Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Ο π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ

Είναι γνωστή σε όλους η ανατριχιαστική δήλωση του Χένρυ Κίσσινγκερ για το Ελληνικό έθνος!


Εγραψε για το θέμα ο Μάριος Πλωρίτης:


«Τη γλαφυρότερη και αποκαλυπτικότερη κρίση για τη χώρα μας και τους ιθαγενείς της, την διατύπωσε πριν λίγα χρόνια, μιλώντας δημόσια στην Ουάσινγκτον, ο «πολύς» Χένρυ Κίσσινγκερ, ο μέγας συνεργός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Έφα, λοιπόν, ο «μάγος» της αμερικανικής πολιτικής: «Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές ρίζες του. Τότε, ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματά του, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ» [«Οικονομικός Ταχυδρόμος», 14.8.97.].»Ευθύτερη κρίση και ευστοχότερη μέθοδο πολιτιστικής γενοκτονίας δεν θα επινοούσαν ούτε οι οσμανλήδες λαοκτόνοι. Το μόνο που μπορείς να προσάψεις στον περινούστατο «Χάρρυ», είναι ότι δεν πρωτοτυπεί και τόσο. Απλώς, βελτίωσε και επαύξησε μια παλιότερη συνταγή: Πριν 170 περίπου χρόνια, ο άγγλος υπουργός Εξωτερικών Ρόμπερτ Κάσλρη (Castlereagh, ο Καστελρήγος, όπως τον έλεγαν τότε εδώ), μαρκήσιος του Londonderry και αδερφοποιτός του Μέττερνιχ, ευχόταν «να καταστή η (επαναστατημένη) Ελλάς όσον τον δυνατόν ολιγώτερον επικίνδυνος, ο δε λαός της μικρόψυχος ως τα έθνη του Ινδοστάν» [Prokesch-Osten, Ιστορία της επαναστάσεως των Ελλήνων (1867). Μετάφρ. Γ. Αντωνιάδου, 1878-9, σελ. 183.]»


Ατυχώς ορισμένοι δικοί μας Γραικύλοι διαμφισβήτησαν την αλήθεια της δήλωσης επειδή τη διέψευσε ο Κίσσινγκερ! Λες και υπήρχε ποτέ περίπτωση να την επιβεβαιώσει!!!Ευτυχώς που έχουμε την επιβεβαίωση της αλήθειας του πράγματος από ένα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αξιόπιστο άνθρωπο: Τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Μεταλληνό ο οποίος υπήρξε αυτήκοος μάρτυρας των λεχθέντων από τον ολετήρα της Κύπρου.
Ο π. Μεταλληνός έχει ακούσει αυτούσια την ομιλία του Χ. Κίσινγκερ , περί "ατίθασων Ελλήνων που πρέπει να πληγούν στις πολιτιστικές ρίζες τους κλπ" σε αγγλική γλώσσα, όπως δήλωσε στην εκπομπή του Αντώνη Ζησιμάτου «Με Αποψη» στις 30 Ιουνίου 2003.Ο πατήρ Μεταλληνός, είπε “τότε σπούδαζα στην Γερμανία οταν ο Kissinger έδωσε αυτήν την διάλεξη. Ητανε 1974 και άκουγα την ελληνική εκπομπή του μακαρίτη Παύλου Μπακογιάννη από το Μόναχο. Η ομιλία γινότανε στα αγγλικά που ακούγονταν στο βάθος και με ελληνική μεταγλώτισση. Μιλάω αγγλικά και μπορώ να σας πώ με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο Kissinger έκανε αυτές τις δηλώσεις γιατί τον άκουσα να τις κάνει»...Αυτά, με αφορμή τα όσα λανθασμένα γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης στην "Καθημερινή", δηλ. ότι οι δηλώσεις Κίσινγκερ είναι μύθος (εδώ)


Αυτά είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, όπως και η ιστορία της "διάψευσης" (άραγε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο αναξιόπιστος Χ. Κίσινγκερ, μετά τον σάλο που προκάλεσε η ομιλία του; )


Γιατί επιμένουν λοιπόν κάποιοι;(και πάντα οι ίδιοι) να επικαλούνται την "διάψευση";ΠΗΓΗ:

ΔΙΑΔΙΧΤΥΟ

Απο το ιστολόγιο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: