Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ


Διαβάζουμε στον Ορθόδοξο Τύπο (23 Ιουλίου 2010):


"Την 12η Ιουλίου στην αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου, της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως στη Ν. Ερυθραία, παρακολουθήσαμε προβολή διαφανειών απο τον π. Μακάριο σχετικά με την κατασκευή Ορθόδοξου Ι. Ναού στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, στο Εμιράτο του κατάρ (πληθ. 1.300.000).


Η Εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ισαάκ το Σύρο, ο οποίος έζησε και ασκήτεψε στο Κατάρ καθώς και στον Άγιο Γεώργιο. Πράγματι εκεί στην έρημο σώζονται ερείπια ναών και κιονόκρανα Χριστιανικής τέχνης πρό του Ισλάμ. Προς το παρόν δεν επιτρέπονται ανασκαφές σταυροί και εικόνες.

(...)

Στη συνέχεια το έτος 2005, δίδεται η παραχώρηση του οικοπέδου απο τον Εμίρη δια την ανέγερση του Ιερού Ναού.

Έχονας εξασφαλίσει τον τίτλο του παραχωρητηρίου και την άδεια της Δημαρχείας, τα έργα προχωρούν με τη φροντίδα πάντα του π. Μακαρίου. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κτήριο στεγάεως ενοριακών δραστηριοτήτων και κατοικία ιερέως. Βέβαια δεν επιτρέπεται καμπαναριό ούτε σταυρός. Όμως η ίδια η Εκκλησία έχει το σχήμα του Σταυρού. Προς το παρόν τελείται η Θεία Λειτουργία στον υπόγειο χώρο του κυρίως Ιερού Ναού (...)."


Μπράβο στον Εμίρη πάντως που έδωσε την άδεια για την ανέγερση Ορθόδοξου Ιερού Ναού στο Κατάρ. Γιατί όμως δεν επιτρέπονται ανασκαφές, σταυροί, εικόνες και καμπαναριό; Τη στιγμή που οι εν Ευρώπη μουσουλμάνοι έχουν απαιτήσεις για σωρεία κατασκευής τζαμιών σε Ελβετία, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες γιατί δεν επιτρέπουν στους Χριστιανούς των χωρών τους να τοποθετήσουν το ιερό τους Σύμβολο, δηλαδή το Σταυρό πάνω στους ναούς τους; Γιατί ενώ θέλουν να γεμίσουν τη χριστιανική Ευρώπη με πανύψηλους μιναρέδες και εμιρικούς αμανέδες, αρνούνται ένα καμπαναριό και ένα Σταυρό σε εκκλησία Χριστιανών (που νομίζω είναι πιο διακριτικά);


Πρωτού λοιπόν ζητηθεί η ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα, θα πρέπει να συζητηθεί πιά είναι η κατάσταση των Χριστιανών στις μουσουλμανικές χώρες καθώς και τα θρησκευτικά τους αναφαίρετα δικαιώματα που καθημερινά καταπατούνται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: