Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ


Θα παραβρεθεί και ο Σωκράτης Κόκκαλης.
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΙΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ
Στο Γράμμο, , θα αποκαλυφθεί στις 5 Οκτωβρίου από τη Γενική Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα η προτομή του αείμνηστου καθηγητή της Χειρουργικής Πέτρου Κόκκαλη (πατέρα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκαλη).


Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, «για την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα».


Ιδιαίτερα αιχμηρές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, με αφορμή το ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο «Π.Λ.» για τις εκδηλώσεις στο Γράμμο, που ετοιμάζει το ΚΚΕ, με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πέτρου Κόκκαλη. «Το ΚΚΕ για μία ακόμη φορά προκαλεί» αναφέρει στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ανδρέας και συμπληρώνει ότι εκδηλώσεις σαν αυτή δεν προωθούν την συμφιλίωση μεταξύ του λαού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κονίτσης έχουν ως εξής:
«Στο φύλλο της 25ης Σεπτεμβρίου 2008 της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» δημοσιεύεται, ρεπορτάζ που μας πληροφορεί ότι «στο Γράμμο, το «βουνό της ήττας» όπως το ονομάζουν οι ίδιοι οι κομμουνιστές, θα αποκαλυφθεί στις 5 Οκτωβρίου από την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η προτομή του αείμνηστου Καθηγητή της Χειρουργικής Πέτρου Κόκκαλη (πατέρα του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη).


Η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος αποφάσισε να τιμήσει με αυτό τον τρόπο τον γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, «για την προσφορά του στο Λαϊκό Κίνημα». Το ρεπορτάζ, που έχει την υπογραφή «Η» αφού απαριθμεί τις δραστηριότητες του Πέτρου Κόκκαλη, κατά την περίοδο του συμμοριτοπόλεμου και την φυγή του (μετά την συντριβή της ανταρσίας) και την εγκατάστασή του στην Ανατολική Γερμανία, καταλήγει στο γεγονός ότι η τότε (1962) Ελληνική Κυβέρνηση έδωσε την άδεια να ταφεί ο Κόκκαλης, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, προσθέτοντας ότι τον νεκρό αποχαιρέτισαν εκτός από την κομμουνιστική ηγεσία, «χιλιάδες επωνύμων και ανωνύμων».


Η είδηση είναι συνταρακτική.


Το ΚΚΕ, για μία ακόμη φορά προκαλεί........ Όχι μόνο τα παλικάρια του Εθνικού Στρατού, που έπεσαν στον Γράμμο για να μην ενταχθεί η Ελλάδα στο απάνθρωπο «σιδηρούν παραπέτασμα», αλλά και τους επιζώντες αγωνιστές και τους συγγενείς των ηρωικών θυμάτων. Τίθεται λοιπόν ευθέως το ερώτημα: Εκδηλώσεις, όπως αυτή που ετοιμάζει το ΚΚΕ είναι «γιορτές λήθης και συμφιλιώσεως» ή προκαλούν την αγανάκτηση και διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στον λαό μας;


Το ΚΚΕ, στηριζόμενο στην σκανδαλώδη ανοχή της Κυβέρνησης, νομίζει ότι μπορεί να γράφει την ιστορία κατά τα κέφια του. Είναι όμως «μακριά νυχτωμένο». Γιατί η ελληνική ψυχή αγρυπνεί. Και ένα τέτοιο ανοσιούργημα δεν θα το επιτρέψει ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: