Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΟΡΙΣΤΕ Η ''ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΗ'' ''ΜΑΝΤΟΝΑ'' ΣΑΣ.ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΛΟΥΙΖΕ ΤΣΙΚΟΝΕ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ

Μαντόνα: “Τα σκάνδαλα που την έκαναν σταρ”

Λοιπόν, 25/7/2008
Από τον Αστέρη Κασιμάτη

Δικαίως είναι η πιο πετυχημένη τραγουδίστρια του σήμερα, αφού πρωταγωνιστεί στο διεθνές μουσικό στερέωμα πάνω από 20 χρόνια. Ο τίτλος «βασίλισσα της ποπ» της πάει… γάντι, όπως φυσικά και το «βασίλισσα των σκανδάλων», αφού όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να προκαλέσει με τις εμφανίσεις της και τις πράξεις της ουκ ολίγα σχόλια, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό.



Το ΛΟΙΠΟΝ με αφορμή την εμφάνισή της στη χώρα μας κάνει μια αναδρομή στη μεγάλη σκανδαλώδη διαδρομή της.





«Το φιλί με την Μπρίτνεϊ»: Το φιλί στο στόμα που αντάλλαξε με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς το 2003 στα MTV Video Music Awards έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας νέο σάλο.





«Πάπας vs Μadonna»: Το 1987 ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β παρότρυνε τους καθολικούς να μη δουν τη συναυλία της στο Τορίνο, όπου θα τραγουδούσε την επιτυχία «Whos That Girl?». Η Εκκλησία αργότερα, το 1990, μποϊκοτάρισε την ευρωπαϊκή της τουρνέ





«Like a prayer»: Στο ομώνυμο βίντεο του 1989 η τραγουδίστρια φιλούσε ένα μαύρο άγιο και χόρευε μπροστά σε φλεγόμενους σταυρούς. Η Pepsi ακύρωσε το συμβόλαιο των 5 εκατ. δολαρίων που είχε υπογράψει μαζί της δύο μήνες νωρίτερα, όταν θρησκευτικές οργανώσεις έγιναν έξω φρενών με τη Μαντόνα. Βέβαια, αυτή κράτησε τα χρήματα της συμφωνίας.





«Like a virgin»: Το 1984 στην πρώτη της εμφάνιση στα MTV Video Music Awards η Μαντόνα πετάχτηκε μέσα από γαμήλια τούρτα με σταυρωμένα χέρια και φορώντας άσπρη τουαλέτα για να τραγουδήσει την επιτυχία της «Like a virgin». Το άλμπουμ έγινε αμέσως No 1 στην Αμερική και πούλησε πάνω από 7 εκατομμύρια αντίτυπα.





«Ρapa dont preach»: Αφού τραγούδησε «Ιve made up my mind / Im keeping my baby» (Το αποφάσισα / θα κρατήσω το μωρό μου) το 1986, οι ομάδες υποστήριξης των εκτρώσεων την εκθείασαν (σ.σ.: ενώ οι κατά των εκτρώσεων ήταν επί ποδός πολέμου). Η εξήγηση της Μαντόνα ήρθε με την απάντηση: «Οι πάντες πήραν στραβά το μήνυμα του τραγουδιού».





«Justify my love»: Η «βασίλισσα της ποπ» παρίστανε ότι έκανε σεξ στο ομότιτλο βιντεοκλίπ, το οποίο έσκασε μύτη στην οθόνη του ΜΤV το 1990. «Νομίζω ότι αυτό το βίντεο είναι ρομαντικό, αγαπησιάρικο και έχει χιούμορ», δήλωσε αργότερα στη «Νew York Τimes» η ίδια.





«Ραντεβού με τον Μάικλ Τζάκσον»: Ο «βασιλιάς της ποπ» και το «Μaterial Girl»… συνελήφθησαν από τους φακούς των παπαράτσι να κυκλοφορούν μαζί σε μερικά ραντεβού, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου των Όσκαρ του 1991.





«SΕΧ, το βιβλίο»: Στο εξώφυλλο του βιβλίου που κυκλοφόρησε από τη Μαντόνα υπήρχε η φωτογραφία της με το όνομα «Μistress Dita», μία μέρα μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «Εrotica» (1992). Το βιβλίο περιείχε πορνογραφικές εικόνες με πρωταγωνιστές τους Ναόμι Κάμπελ, Βανίλα Άις και Ισαμπέλα Ροσελίνι.





«F..ck-F..ck-F..ck»: Το 1994 στο διάσημο late show του Ντέιβιντ Λέτερμαν η Μαντόνα είπε 13 φορές στον «αέρα» της εκπομπής «f..ck». Τι κατάφερε; Να γίνει το εν λόγω σόου το πιο λογοκριμένο στην ιστορία της τηλεόρασης μέχρι εκείνη την εποχή.





«Μαντόνα vs Μαράια Κάρεϊ»: Το 1995 έκανε την εξής δήλωση: «Αν ήμουν η Μαράια Κάρεϊ, θα αυτοκτονούσα». Το 1996 η Μαράια Κάρεϊ αντεπιτέθηκε λέγοντας: «Έχω να προσέξω τη Μαντόνα από τότε που ήμουν 7 ή 8 χρόνων, όταν ήταν διάσημη».





«ΕVΙΤΑ»: Ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες διαμαρτυρήθηκε όταν η Μαντόνα υποδύθηκε την Εβίτα Περόν το 1995, αλλά ο ρόλος αυτός της χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού με το «Υou Must Love Μe».





Η εσταυρωμένη: Το 2006 «σταυρώθηκε» πάνω σε ένα γιγάντιο σταυρό στη διάρκεια παγκόσμιας τουρνέ της. «Το να τοποθετήσω τον εαυτό μου πάνω σε ένα σταυρό δεν έχει καμία διαφορά από το να φορέσω ένα σταυρό», δήλωσε.





Ερωτικό τετράγωνο: Φήμες κάνουν λόγο για το ότι ο διάσημος παίκτης του μπέιζμπολ Άλεξ Ροντρίγκεζ έκανε πολλές νυχτερινές επισκέψεις στο σπίτι της Μαντόνα. Στο μεταξύ, η σύζυγός του Σίνθια βρίσκεται στο Παρίσι (σ.σ.: άφησε τα παιδιά τους στο Μαϊάμι) μαζί με τον πρώην της Μαντόνα, τον Λένι Κράβιτς. Ο τελευταίος αρνείται ότι «τρέχει» κάτι μεταξύ τους.





Υιοθεσία από το Μαλάουι: Το 2006 αποφάσισε να υιοθετήσει ένα παιδί από το Μαλάουι, κάτι που έγινε τελικά πέρυσι, ξεπερνώντας τους νόμους της χώρας (σ.σ.: έπρεπε να ζει σε αφρικανική χώρα για 18 έως 24 μήνες όσο διεκδικούσε την υιοθεσία). Ακόμη και η Αντζελίνα Τζολί είχε πει: «Προσωπικά προτιμώ να ακολουθώ το νόμο και να μην τον παραβαίνω. Ποτέ δεν θα έπαιρνα ένα παιδί από μια χώρα όπου η υιοθεσία είναι παράνομη».





Sex toy: Πέρυσι «πιάστηκε» με το σύζυγό της Γκάι Ρίτσι έξω από ένα sex shop του Λονδίνου την ημέρα των 39ων γενεθλίων του έχοντας πραγματοποιήσει την αγορά του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: