Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο "ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΜΕΘΩ" ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ. ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΕ ΓΚΕΪ ΓΑΜΟΥΣ, ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ! ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ!


"Φωτιές άναψε η συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σε ομοφυλοφιλικό περιοδικό της πόλης, καθώς ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί δημοσίως ότι τάσσεται υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων, την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου, αλλά και τη διενέργεια gay parade στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του μητροπολίτη Άνθιμου.

Ο κ. Ψωμιάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι «η ισοπέδωση των πάντων, μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί. Όλοι έχουμε φίλους γκέι, αλλά εγώ γκέι πολιτική δεν κάνω. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα ανθρώπινο κοινωνικό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, όπως εμείς μένουμε πιστοί στις παραδόσεις μας και την Ορθοδοξία».

Ο περιφερειάρχης δεν δίστασε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι οι οποιεσδήποτε παρελάσεις ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα προκαλέσουν την αντίδραση των πολιτών και θα βρουν αντίθετο τον ίδιο.

Σε ηπιότερα μήκη κύματος κινήθηκε η απάντηση του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη, λέγοντας ότι «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Τυχόν νεότερες εναλλακτικές απόψεις, είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας το πώς θα τις χειριστεί».

Στη συνέντευξη στο περιοδικό «Screw» ο κ. Μπουτάρης υπογραμμίζει ότι έχει θέσει σαν στόχο τη συνεργασία με δημάρχους και από άλλες πόλεις, για την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου.

«Πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με το Δίκαιο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Αν θέλουμε να λεγόμαστε και εμείς σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, όσον αφορά την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο κ. Μπουτάρης είπε «στην Αμερική επιτρέπονται, που είναι πιο συντηρητική χώρα από τη δική μας».

Τέλος, στη συνέντευξη ο κ. Μπουτάρης είπε ότι έχει γκέι φίλους και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους ή πρωτοβουλίες σχετικών οργανώσεων, ενώ τόνισε ότι «αν οι παρελάσεις ομοφυλόφιλων γίνονται σε Λονδίνο, Βερολίνο, θα γίνουν και στη χώρα μας» ."

Μίκα Κοντορούση

news274

Σχόλιο Ελληνορθόδοξου: Και πάλι να τον χαίρεστε όσοι τον ψηφίσατε! Δε βλέπετε ότι αυτό το άνοστο τριγωνάκι Πανοράματος με γέμιση Dimple που βγάλατε για δήμαρχο πάει να καταντήσει την πόλη του Αγίου Δημητρίου, του Αλεξάνδρου και του Παύλου Μελά ένα ομοφυλοφιλικό χαμαιτυπίο, με τον κάθε ανώμαλο να κάνει ότι του' ρθει στην κούτρα; Θα πηγαίνει ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη και θα βλέπει χεράκι-χεράκι τους μαντραχαλάδες με τη βέρα τους, τα δαχτυλίδια τους και τα υιοθετημένα τους παιδιά, τη στιγμή που στην Αριστοτέλους χιλιάδες... φτερούδες θα κάνουν παρέλαση δείχνοντας πόσο περήφανοι είναι για την κατάντια τους. Αυτή τη Θεσσαλονίκη θέλετε λοιπόν; Αυτή την κατάντια προσδοκάτε για την πόλη; Μετά μας φταίει ο Άνθιμος που θέλει να ντύνονται οι άνθρωποι σεμνά!

Και να οι επιθέσεις εναντίον του Άνθιμου! Και να τα δημοσιεύματα και οι καλοθελητές δημοσιογράφοι! Οπισθοδρομικός ο Άνθιμος! Μεσαιωνική η Εκκλησία! Τώρα που ο Μπουτάρης όμως προτίθεται να κάνει την πόλη του οδό Φυλής για κάθε γούτσο κουβέντα! Εδώ υπάρχει προοδευτισμός και ανοιχτά μυαλά...

Βλέπετε λοιπόν ξεκάθαρα πως ο σύγχρονος άνθρωπος έχει μέσα ένα του ένα μηχανισμό άμυνας για κάθε τι που αφορά την ηθική και την ευπρέπεια και ένα μηχανισμό προϋπάντησης και αποδοχής για οτιδήποτε του επιτρέπει να είναι αχαλίνωτος και ακρατής. Γι' αυτό λοιπόν και ο σημερινός άνθρωπος διακρίνεται τέτοια πνευματική παρακμή και πτώση, ώστε να είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τις επιλογές του και τις πράξεις του και να θέλει να κάνει και τους άλλους όμοιους με αυτόν. Ελπίζουμε, τέλος, ότι η Θεσσαλονίκη δε θα αφεθεί στα χέρια του Μπουτάρη, και ότι θα υπάρξουν ισχυρές φωνές που θα εναντιωθούν στη μετατροπή της σε Άμστερνταμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: