Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Εκδήλωση στην Αθήνα στην μνήμη του Παύλου Μελά

Με ιδιαίτερη επιτυχία τελέσθηκε και φέτος, από την Επιτροπή Μνήμης Παύλου Μελά και συνδιοργανώτρια την Νεολαία του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου η 6η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο του ήρωα στην Αθήνα (Ρηγίλλης και Βασ. Σοφίας). Περισσότεροι από 200 άνθρωποι βρέθηκαν στην πλατεία Παύλου Μελά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον άνθρωπο που ζωντάνεψε την Ελλάδα και πρωτοστάτησε στον αγώνα για την Μακεδονία μας.

104 χρόνια μετά την θυσία του Παύλου Μελά και σχεδόν ένα αιώνα μετά την απελευθέρωση της σημερινής Ελλαδικής Μακεδονίας, οι ντόπιες κυβερνητικές πολιτικές εξουσίες κατάντησαν να διαπραγματεύονται την ελληνικότητα του όρου Μακεδονία. Οι Έλληνες πατριώτες όμως ΔΕΝ διαπραγματεύονται τίποτα. Η Μακεδονία ήταν και θα είναι πάντα ΕΛΛΑΔΑ.

Κεντρικοί ομιλητές οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι συνέδεσαν την θυσία και τον αγώνα των Μακεδονομάχων με την σημερινή κατάσταση, ο μεν Μάκης Βορίδης πολιτικά, ο δε Άδωνις Γεωργιάδης ιστορικά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν: ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, εκ μέρους του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Απόστολος Μπαμίχας, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» και νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο εκδότης Λεωνίδας Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηνά» Νίκος Φιδέλης, ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο εκδότης του «Στόχου» Σάββας Χατζηπαρασκευάς, ο γ.γ. της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Αχαΐας Σταύρος Γκίνος και ο πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ. Γιάννης Παναγιωτακόπουλος.

Οι χαιρετισμοί εξήραν το ήθος και τον ηρωισμό του μακεδονομάχου Παύλου Μελά και κατέδειξαν το πώς η προσωπικότητα ενός ατόμου άλλαξε τον ρου της Ιστορίας που κάποιοι είχαν προκαθορίσει για την Μακεδονία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο ενωτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης, με συμμετοχή πολλών οργανισμών, συλλόγων, αλλά και κομματικών στελεχών.

Στην μνήμη του Παύλου Μελά κατέθεσαν στεφάνια οι: Βαγγέλης Παπαδόπουλος (Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης»), Ρένος Αρβανίτης (Νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού), Θεόδωρος Γεωργίου (Δημοτική Επιτροπή Πατησίων), Γιώργος Φατούρος (Δημοτική Επιτροπή Κυψέλης), Λεωνίδας Γεωργιάδης (εκδόσεις «Γεωργιάδη»), Πάνος Παπαδόπουλος (εκδόσεις «Νέα Θέσις»), ο μαθητής Χρήστος Γιαννάκενας (εκδόσεις «Πελασγός»), Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»), Δήμητρα Μυλωνά (εφημερίδα «Στόχος»), Δημήτρης Παπαγεωργίου (περιοδικό «Patria»), Ιωάννης Αλειφτήρας (Πατριωτικός Σύλλογος «Θερμοπύλες»), Νίκος Φιδέλης (Πολιτιστικός Σύλλογος Αθηνά) και στην μνήμη των πεσόντων Κρητών εθελοντών του Μακεδονικού Αγώνα ο Πέτρος Λυραντωνάκης (Οργάνωση Εθνικιστών Ρεθύμνου).

Τον συντονισμό και παρουσίαση της εκδηλώσεως είχε ο Ιωάννης Γιαννάκενας των εκδόσεων «Πελασγός», ο οποίος παρενθετικά είπε τα εξής: «Στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, εμείς οι νέοι τότε, ψάχναμε να διαβάσουμε βιβλία για την Μακεδονία και τα άλλα εθνικά μας θέματα και δεν βρίσκαμε. Από τις ελάχιστες εξαιρέσεις τότε όμως αποτελούσε ο Μιχάλης Γιάκουμος στην οδό Ιπποκράτους 6. Στις 30 Ιουλίου 2008, την ημέρα της εκδηλώσεως για τον Ίωνα Δραγούμη, ο κ. Γιάκουμος έφυγε από τον κόσμο αυτόν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι εκεί είχα βρει την βιογραφία του Παύλου Μελά γραμμένη το 1947 από την γυναίκα του Ναταλία Μελά. Τον ευχαριστούμε για αυτό που υπήρξε για εμάς».
Η εκδήλωση έκλεισε, όπως πάντα, με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: