Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΝΕΚΡΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Ένας νεκρός έμπορος ναρκωτικών αλβανικής καταγωγής και ολονύχτια περιπετειώδης καταδίωξη των συνεργών του με ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην περιοχή του Αλμυρού. Ο Αλβανός φέρεται να έπεσε νεκρός στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών και των αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
Οι Αλβανοί, πιθανότατα τρία άτομα, μετέφεραν με αυτοκίνητο μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, όταν έπεσαν σε αστυνομικό μπλόκο, κοντά στην περιοχή του Αερινού. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 20 κιλά χασίς. Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία, φέρεται να επιχείρησαν να σταματήσουν τον οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου, που κινούταν με κατεύθυνση προς την Αθήνα, για έλεγχο.
Εκείνος δεν υπάκουσε στο σήμα των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει. Ακολούθησε περιπετειώδης καταδίωξη. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατευθύνθηκε προς τον Αλμυρό. Στο αυτοκίνητο φέρονται να επέβαιναν ακόμη δύο τουλάχιστον άτομα. Για ν’ αποφύγουν τους αστυνομικούς άνοιξαν πυρ εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί φέρονται να ανταπέδωσαν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Αλμυρό, στο δρόμο προς το Κέντρο Υγείας, οι αστυνομικοί μάλλον κατάφεραν να τους εγκλωβίσουν. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου επεχείρησαν να διαφύγουν με τα πόδια και στην προσπάθειά τους αυτή άρχισαν να πυροβολούν προς τους αστυνομικούς και από μικρή σχετικά απόσταση. Στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τους αστυνομικούς μία σφαίρα βρήκε τον έναν Αλβανό στο κεφάλι.
Έπεσε νεκρός, ενώ οι συνεργοί του άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια. Κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις στην περιοχή και άρχισε η αναζήτησή τους. Επικεφαλής της επιχείρησης εντοπισμού και σύλληψης των δραστών ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Κιος. Στη διάρκεια της αναζήτησης έπεφταν σποραδικά και πυροβολισμοί.
Αστυνομικοί και έμποροι ναρκωτικών ήταν οι πρωταγωνιστές ολονύχτιου θρίλερ στον Αλμυρό που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι Αλβανοί κατάφεραν να περάσουν και ένα ακόμη αστυνομικό μπλόκο που στο μεταξύ είχε στηθεί στην είσοδο του Αλμυρού.
Τη νύχτα κλήθηκε στον Αλμυρό για μία πρώτη αυτοψία ιατροδικαστής και Εισαγγελέας.

Οι αστυνομικοί είχαν εξαπλωθεί τη νύχτα σε μία εκτεταμένη περιοχή του Αλμυρού και αναζητούσαν τους δύο Αλβανούς μέσα στα χωράφια. Το σκοτάδι όμως και το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε ιδιαίτερα τον εντοπισμό τους.
Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι τρεις Αλβανοί είχαν παραλάβει χθες το μεσημέρι την ποσότητα των ναρκωτικών από περιοχή κοντά στα σύνορα για να την προωθήσουν στη χώρα μας.
ΟΕΜ ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: