Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΧΙΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗΕπίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Η. Πολατίδης σχετικά με την απόφαση της κυβερνήσεως να ανακαινίσει και αποκαταστήσει το Φετιχιέ τζαμί που βρίσκεται στην Αθήνα.


Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:


Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού. Ερντογάν στην Ελλάδα συζητήθηκε το θέμα ανακαινίσεως και αποκαταστάσεως του αγνώστου για τους περισσοτέρους Έλληνες «Φετιχιέ τζαμί» στην Αθήνα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε στην κοινή συνέντευξη ότι «Ήδη έχουμε αποφασίσει να γίνει ανακαίνιση και αποκατάσταση του Φετιχιέ και νομίζω αυτό είναι μία ένδειξη της βούλησης μας»!


Το εν λόγω τζαμί εκτίσθη από τους Τούρκους μωαμεθανούς μετά την Άλωσι της πόλεως των Αθηνών το 1456 προς τιμήν του γνωστού Μωάμεθ Β' του Πορθητού. Άλλωστε αυτό σημαίνει και η λέξι «φατίχ» στα τουρκικά. Δηλαδή «κατακτητές». Η θριαμβευτική είσοδος του Μωάμεθ Β' στην Αθήνα το 1458 εσήμανε μεταξύ άλλων και το ξεκίνημα μιας σειράς απηνών διώξεων του ελληνοχριστιανικού στοιχείου στην περιοχή των Αθηνών (σφαγές, λεηλασίες, παιδομάζωμα κ.λπ.), όπως άλλωστε συνέβη και στις υπόλοιπες κατακτηθείσες ελληνικές περιοχές.


Το πλέον προκλητικό είναι ότι το ανωτέρω «δώρο» δίδεται προς μία χώρα πού χρησιμοποιεί παλαιές ελληνικές εκκλησίες στην Μικρά Ασία και στην κατεχομένη Κύπρο ως στάβλους!


ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


1. Με ποιο σκεπτικό η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την ανωτέρω απόφαση για το συγκεκριμένο τζαμί, ακυρώνοντας έτσι τον αγώνα του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία και τους Ήρωες νεκρούς της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821; Υπήρξε προσυνεννόηση για την απόφαση με την τουρκικής κυβέρνηση;


2. Πόσο θα στοιχίσει η αποκατάσταση του μουσουλμανικού τζαμιού εν μέσω οξυτάτης οικονομικής κρίσεως και λαμβανομένου υπ' όψιν ότι αρχαιοελληνικά και βυζαντινά μνημεία ανά την ελληνική επικράτεια ερημώνουν;


Αθήναι, 8 Ιουνίου 2010


Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.


ΠΗΓΗ: ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: