Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: "ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ"...


Δε θα βάλει και τη γάτα του να κλαίει ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εάν ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν καταφέρει να παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής! Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μητροπολίτη ότι «μπορεί και να ασθενήσει την ημέρα της ορκωμοσίας», ο κ. Μπουτάρης είπε:


«Ε, ας ασθενήσει. Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την ιστορία. Η εκκλησία είναι σημαντικός θεσμός και δεν μου αρέσει όταν άνθρωποι τη μεταχειρίζονται για προσωπικούς λόγους. Με τον μητροπολίτη θα συνεργαστούμε μόνο σε κοινά θέματα, όπως ζητήματα φιλανθρωπίας». Ερωτηθείς, πάντως, για το εάν θα επισκεφτεί τον Μητροπολίτη, απάντησε «ε όχι δα» (Απορία: Μια ημέρα μετά την εκλογή του δεν έλεγε ότι θα πάει να τον δει;).


Στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του για ανέγερση μνημείου για την Επανάσταση των Νεότουρκων. «Δεν παύει να είναι ιστορική αλήθεια ότι ο Κεμάλ έχει ανατραφεί στη Θεσσαλονίκη. Τους πόντιους όχι μόνο τους τιμάμε, αλλά τους έχουμε στα όπα- όπα. Δεν πρέπει να είμαστε «κολλημένοι» στο ότι οι Τούρκοι έσφαξαν τους προγόνους μας και να μη θέλουμε να τους βλέπουμε. Τότε στην Τουρκία γιατί πάμε;».
Σχόλιο Ελληνορθόδοξου: Αλήθεια, ώς πότε ο λαός της Θεσσαλονίκης θα ανέχεται τέτοιου τύπου δηλώσεις απο τον ίδιο το δήμαρχό του; Ως πότε οι σατιρικές εκπομπές (Λαζόπουλος- Ράδιο Αρβύλα) και τα μεσημεριανά θα κριτικάρουν και θα αποδοκιμάζουν τον Μητροπολίτη Άνθιμο και δε θα βγάζουν "κιχ" για τις ανθελληνικές δηλώσεις του Μπουτάρη; Γιατί άραγε η τάχα "αμερόληπτη" σάτιρα χλευάζει και αντιτάσσεται στον Άνθιμο, ενώ δε λέει κουβέντα για το τερατώδες μπουταρικό απόφθεγμα: "Δεν πρέπει να είμαστε «κολλημένοι» στο ότι οι Τούρκοι έσφαξαν τους προγόνους μας και να μη θέλουμε να τους βλέπουμε."; Μάλλον γιατί το δίκιο πάει πάντα με αυτόν που εναντιώνεται στην Ελλάδα και στην Εκκλησία, κάνοντας τα χατίρια των θιασωτών της Νέας Τάξης. Τουλάχιστον για τον Μπουτάρη η Εκκλησία είναι σημαντικός θεσμός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: