρός είναι κύριε Λαζόπουλε να μάθετε ποιός βγάζει σε ποιόν... Εσείς που υπερασπίζεστε, κάθε τρίτη, το αναρχικό συνάφι, που λεηλάτεί και καταστρέφει τις περιουσίες των άλλων, που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις με αυτούς τι είστε; Μισαλλόδοξος, αναρχικός, απλός αριστερός, ή ''καλογεροκατήγορος'', όπως έλεγε και ο Χριστόδουλος Παμπλέκης;


Πέραν όλων αυτών όμως ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ θέλει να παραδώσει στους Λάκη Λαζόπουλο, ηθοποιό, και Αλέκο Αλαβάνο, βουλευτού, τα εξής δύο σημαντικά ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΜΑΘΕΙΑΣ.


1ον ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΜΑΘΕΙΑΣ και ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, στον Α. Αλαβάνο.


και
2ν ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΜΑΘΕΙΑΣ και ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, στο Λάκη Λαζόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: