Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Η ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ


2 σχόλια:

RODERIKOS είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ?

ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΩΣ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ.
ΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΤΕ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ?

ellinorthodoxos είπε...

Και η Αγία Άννα και η Παναγία γνώρισαν το θάνατο. Αυτό το ότι η Παναγία δε γνώρισε το θάνατο είναι πρόσφατη σχετικά εφεύρεση του Ρωμαιοκαθολικισμού και του πάπα. Άλλωστε αν δε γνώρισε το θάνατο πως τον μετέδωσε και στον Υιό της.

Δεν το λέμε μόνο για το Χριστόδουλο αλλά και για οποιονδήποτε. Άλλωστε τα νεκροταφεία ονομάζονται και κοιμητήρια, και υπάρχουν βέβια και κοιμητήρια στα όποία δεν έχουν ταφεί ιεράρχες...

Όλοι πεθαίνουν, και σχεδόν όλους τους τρώνε τα σκουλήκια, (τα σώματά τους μόνο). Αλλά εμάς δε μας απασχολεί καθόλου το ότι μας τρώνε τα σκουλήκια, κάτι που μας θυμίζει κιόλας ότι η ζωή μας είναι μικρή και ότι θα πρέπει να ενεργήσουμε κατάλληλα για τη ψυχή μας και τη σωτηρία της. Έτσι και αλλιώς εμείς ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, οπότε μας είναι αδιάφορο άν τα σκουλήκια τρώγουν το φθαρτό και πρόσκαιρο σώμα μας.

Πολύ απλά είναι τα πράγματα! Ονομάζεται ΚΟΙΜΗΣΙΣ θάνατος της Αγίας Άννης, διότι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ (ήδη απο την εποχή του Χριστού) ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΑ ΜΙΑ ΚΟΙΜΗΣΙ. Η Αγία Άννα παρέδωσε τη ψυχή της στον ΚΥΡΙΟ, ο οποίος κατά σάρκα ήταν και εγγονός της, διότι είχε ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΤΑΝ ΝΑ ΚΥΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΗΔΗ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ.

Για αυτό σου λέω φιλε μου, πάρε παράδειγμα απο το δικό σου παράδειγμα, το ότι δηλαδή ΟΛΟΥΣ τους αμαρτωλούς τους τρώνε τα σκουλήκια και κατάλαβε ότι δεν είναι η ζωή τόσο μεγάλη και απεριόριστη χρονικά ώστε να τη σπαταλάμε στις κατηγόριες εναντίον ΑΥΤΟΥ που θυσιάστηκε για σένα και της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ.

Ο Θεός μαζί σου.