Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΜΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη στην μνήμη του Παύλου Μελά
12.10.2008: Ο Θανάσης Μανουσάκης, υπεύθυνος νεολαίας της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση στην μνήμη του Παύλου Μελά.

Με την μαζική παρουσία πολλών Ελλήνων πατριωτών η Δημοτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. πραγματοποίησε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο άγαλμα του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη, εκδήλωση εθνικής μνήμης και τιμής για την συμπλήρωση 104 χρόνων από τον θάνατο του ηρωικού Μακεδονομάχου.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υπεύθυνος νεολαίας της Δ.Ε. Θανάσης Μανουσάκης που, αφού τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης, σε μια στιγμή που το θέμα υπεράσπισης του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή μετά την νέα απαράδεκτη πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, απήγγειλε ένα απόσπασμα από ποίημα του Κωστή Παλαμά προς τιμήν του ηρωικού Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Μακεδονίας-Θράκης του ΛΑ.Ο.Σ. Φιλώτας Αλεξιάδης, ο περιφερειάρχης Βορείου Ελλάδος Παναγιώτης Πετρίδης, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Αγγελική Γερμαλίδου, ο εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα» και μέλος της Κ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννης Κουριανίδης, οι πολιτευτές Α’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Ακριβόπουλος και Αλέξανδρος Γιοσμάς, η πρόεδρος Γυναικών της Διοικούσας Επιτροπής Μακεδονίας-Θράκης Αθηνά Παπαναούμ, ο υπεύθυνος Νεολαίας της Δημοτικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Νέας Μηχανιώνας Ηλίας Μοτζάκης, και πολλά μέλη και φίλοι του κόμματος.


Στεφάνια κατατέθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης Σταύρο Αφεντούλη και τον υπεύθυνο Νεολαίας της Δημοτικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης Θανάση Μανουσάκη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του Παύλου Μελά και όλων όσων έπεσαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, και τον εθνικό ύμνο.Δεν υπάρχουν σχόλια: