Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 'ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ' ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ


Πολύ μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα της φιλόξενης Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών της Λάρνακας για να χωρέσει το πλήθος των Ελλήνων πατριωτών που μαζεύτηκε, μέσα στις γιορτινές μέρες στις 30 Δεκεμβρίου, αφ’ ενός για να ενημερωθεί από τα στελέχη της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ για την δράση της παράταξης, αφ’ ετέρου για να ακούσει τον κεντρικό ομιλητή Γιάννη Σπανό.


Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να έρχονται στο χώρο της εκδήλωσης Έλληνες από όλα τα μέρη της ελεύθερης Κύπρου. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η παρουσία των νέων. Μαθητές και φοιτητές έδωσαν μαζικά το παρών τους. Σε τέτοιο βαθμό που ανάγκασαν το συγκινημένο Γιάννη Σπανό να δηλώσει: «Χαίρομαι που βλέπω τόσο πολλούς νέους στις τάξεις της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. Λυπάμαι που είμαι πλέον μεγάλος σε ηλικία και δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Είμαι όμως μαζί σας. Εσείς θα σώσετε την Πατρίδα».


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ομιλίες των στελεχών της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, του Πάρη Στυλιανίδη και της Κατερίνας Νικολαΐδου οι οποίοι έκαναν μεγάλη εντύπωση με τον συγκροτημένο λόγο τους αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των μελών της παράταξης. Ανέλυσαν τις θέσεις του Πατριωτικού Κινήματος, αλλά και τα σχέδια για το μέλλον. Σχέδια που θα πρέπει να ανησυχούν τους εχθρούς του Ελληνισμού στην Κύπρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γιάννης Σπανός ο οποίος ξεσήκωσε τον κόσμο με τον πύρινο λόγο του. Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε με αναμφισβήτητα στοιχεία στην διαρκή προσφορά του κυπριακού Ελληνισμού σε όλους τους αγώνες του Έθνους, ιδιαίτερα της κυπριακής νεολαίας. Επίσης ανέλυσε την κατάσταση την περίοδο της τουρκανταρσίας του 1963 τονίζοντας τον ρόλο των Τουρκοκυπρίων στις σφαγές σε βάρος των Ελλήνων.


Μετά την ομιλία του κ. Σπανού οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο στρεφόμενοι προς το έμβλημα της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ το οποίο κοσμούσε, χάρη σε ένα πετυχημένο γραφικό, ένα Ελληνόπουλο σε βρεφική ηλικία δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την πίστη όλων στην γνησιότητα και στο μέλλον της αξεπέραστης Ελληνικής φυλής.
Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης απέδειξε την δίψα του κόσμου για ένα Πατριωτικό Κίνημα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που τάχθηκαν με την ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ αποτελούν το καλύτερο στήριγμα για το μέλλον. Όπως επεσήμαναν υπάρχουν οι μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις που αποτελούν την αιχμή του δόρατος του Ελληνισμού, τώρα δημιουργήθηκε ένα Κίνημα που τους περιμένει όταν επιστρέψουν στην Κύπρο μετά το πέρας των σπουδών τους.Φωτογραφία:30.12.2008: Ο Γιάννης Σπανός στο βήμα της εκδήλωσης της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στην Λάρνακα
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: