Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Η 28η Οκτωβρίου πλησιάζει και όλοι οι μαθητές ετοιμάζονται να την τιμήσουν με παρελάσεις.

Δημοσιέυματα εφημερίδων αναφέρουν την συμμετοχή τουρκάλας μαθήτριας απο σχολείο της Λευκωσίας στην παρέλαση. Σας παραθέτουμε δημοσίευμα την γνωστής όλους μας εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ.

Πιστή εφαρμογή της εγκυκλίου που απέστειλε πρόσφατα στα σχολεία ο Υπ. Παιδείας για τη συμμετοχή μαθητών στις παρελάσεις προωθούν οι Διευθύνσεις των σχολείων.

Στο πνεύμα της εγκυκλίου, αλλά και του φετινού στόχου.......... του Υπ. Παιδείας για «καλλιέργεια κουλτούρας ειρηνικής συμβίωσης, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας Ε/Κ και Τ/Κ», φαίνεται ότι κινείται και η απόφαση σχολείου να επιτρέψει τη συμμετοχή στη φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και Τουρκάλας μαθήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η εν λόγω μαθήτρια -οι γονείς της οποίας είναι αιτητές πολιτικού ασύλου- φοιτά σε Τεχνική Σχολή της επαρχίας Λευκωσίας, ενώ η απόφαση για συμμετοχή της στην παρέλαση λήφθηκε προ μερικών ημερών από τον υπεύθυνο καθηγητή και έγινε αποδεκτή από γονείς και εκπαιδευτικούς. Μερίδα ωστόσο μαθητών φαίνεται να αντιδρά και να προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.

Για τις διαμαρτυρίες των μαθητών ενημερώθηκε ο Διευθυντής του σχολείου, ο οποίος κάλεσε τους καθηγητές να κατευνάσουν τα πνεύματα και να χειριστούν με διακριτικό τρόπο το θέμα. Ερωτηθείς σχετικά αρμόδιος λειτουργός του Υπ. Παιδείας περιορίστηκε να αναφέρει στον «Π» ότι «το θέμα τυγχάνει κατάλληλου χειρισμού».

Ελπίζουμε πως αυτή η δημοσίευση είναι πρωταπριλιάτικο αστείο και όχι αληθινή γιατι δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα.

NOVOPRESS ΚΥΠΡΟΥ

ΠΗΓΗ:ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: