Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ''ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ'' ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ

Στο σχολικό εγχειρίδιο για την Α'Γενικού Λυκείου ''Έκφραση Έκθεση'' υπάρχουν τέσσερα ολόκληρα κείμενα του Παύλου Νιρβάνα(τα 2 απο αυτά-''Νεοελληνικό Χρονογράφημα'' και''Το Προσφυγόπουλο Του Ουρανού''),του Σπύρου Μελά(''Τα Θύματα της Εξοχής'') και του Δημήτρη Ψαθά(''Ευτυχείς...Τέως'')τα οποία έχουν όλα ένα κοινό μεταξύ τους...

Κάτω δεξιά απο τα κείμενα υπάρχει η εξής εξωφρενική σημείωση των Συγγραφέων του βιβλίου:

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ.

Αυτό απο ότι καταλαβαίνετε επαναλαμβάνεται 4 φορές...

Γιατί κύριοι συγγραφείς του σχολικού βιβλίου τέτοια στάση απέναντι στα πολυτονικό σύστημα γραφής;Γιατί ενώ παραμένει η ακριβής ορθογραφία του κειμένου ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ;Αφού ο Πάυλος Νιρβάνας,ο Σπύρος Μελάς και ο Δημήτρης Ψαθάς διάλεξαν να γράφουν με πολυτονικό εσείς τι πρόβλημα έχετε;

Φοβάστε μήπως και χαρακτηριστήτε έκνομοι και παρόνομοι που δε σέβεστε την επαίσχυντη ψηφοφορία του Ράλλη(Ραούλ-Μασόνου υψίστου Βαθμού)την προπερασμένη δεκατία με τη μισή Βουλή να λείπει και την άλλη να μισοκοιμάται....
Ντροπή!
Ξέρετε κύριοι του Υπουργείου τί είχε πεί για το πολυτονικό ο μεγάλος Νικηφόρος Βρεττάκος,κείμενα του οποίου εσείς δημοσιεύετε ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕ;


Ορίστε λοιπόν

Υπερτιμήθηκε η άποψη ότι διευκολύνει τους μαθητές, κάτι που, ίσως, είναι αντιπαιδαγωγικό. Υπάρχει άλλωστε και μια παράδοση που εκφράζει την άποψη μεγάλων παιδαγωγών, οι οποίοι επιμένουν ότι το παιδί πρέπει να κοπιάζει για να γίνει άνθρωπος ικανός, ώστε στην ζωή του ν' αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες. Υποστηρίχτηκε, επίσης, υπέρ τού μονοτονικού και η άποψη ότι διευκολύνονται οι τυπογράφοι και οι στοιχειοθέτες, γενικά και ότι οι εκδόσεις, πάλι γενικά, γίνονται οικονομικότερες.Παραγνωρίστηκαν, όμως, οι λόγοι που επέβαλαν στους Αλεξανδρινούς χρόνους, την καθιέρωση των τόνων, οι οποίοι ισχύουν και σήμερα. Πολλές φορές, τα γραπτά μου δεν διαβάζονται σωστά όταν τυπώνονται στο μονοτονικό. Ας ελπίσουμε ότι θα επανεξεταστεί μελλοντικά το θέμα και ότι θα επικρατήσουν σωφρονέστερες απόψεις".

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Ή τί είχε πει ο αξιόλογος Κορνήλιος Καστοριάδης;

Ορίστε λοιπόν
''Αν δεν θέλετε, κύριοι τού υπουργείου, να κάνετε φωνητική ορθογραφία, τότε πρέπει ν' αφήσετε τους τόνους και τα πνεύματα, γιατί αυτοί που τούς βάλανε ξέρανε τι κάνανε. Δεν υπήρχαν στα αρχαία ελληνικά, γιατί απλούστατα υπήρχαν μέσα στις ίδιες τις λέξεις. Αυτοί, οι Κριαράς και οι άλλοι, τα κτήνη τα τετράποδα που έκαναν αυτές τις μεταρρυθμίσεις - αυτό παρακαλώ να γραφεί στις εφημερίδες- δεν ξέρουν τι είναι γλώσσα. Δεν ξέρουν αυτό που γνώριζε η κόρη μου στα τρία της χρόνια. Μάθαινε μία λέξη και μετά έψαχνε για τις συγγενείς της. Αυτό είναι μια γλώσσα. Ένα μάγμα, ένα πλέγμα, όπου οι λέξεις παράγονται οι μεν από τις δε, όπου οι σημασίες γλιστράνε από τη μία στην άλλη, είναι μια οργανική ενότητα από την οποία δεν μπορείς να βγάλεις και να κολλήσεις πράγματα, δυνάμει μιας ψευτοκυβέρνησης, καθισμένος σ' ένα γραφείο στο υπουργείο Παιδείας. Η κατάργηση των τόνων και των πνευμάτων είναι η κατάργηση της ορθογραφίας, που είναι τελικά η κατάργηση τής συνέχειας. Ήδη, τα παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, γιατί αυτοί είναι γεμάτοι από τον πλούτο των αρχαίων ελληνικών. Δηλαδή, πάμε να καταστρέψουμε ό,τι κτίσαμε. Αυτή είναι η δραματική μοίρα τού σύγχρονου ελληνισμού.
ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ

Και ο Δημήτρης Χόρν
...Ύβρις καί Νέμεσις
Οι ποιητές και οι λογοτέχνες δίνουν την φυσιογνωμία τού έθνους. Αυτή λοιπόν τη φυσιογνωμία επιχειρούν σήμερα να την παραμορφώσουν. Δεν έχουμε φυσιογνωμία ελληνική.Υπάρχει μια νοοτροπία που θέλει να τα απλοποιήσει όλα. Κι αναρωτιέμαι γιατί; Γιατί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μοχθούν; Γιατί ο καρπός τού μόχθου περιφρονείται τόσο πολύ, ενώ τόσο ανάγκη τον έχουμε τώρα ειδικά που ανήκουμε στην Ευρώπη και χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε τα πνευματικά όπλα; Αυτή η νοοτροπία τής απλοποιήσεως μάς έχει οδηγήσει στο σημείο να κακοποιούμε και να εκχυδαϊζουμε τα πάντα. Είναι απελπιστικό, οδυνηρό, για να μην πω θανατηφόρο.Αναρωτιέται λοιπόν κανείς τι θα παραλάβει και από ποιους η νέα γενιά με την οποία τόσο πολύ ασχολείται η παρούσα κατάσταση. Τι σκοπό έχουν άραγε οι υπεύθυνοι που μεταχειρίζονται τόσο άσχημα την γλώσσα; Τι τέλος πάντων θέλουν να παραδώσουν και από ποιους το παρέλαβαν;Ύβρις και τίποτε άλλο χαρακτηρίζει την παρούσα κατάσταση. Ύβρις και, δυστυχώς, τής ύβρεως, πάντοτε έπεται η Νέμεσις. Τώρα βέβαια μιλάμε περί πολιτιστικού κόσμου, περί πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τι θα πει πολιτιστικό; Παίζουμε με τις λέξεις. Λέμε λέξεις. Και βεβαίως πίσω απ' αυτές τις λέξεις δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά ένας μοναδικός σκοπός: Η ερείπωση τής γλώσσας, η κατάργηση των εννοιών, ώστε οι άνθρωποι ούτε να συνεννοούνται, ούτε να μπορούν να σκέφτονται. Γιατί μόνον έτσι θα μπορούν ορισμένοι να κάνουν την δουλειά τους: Να θάψουν τον τόπο. (...) Είμαι Έλληνας, γι' αυτό πονώ και υποφέρω για ό,τι βλέπω μπροστά μου. Για ό,τι αισθάνομαι να έρχεται.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Οπότε όλοι οι μεγάλοι Έλληνες υποστήριξαν το πολυτονικό εσείς όμως τους...γράφετε;

Και μή μου πείτε οτι δε ξέρετε να γράφετε στο πολυτονικό φιλόλογοι πράμα ή να βάζετε ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ στο πληκτρολόγιο του Υπολογιστή γιατί θα σας δώσω το άρθρο στο Ελληνόραμα του Αντωνάκου να΄πάρετε και γνώσεις Πληοροφορικής

5 σχόλια:

Σωτήρης Παπακωνσταντίνου είπε...

Εσύ ρε μάγκα που κλαις και οδύρεσαι για την απώλεια του πολυτονικού συστήματος, γιατί γράφεις το ιστολόγιό σου στο μονοτονικό σύστημα; Δεν θα 'πρεπε να δώσεις το "καλό παράδειγμα"; Ή θες να μας πεις ότι δεν γίνεται να γράψεις πολυτονικό στον υπολογιστή; Σαφώς και γίνεται! Αν δεν ξέρεις ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.polytoniko.org

Μεταξύ μας όμως, δεν είστε σωστοί όλοι εσείς που ζητάτε την επαναφορά του πολυτονικού. Κανείς δεν σας εμποδίζει να υιοθετήσετε το πολυτονικό αν...το νοσταλγείτε (για να μην εκφραστώ αλλιώς), αλλά δεν είναι σωστό να αναγκάσετε "νταηλίκι" όλους τους άλλους να γράφουνε στο πολυτονικό.Η γενιά του 1976 (πήγαμε Α' Δημοτικού το 1982 που είχε καταργηθεί το πολυτονικό σύστημα) και μετά δεν έχει ιδέα από πολυτονικό και θα ήταν φοβερά δύσκολο και ανούσιο να το μάθει τώρα.
Έπειτα εδώ και αιώνες δεν υπάρχει καμμιά απολύτως διαφορά στην προφορά, οπότε ποιό το όφελος; Και μη μου πείτε ετυμολογικό και μαλακίες! Αυτά στους άλλους, δεν περνάνε σε μένα! Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι αν δείτε ένα κείμενο γραμένο στο μονοτονικό σύστημα θα δυσκολευτείτε να το διαβάσετε; Δεν άλλαξε η ορθογραφία, μόνο οι τόνοι έφυγαν! Άφήστε λοιπόν τις ηλίθιες δικαιολογίες! Μην είστε λοιπόν εγωιστές. Αν εσείς γουστάρετε να γράφετε στο πολυτονικό, δεν σας εμποδίζει κανένας. Εμείς δεν γουστάρουμε!

Άλλωστε υπάρχουν και χειρότερα όπως να γράφουμε΄"ξίδι" αντί για "ξύδι", "Μανόλης" αντί για "Μανώλης" και άλλα τέτοια. Μου έλεγε το ανηψάκι μου ότι τους τα μαθαίνουν έτσι στο Δημοτικό και τρελάθηκα!

Θά 'πρεπε λοιπόν να ανησυχείτε περισσότερο για την απλοποίηση της ορθογραφίας ως προς greeklish και όχι για την απώλεια των τόνων.

Σωτήρης

e-mail: spapakons@yahoo.gr
blog: spapakons.blogspot.com

ellinorthodoxos είπε...

1.) Ευχαριστώ για το 'μάγκας' που άν και τουρκοισπανικό (πως το δέχθηκατε αυτό;!) είναι τιμητικό.

2.) Δεν κλαίω και δεν οδύρομαι, απλώς εκφράζω την απέχθειά μου για το εκπαιδευτικό μας σύστημα

3.) Απο μένα συγκεκριμένα περιμένεις εσύ και το κράτος να δοθεί το ''καλό παράδειγμα'';. Αύριο μεθαύριο ίσως ξεχαστώ και κανείς να μη με θυμάται. Τα βιβλία όμως που διαβάζουν τα παιδιά μας αν και είναι παροδικά θα μείνουν στο μυαλό των μαθητων οι οποίοι δε θα ξεχάσουν την πρόοδο που αυτά προβάλλουν.
Πρέπει να ξέρουμε τι γράφουμε και πως το γράφουμε. Πάντως ευχαριστώ για την πρόταση.

4.) Ιδού τι γράφει ο ΜΕΓΑΣ και ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ Βρεττάκος για το πολυτονικό:

Υπερτιμήθηκε η άποψη ότι διευκολύνει τους μαθητές, κάτι που, ίσως, είναι αντιπαιδαγωγικό. Υπάρχει άλλωστε και μια παράδοση που εκφράζει την άποψη μεγάλων παιδαγωγών, οι οποίοι επιμένουν ότι το παιδί πρέπει να κοπιάζει για να γίνει άνθρωπος ικανός, ώστε στην ζωή του ν' αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες. Υποστηρίχτηκε, επίσης, υπέρ τού μονοτονικού και η άποψη ότι διευκολύνονται οι τυπογράφοι και οι στοιχειοθέτες, γενικά και ότι οι εκδόσεις, πάλι γενικά, γίνονται οικονομικότερες.Παραγνωρίστηκαν, όμως, οι λόγοι που επέβαλαν στους Αλεξανδρινούς χρόνους, την καθιέρωση των τόνων, οι οποίοι ισχύουν και σήμερα. Πολλές φορές, τα γραπτά μου δεν διαβάζονται σωστά όταν τυπώνονται στο μονοτονικό. Ας ελπίσουμε ότι θα επανεξεταστεί μελλοντικά το θέμα και ότι θα επικρατήσουν σωφρονέστερες απόψεις".


ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

!! είπε...

Πραγματικά, είσαι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ενός ξοφλημένου λεχρίτη, που εδώ και πολλά χρόνια ζει σ'ένα δικό του κόσμο!
Απ'όλα όσα έχεις πει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι είσαι ένα νευρωτικό σκουλήκι με σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα!
Αντιπροσωπεύεις το πάραδειγμα ενος μέσου τελειωμένου, γερμανόψυχου ελληνάρα που προσπαθεί να περάσει πάντα το δικό του με όποιο μέσο χρειαστεί! (ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!)

Συμφωνώ ότι ο Λαζόπουλος βγάζει απωθημένα και μερικές φορές ξεπερνάει τα όρια! Ότι υποστήριζει την ακροαριστερά και ενίοτε υποκρίνεται!

[b]Όταν όμως πονάνε και τσούζουν οι αλήθειες που λέει, αμέσως πετάγονται κάποια τσουτσέκια να βγάλουν τα δικά τους απωθημένα και να του θίξουν μερικά πράγματα για να πείσουν ότι έχουν δίκιο!!! Με τον ίδιο ακριβώς αδελφίστικο τρόπο!!![/b]

Βάζουν μπροστά τις ιδιαιτερότητες του και τα προσωπικά του ως προπέτασμα, να το παίξουν "έντιμοι" και "σθενάροι" :naii: ,
Όχι για να βρούν το δίκιο τους(!!) αλλά για να επιβληθούν στους άλλους και πάνω απ'όλα, να ξεδώσουν. :bang:

Απ' όλα αυτά τα κατεβατά που γράφεις φαίνεται ότι είσαι νευρωτικός και έχεις μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα!

Δε λέςαλήθειες παρά μόνο βγάζεις κόμπλεξ και μόνο και μόνο για να εξαλείψεις τις νευρώσεις σου!

Ενδόμυχα το ξέρεις ότι η χώρα μας είναι μπουρδέλο και σε τσούζει πάααρα πολυ, έτσι δεν είναι???
ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ???
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ???

ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ!!!!
ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΩΣ ΚΛΑΣΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!

ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΣ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!

Πάντως, εγώ συνήθως δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν και σε καμία από αυτά τα αποβράσματα.
Κάτι υποκείμενα σαν εσένα, είναι μίζερα και φθονερά...
Φάσκουν και αντιφάσκουν για να μπερδέψουν τους άλλους...

Ασυναίσθητα, μηχανικά και με έναν τελείως εξοργιστικό τρόπο!

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!

Φαίνεται ΟΜΩΣ ότι κάποιοι ζουν σε ένα δικό τους κόσμο!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ, ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!

Θα μου πείτε τώρα, ένα προβληματικό τομάρι, έτσι κι αλλιώς, πάλι την ίδια γνώμη θα έχει...

ΕΔΩ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΡΟ ΤΗΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ!!!

ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ! ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ!!! ΚΑΛΑ ΔΕ ΛΕΩ, ΣΑΜΙΑΜΙΔΙ???

ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ? ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ?
ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΝΙΤΗ??

Υ.Γ. Μ' αρέσει που έγραψες όνομα ΕΛΛΗΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!! Μόνο από αυτό, φαίνεται επιτόπου ότι είσαι εθνικιστικό τομάρι!!

Ευτυχώς, κάτι τέτοιοι, όσο παιρνάνε τα χρόνια, θα εκλείψουν!!

Θα σου προτείνα για το καλό σου να πας σε κάνα ίδρυμα απεξάρτησης για αποτοξίνωση ή έστω να δεις κανέναν ψυχίατρο!

Νομίζω ότι σου είναι απαραίτητο και πάνω απ'όλα, ΑΝΑΓΚΑΙΟ!!

Δε θέλω να μου φοβηθείς όμως!!
Υπάρχουν πολύ καλοί άνθρωποι, με εξαιρετικές και χρήσιμες γνώσεις, να σε βοηθήσουν!!

Γιατί μόνο από τα λεγόμενά σου στα φόρουμ, φαίνεται ότι ή είσαι για τα σίδερα ή κρυφοβαράς ενέσεις...

ΑΝΤΕ, ΚΑΛΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Και μην αναρτάς άλλες τέτοιες πίπες γιατί βρωμίζεις τους ιστοχώρους!!
Μη τους κάνεις και υπονόμους σαν το μυαλό σου!!

ΟΚ, βώθρε???
Α, και είτε δημοσιέυσεις το σχόλιο είτε όχι, ΤΟ ΜΉΝΥΜΑ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑ!!!

ellinorthodoxos είπε...

Αγαπητό "σουρναμενο, κουνάμενο" φίδι

δεν πρόκειται να σου επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς που μου προσέδωσες. Απλώς τους αφήνω εκτιθέμενους στο μπλογκ για να βλέπει ο κόσμος τί σόι άνθρωποι (φίδια μάλλον) είναι κάποια αριστεράκια (απεκκρίσεις του Τσε-Γκεβάρα) που δρούν στο διαδύκτιο.... Άν και μάλλον ούτε φιδάκια για τα κουνούπια δεν είστε...

Πρώτον: Άν εγώ είμαι ένας ψυχωτικός και ψυχανώμαλος μπλόγκερ που χαλάω τον καιρό μου με το να βγάζω απωθημένα στον επαναστάτη σύντροφο Λαλάκη, εσύ πόσες φορές άραγε είσαι το ίδιο εφόσον ασχολείσαι μαζί μου; Αφού χρήζω ψυχιάτρου (με τις τόσες ιατρικές σου διαγνώσεις), εσύ με ποιά δικαιοδοσία έχεις αναλάβει το ρόλο του και μου αφήνεις μακροσκελή σχόλια στο μπλόγκ μου; Θέλεις να το παίξεις επιστήμων ή βγάζεις μίσος όταν βλέπεις να γελειοποιούνται κάτι αριστερά φασιστάκια τύπου Λαζόπουλου;

Δεύτερον: Κανέναν δεν τσούζουν οι μισές αλήθειες του Λαλάκη σας... Και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι το συγκεκριμένο τυπάκι κάνει πολιτική, την πολιτική της Αναρχικής Αριστεράς των Συριζαίων. Με γελιέσαι! Η κάθε του "αποκάλυψη", η κάθε του κριτική δεν έχει στόχο το σύστημα. Έχει στόχο τον προσυλητισμό στο χώρο του Αριστεροφασισμού και στο γλύψιμο των παπουτσιών του Τσίπρα...

Τρίτον: Το άν θα φάω ξύλο απο κανέναν είναι δικό μου θέμα. Εσύ το μόνο που κάνεις είναι αποδεικνύεις το ΠΟΣΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, αφού μάλλον (όπως και ιδεολογικοί σου σύντροφοι που κατέσφαζαν τον κόσμο στη Ρωσία και την Κίνα και που ρήμαξαν τη μισή Αθήνα) θεωρείς ότι το ΞΥΛΟ και όχι ο λόγος είναι το μέσον...

Τέταρτον: Γράφεις: Πάντως, εγώ συνήθως δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν και σε καμία από αυτά τα αποβράσματα. Κάτι υποκείμενα σαν εσένα, είναι μίζερα και φθονερά... Φάσκουν και αντιφάσκουν για να μπερδέψουν τους άλλους... Το είδα! Για αυτό και χάλασες την ώρα σου για να βρίσεις ένα... "φθονερό πλασματάκι" !

Πέμπτον: Γράφεις: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ, ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!" Μπα! Γιατί δεν μπορεί; Δημοκρατία δεν έχουμε; Ο λαλάκης γιατί λεέι ότι του κατέβει; Μήπως γίνεσαι εσύ τώρα φασίστας; Κρίμα για έναν "δημοκράτη αριστερό" του βεληνεκούς σου! Τί θα έλεγε ο Στάλιν για αυτό, που έσφαξε 20.000.000 κόσμο;

ellinorthodoxos είπε...

Έκτον: Γράφεις πάλι: "ΕΔΩ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΡΟ ΤΗΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟΥ!!!" Καλα βρε άνθρωπε! Ο Λαζόπουλος πώς ασχολείται με την Ντενίση, τον Κούγια τον Πρέκα και τον Πετρίδη; Να μην ασχοληθούμε και εμείς με το πολυτονικό; Αμαρτία δεν είναι;!

Έβδομον: Λες: ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ? ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ?
ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΝΙΤΗ?? Το σχόλιο σου αυτό, που το έχεις αλιέψει απο γνωστή καθημερινή τηλεοπτική σειρά, αποδεικνύει το ότι ΕΣΥ είσαι ένας τεμπελάκος του φραπέ που μόνη του έννοια είναι πως θα κρίνει το σύστημα απο τον καναπέ του σαλονιού μετά το "10 με 1 μαζί"... Ερώτηση: "Στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ κάθεσαι δίπλα στον Τσίπρα ή προτιμάς την άδεια καρέκλα του Αλβάνου;"

Όγδοον: Άν το ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ αποδεικνύει ότι είμαι τομάρι τότε το ΦΙΔΙ τί αποδεικνύει; Ότι είσαι ένα ερπετό εγκάθετο που τριγυρνάει απο μπλόγκ σε μπλόγκ για να διασπείρει το δηλητήριο της αριστεράς τύπου Λάκη; Να το χαίρεσαι!

Ένατον: Βόθροι, πρεζάκιες, υπόνομοι αφθονούν στους χώρους σας! Εμένα θές να εξαφανίσεις; Γιατί; Δεν είναι δίκαιο!

Δέκατον: Το εμετικό σου σχόλιο, όπως βλέπεις (αν δε βλέπεις βγάλε τις παρωπίδες), το δημοσίευσα μάλλον για να βρωμίσω το δικό μου μπλόγκ... Βλέπεις δεν έχω πρόβλημα να υπαρχουν τύποι σαν και εσένα και να εκφράζουν ελεύθερα τις γελοιότητές τους! Ούτε έχω πρόβλημα να τους ξεφτιλίζω δημόσια...

Φιλική συμβουλή: Τα φίδια πάνε στα χορτάρια και στις ζούγκλες. Άσε λοιπόν τον ιστοχώρο! Ο Αμαζόνιος περιμένει!