Τρίτη, 3 Ιουνίου 2008

ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ.(ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΜΑΣ)


ΕΝΑΣ ΠΡΑΜΓΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ.ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΔΑΧΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΕΡΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.Ο ΘΕΟΦΟΡΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΞΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΜΓΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ:
ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ(ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ)
ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ:
Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΛΕΙΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΕΟΡΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ
Ο ΠΑΤΗΡ ΠΑΡΦΥΡΙΟΣ ΑΝΑΡΓ.ΚΑΛΛΙΑΤΣΟΥ
ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΑΝΑΣΤ.ΤΖΑΒΑΡΑ
Η ΘΕΪΚΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ
ΥΜΝΟΤΡΑΓΟΥΔΟ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ
ΧΑΙΡΟΙΣ ΠΑΤΕΡ ΠΟΡΦΥΡΙΕ
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΔ.ΠΙΠΕΡΑΚΗ-ΚΑΒΑΓΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΤΙΩΣ ΕΚΛΑΜΨΑΝΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΗΜΩΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΠΟΥΣΙΑ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΣΕΤΕΣ.
ΑΥΤΗ ΚΑΤΩΘΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΟΦΟΡΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:
Αγαπητά πνευματικά μου παιδιά,

Τώρα που ακόμη έχω τας φρένας μου σώας, θέλω να σας πω μερικές συμβουλές. Από μικρό παιδί όλο στις αμαρτίες ήμουνα. Και όταν με έστελνε η μητέρα μου να φυλάξω τα ζώα στο βουνό, γιατί ο πατέρας μου, επειδή ήμασταν πτωχοί, είχε πάει στη διώρυγα του Παναμά, για εμάς τα παιδιά του, εκεί που έβοσκα τα ζώα, συλλαβιστά διάβαζα το βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου και πάρα πολύ αγάπησα τον Άγιο Ιωάννη και έκανα πάρα πολλές προσευχές, σαν μικρό παιδί που ήμουνα 12-15 χρόνων, δεν θυμάμαι ακριβώς καλά.

Και θέλοντας να τον μιμηθώ, με πολύ αγώνα, έφυγα από τους γονείς μου κρυφά και ήλθα στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους και υποτάχθηκα σε δύο Γέροντες αυταδέλφους, Παντελεήμονα και Ιωαννίκιο. Μου έτυχε να είναι πολύ ευσεβείς και ενάρετοι και τους αγάπησα πάρα πολύ και γι' αυτό, με την ευχή τους, τους έκανα άκρα υπακοή. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, αισθάνθηκα και μεγάλη αγάπη και προς το Θεό και πέρασα πάρα πολύ καλά. Αλλά, κατά παραχώρηση Θεού, για τις αμαρτίες μου, αρρώστησα πολύ και οι Γέροντές μου μου είπαν να πάω στους γονείς μου στο χωριό μου εις τον Άγιο Ιωάννην Ευβοίας.

Και ενώ από μικρό παιδί είχα κάνει πολλές αμαρτίες, όταν ξαναπήγα στον κόσμο, συνέχισα τις αμαρτίες, οι οποίες μέχρι σήμερα έγιναν πάρα πολλές. Ο κόσμος όμως με πήραν από καλό και όλοι φωνάζουνε ότι είμαι άγιος. Εγώ όμως αισθάνομαι ότι είμαι ο πιο αμαρτωλός άνθρωπος του κόσμου. Όσα ενθυμόμουνα βεβαίως τα εξομολογήθηκα και γνωρίζω ότι γι' αυτά που εξομολογήθηκα με συγχώρησε ο Θεός, αλλά όμως τώρα έχω ένα συναίσθημα ότι και τα πνευματικά μου αμαρτήματα είναι πάρα πολλά και παρακαλώ όσοι με έχετε γνωρίσει να κάνετε προσευχή για μένα, διότι και εγώ, όταν ζούσα, πολύ ταπεινά έκανα προσευχή για σας. Αλλά όμως, τώρα που θα πάω για τον ουρανό, έχω το συναίσθημα ότι ο Θεός θα μου πη: Τι θέλεις εσύ εδώ; Εγώ ένα έχω να του πω: Δεν είμαι άξιος, Κύριε, για εδώ, αλλά ό,τι θέλει η αγάπη σου ας κάμη για μένα. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι θα γίνη. Επιθυμώ όμως να ενεργήση η αγάπη του Θεού.

Και πάντα εύχομαι τα πνευματικά μου παιδιά να αγαπήσουν το Θεό, που είναι το παν, για να μας αξιώση να μπούμε στην επίγειο άκτιστη Εκκλησία του. Γιατί από εδώ πρέπει να αρχίσουμε. Εγώ πάντα είχα την προσπάθεια να προσεύχωμαι και να διαβάζω τους ύμνους της Εκκλησίας, την Αγία Γραφή και τους βίους των Αγίων μας και εύχομαι και εσείς να κάνετε το ίδιο. Εγώ προσπάθησα με τη χάρι του Θεού να πλησιάσω τον Θεό και εύχομαι και σεις να κάνετε το ίδιο.

Παρακαλώ όλους σας να με συγχωρέσετε για ό,τι σας στενοχώρησα.

Ιερομόναχος Πορφύριος
Εν Καυσοκαλυβίοις τη 4/17 Ιουνίου 1991

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ homo cretensis ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΤΡΨΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΙΟ porphyrios.net ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ ΤΟΠΟΣ taxiarhes.blogspot.com.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑ.
ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ.
ΣΑΣ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ,ΒΡΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ.ΒΡΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ...
ΔΕ ΒΑΣΤΑΩ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,ΔΕ ΣΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΩ
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: