Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑΤΑ:Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με αφορμή της δηλώσεις του βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Κωνσταντίνου Αϊβαλιώτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα τροχαία ατυχήματα στο θέμα:''Ρυθμίσεις για θέματα μεταφορών'' παραθέτουμε το παρακάτω άρθρο απο το ''20 Χρόνια Επαγγελματικό Μάρκετινγκ'':

Ο Παλμός των Ασφαλειών

Τροχαία: Το «Εθνικό Πένθος»!

«Εθνικό Πένθος» χαρακτήρισε, εύστοχα ο γνωστός σε όλους «Ιαβέρης» την τραγωδία που ζούμε καθημερινά και φτάσαμε στο σημείο να την αντιμετωπίζουμε ως...
δεδομένη! «Πρέπει να κάνουμε "Κάτι Πολύ Δραστικό"», παρατήρησε ο Φίλιππος Μωράκης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που δημιούργησε ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων των Ασφαλιστικών Εταιρειών. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Πολιτεία, η οποία είναι γνωστή για την Ανεπάρκειά της.
Ούτε νομίζουμε ότι οι ομιλίες του Ιαβέρη μπορούν να βελτιώσουν τα Ατυχήματα. Η Επιμόρφωση του Λαού πιθανόν να αποδώσει μετά από μερικά χρόνια! Η Νοοτροπία ενός Λαού δεν αλλάζει από τη μια χρονιά στην άλλη, παρόλο που εκτιμούμε ιδιαίτερα τις προσπάθειες του πρώην ραλίστα να τη βελτιώσει, οργώνοντας τη χώρα με τις ουσιαστικές ομιλίες του και αφυπνίζοντας τους Έλληνες οδηγούς για τον πρωτοφανή αριθμό των 30.000 νέων ατυχημάτων που συμβαίνουν κάθε μέρα στη χώρα μας.
Δεν υπάρχουν, βέβαια, συνταγές και όταν λέμε ότι πρέπει να λάβουμε "Πολύ Δραστικά Μέτρα", δεν εννοούμε "Κάτι" συγκεκριμένο, αλλά μια σειρά από δοκιμαστικά Μέτρα, τα οποία κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο να αξιολογούνται!».
Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε τη Δυστυχία που χτυπάει την πόρτα 30.000 νέων οικογενειών κάθε χρόνο, αριθμός που αυξάνεται σταθερά! Πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 18-44 ετών στην Ελλάδα είναι τα Τροχαία Δυστυχήματα! Από το 1965 έως το 2000, σε 35 δηλαδή χρόνια, έχουμε στην Ελλάδα περισσότερους από 75.000 νεκρούς και πιο πολλούς από 1.200.000 τραυματίες-θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων.
Προσέξτε: Κάθε μέρα έχουμε:

10 νεκρούς

30 παραπληγικούς

120 τραυματίες!

Σαν να βυθίζεται ένα φεριμπότ ή να πέφτει ένα μικρό αεροπλάνο της αεροπλοΐας σε κατοικημένη περιοχή κάθε 24ωρο. Καταφέραμε να κάνουμε ρεκόρ στην αύξηση θυμάτων από τα «Τροχαία».

Τη δεκαετία από 1990 έως και 1999 η Ευρώπη πέτυχε μείωση των θυμάτων από τα τροχαία από 14% έως 45%.


Στην πατρίδα μας είχαμε αύξηση μέχρι και 60%!


Δεκαετία 1990-1999:

300 νεκρούς

900 τετραπληγικούς

3.600 τραυματίες το μήνα!

Κάθε χρόνο έχουμε:

3.500 νεκρούς

10.000 τετραπληγικούς

45.000 τραυματίες και

2.500 μικρά παιδιά
με μόνιμες αναπηρίες από τροχαία.


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μακράν πιο επικίνδυνη και δύσκολη καθημερινή μας δραστηριότητα είναι η κυκλοφορία στους δρόμους ως:
Πεζοί Ποδηλάτες Μοτοσικλετιστές
Οδηγοί αυτοκινήτων Επιβάτες αυτοκινήτων Συνεπιβάτες σε μοτοσικλέτες Το «Τροχαίο» είναι ο μοναδικός καθημερινός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να... κλείσουμε το σπίτι μας μέσα σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου.
Σημαντική παρατήρηση: Το 82% των τροχαίων ατυχημάτων συμβαίνουν με ταχύτητα μικρότερη των 60 χλμ. την ώρα και σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. από το σπίτι μας!
Δηλαδή στις πόλεις.
Το 8% συμβαίνει στις Εθνικές Οδούς και με αυξημένη ταχύτητα και το 10% στους επαρχιακούς δρόμους.
Τα παραπάνω είναι πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής ΚΕΠΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και αποτελούν επίσης πανευρωπαϊκή και παγκόσμια στατιστική.
Πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε μια σειρά μελετημένων Μέτρων «Πολύ Δραστικών» μέχρι να εντοπίσουμε τον πιο αποτελεσματικό!
Μια Πρόταση που κανουμε στον Ιαβέρη είναι να ιδρύσει το «Σύλλογο Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων».
Αφενός θα μαζευτούν εκατοντάδες χιλίαδες οικογένειες θυμάτων, αφετέρου να δείτε πόσο γρήγορα θα ενεργοποιηθούν οι Πολιτικοί μας να «Κάνουν Κάτι».
Ανοίγουμε το «Φάκελο» και θέλουμε να προσφέρουμε όση βοήθεια μπορούμε.



http://www.morax.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια: